شرطهای ایران برای سرمایهگذاران خارجی
وی به جایگاه ویژه این منطقه در صنعت ترکیه اشاره و عنوان کرد: قونیه 15 منطقه کوچک صنعتی دارد که رویهم رفته مساحتی به اندازه 23 میلیون مترمربع را شامل میشود. وی گفت: صنایع فلزی از پیشرفتهترین بخشهای صنعت در قونیه است که کمک زیادی به توسعه صنعت ساخت ماشینآلات در منطقه کرده است. از طرفی چون در منطقه قونیه کشاورزی رونق خوبی دارد ساخت ماشینآلات به سمت صنعت غذا متمایل شده است و اکنون در قونیه ماشینآلات مدرن و دقیقی برای استفاده در کارخانههای صنایع غذایی و تبدیلی ساخته میشود. تکلیاوغلو تاکید کرد که قونیه در تولید مبلمان اداری و خانگی نیز پیشرو است و همچنین قطعات یدکی تولیدی در قونیه هم در بازار ترکیه و بازارهای خارجی به فروش میرسد.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی، تنها یک بانک به امور نقلوانتقال وجوه میان دو کشور مبادرت میورزد و به تعداد این بانکها باید افزوده شود. از طرف دیگر، ما خواهان این هستیم که ارزهای محلی نیز در این مراودات مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه این نشست محمدرضا بختیاری، معاون امور بینالملل اتاق تهران، ابزار لازم برای رسیدن به ارتقای سطح روابط تجاری را توسعه روابط بانکی بین دو کشور خواند که بعد از رفع تحریمها میتواند بین بانکهای مختلف ایران و ترکیه برقرار شود و تجارت بین دو کشور را تسهیل کند. وی با اشاره به اجرای برجام در ایران و ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور گفت: کشورهایی اجازه ورود به بازار ایران را خواهند داشت که به این کشور بهعنوان بازار مصرفی کالاهای خود نیندیشند بلکه ایران را شریکی در عرصه ورود تکنولوژی و فناوری بدانند.
معاون امور بینالملل اتاق تهران در ادامه به برخی از موانع و مشکلات بر سر راه همکاریهای اقتصادی میان ایران و ترکیه اشاره کرد و افزود: در حوزه مسائل بانکی، گمرکی، مرزی و نیز ترانزیت، همچنان مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم با همکاری مسوولان دولت ترکیه این موانع از سر راه توسعه همکاریهای تجاری میان دو کشور برداشته شود. بازرگانان و صنعتگران ترکیه و ایران در این مراسم با یکدیگر بهصورت مستقیم و رودررو به مذاکره و گفتوگو نشستند تا به تفاهماتی برای همکاری در زمینههای مورد علاقه دست پیدا کنند.
ارسال نظر