گروه بازرگانی: رئیس مرکز ملی فرش ایران از برنامه توزیع کارت اعتباری خرید فرش دستباف از سوی دولت خبرداد.

حمید کارگر در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفت: با توجه به اینکه در فاز اول طرح خرید اعتباری کالاها، فرش ماشینی به‌صورت عمومی مطرح نشده و تنها برندهایی خاص با فروشگاه‌هایی خاص انتخاب شده‌اند، بنابراین نمی‌توانستیم فرش دستباف را نیز با فروشگاه‌هایی خاص که ایجاد انحصار می‌کند، برای مشارکت در این طرح، معرفی کنیم. رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: البته این به معنای آن نیست که رایزنی خاصی در رابطه با گنجاندن فرش دستباف در قالب طرح خرید اعتباری دولت نکرده باشیم؛ بلکه رایزنی‌های مکرری نیز انجام شده و هنوز هم ادامه دارد، بر این اساس روز گذشته نیز مقرر شد که در فاز دوم طرح خرید اعتباری کالا، برخی تولیدکنندگان فرش دستباف در این طرح قرار گیرند.


وی تصریح کرد: البته مرکز ملی فرش ایران به دنبال این بود که تحریک تقاضا برای فرش دستباف به شکل یک کالای مستقل، صورت دهد و در این رابطه نیز، مذاکراتی با صندوق کارآفرینی امید صورت گرفته است که بتوان کارت اعتباری خرید فرش دستباف را برای مردم صادر کنیم. به گفته کارگر، برای شب عید، همه تدابیر لازم اندیشیده خواهد شد تا صندوق کارآفرینی امید، کارت‌های مربوطه را تدارک ببیند. این کارت‌ها اعتبار ۱۰ میلیون تومانی برای خرید فرش دستباف به مردم می‌دهند و بازپرداخت آن هم با کارمزد ۴ درصد و به‌صورت ۳۶ ماهه خواهد بود. رئیس مرکز ملی فرش ایران در گفت‌وگو با ایسنا نیز اظهار امیدواری کرد که ظرف دو ماه آینده و با آغاز سال نو میلادی شاهد صادرات فرش‌ ایرانی به آمریکا باشیم. وی با بیان اینکه امیدواریم فرش ایرانی دوباره به بازار آمریکا راه یابد، اظهار کرد: البته این ورود به آن معنا نیست که سهم گذشته‌مان را می‌توانیم به دست آوریم، چون قبل از تحریم حدود ۸۰ میلیون دلار صادرات به آمریکا داشتیم و قرار نیست در سال ۲۰۱۶ نیز ۸۰ میلیون دلار صادرات داشته باشیم، چون در پنج سال عدم حضور ایران در بازار آمریکا، کشورهای رقیب در آنجا فعال شده‌اند و سهم‌ ایران را به خود اختصاص داده‌اند.


وی با بیان اینکه فرش ایرانی در چند سال تحریم از دو منظر آسیب دید، گفت: تحریم‌های عمومی و اقتصادی باعث شد هزینه صادرات افزایش یابد و ریسک صادرات بالا رود. از طرفی مشکلاتی که در نقل و انتقالات شاهد بودیم منجر به بالارفتن قیمت ارز، بیمه و هزینه‌های حمل‌ونقل شد. کارگر با بیان اینکه با اجرایی شدن برجام راه ورود فرش ایرانی به آمریکا باز می‌شود، اظهار کرد: آسیب‌های تحریم‌های عمومی کشور کاهش یافته و ریسک صادرات نیز باید کاهش یابد. رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه حضور پرقدرت در بازارهای سنتی مثل اروپا نیازمند تبلیغات است، افزود: مرکز ملی فرش ایران برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده تا در نمایشگاه دموتکس 2016 که در دی ماه در هانوفر آلمان برگزار می‌شود نشست‌ها و میزگردهای ویژه‌ای با حضور تولیدکنندگان و بازرگانان ایرانی، آلمانی و آمریکایی برگزار کند. وی در عین حال بیان کرد: قرار است به زودی جشنواره گروه زرین با هدف ارتقای منزلت اجتماعی قالیبافان و هنرمندان فعال در حوزه هنر- صنعت فرش دستباف ایران برگزار شود. کارگر ادامه داد: مرکز ملی فرش ایران درصدد است در این رویداد فرهنگی و هنری، قالیبافان، طراحان و نقاشان، رنگرزان و رفوگران فرش دستباف ایران را مورد تکریم قرار دهد و برای این منظور منتخبان هر یک از این رشته‌های شغلی در سطح استان‌ها معرفی و سپس نمایندگانی از بین آنان در سطح ملی مورد تقدیر قرار می‌گیرند.