تاثیر تنشهای روسیه و ترکیه بر تجارت ایران
رضا کامی در گفتوگو با «ایسنا» درباره تنشهای اخیر بین روسیه و ترکیه و تاثیر آن بر روابط اقتصادی و تجاری ایران با ترکیه عنوان کرد: با توجه به شرایط موجود در منطقه به نظر نمیرسد تیرگی روابط روسیه و ترکیه در حجم مبادلات تجاری ایران و ترکیه تاثیری داشته باشد.
رضا کامی در گفتوگو با «ایسنا» درباره تنشهای اخیر بین روسیه و ترکیه و تاثیر آن بر روابط اقتصادی و تجاری ایران با ترکیه عنوان کرد: با توجه به شرایط موجود در منطقه به نظر نمیرسد تیرگی روابط روسیه و ترکیه در حجم مبادلات تجاری ایران و ترکیه تاثیری داشته باشد. وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که شرایط روابط اقتصادی روسیه و ترکیه با روابط اقتصادی ایران و ترکیه متفاوت است. به نظر میرسد در شرایط عادی همان تعادل تجاری که در ماههای اخیر بین ایران و ترکیه برقرار بوده است، ادامه داشته باشد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه افزود: از سوی دیگر تلاشهای فعالان اقتصادی و مسوولان دولتی، این موضوع را نشان میدهد که بحثهای سیاسی در روابط اقتصادی دو کشور اثر نخواهد گذاشت و تاکنون نیز سوابق نشان داده که با وجود افت و خیزهایی که در مسائل سیاسی بین ایران و ترکیه وجود داشته است، اقتصاد مسیر خود را ادامه داده و حتی مسائل مربوط به تحریمها نتوانست اثر چندانی بر کاهش روابط اقتصادی ایران و ترکیه داشته باشد. کامی درباره روابط اقتصادی روسیه و ترکیه عنوان کرد: بیشتر حجم صادرات ترکیه به روسیه شامل مواد غذایی، نساجی و محصولات کشاورزی میشود؛ محصولاتی که در شرایط فعلی در ایران بازار ندارد. همچنین با توجه به گفتوگوهایی که در روزهای اخیر از سوی مقامات ترکیه در جهت رفع تنش پیش آمده است به نظر میرسد در روزهای آینده بخشی از تنشها بین ایران و ترکیه کاهش یابد و فضای مثبتی در روابط اقتصادی روسیه و ترکیه به وجود آورد. از سویی به گزارش خبرگزاری تسنیم، یک مقام شهر کراسنودار روسیه نیز گفت: روسیه میتواند توقف واردات مواد غذایی از ترکیه را با کالاهای وارداتی از ایران،جمهوری آذربایجان، آبخازیا و دیگر کشورها جبران کند. بر اساس گزارش ریانووستی، دپارتمان مصرفکنندگان شهر کراسنودار روسیه اعلام کرد: در ۶ ماه گذشته ترکیه حدود ۹۰ هزار تن مرکبات، ۱۵۰ تن سیب زمینی، ۳۰ تن پیاز و سیر و ۱۰ تن خیار به منطقه کوبان روسیه صادر کرده است. این منبع آگاه گفت: ما نمیتوانیم بگوییم که تحریم کالاهای ترکیه تاثیری منفی بر وضعیت اقتصادی منطقه خواهد گذاشت. حداقل نمایندگان تجاری و به خصوص بنگاههای اقتصادی بزرگ عمدهفروشی که میوه و سبزیجات را از خارج وارد میکنند، تامین کالا از دیگر کشورها را آغاز کردهاند. وی افزود: در کوتاهمدت این منطقه میتواند محصولات ضروری مورد نیاز مصرفکنندگان خود را از ایران، جمهوری آذربایجان، آبخازیا، ازبکستان، مراکش، آفریقای جنوبی، آرژانتین، مصر و چین تامین کند. کوبان دارای روابط تجاری با این کشورهاست.
ارسال نظر