حرکتی تازه برای شناسنامهدار شدن فرش ایرانی
بهزاد عمرانی با همراهی برخی از مدیران مرکز یادشده در این نشست با اشاره به پیشینه همکاری دو مرکز در شناسنامه دار کردن فرشهای دستباف، خواستار تداوم این امر با حذف کاستیهای قبلی شد. وی با تاکید بر منافع و پیامدهای مثبت شناسنامهدار شدن کالاها و ایجاد امکان رهگیری برای تولیدکننده تا مصرفکننده، از نتایج پژوهشهای صورت گرفته برای نصب برچسب الکترونیک روی فرش هنگام بافت خبر داد.
بهزاد عمرانی با همراهی برخی از مدیران مرکز یادشده در این نشست با اشاره به پیشینه همکاری دو مرکز در شناسنامه دار کردن فرشهای دستباف، خواستار تداوم این امر با حذف کاستیهای قبلی شد. وی با تاکید بر منافع و پیامدهای مثبت شناسنامهدار شدن کالاها و ایجاد امکان رهگیری برای تولیدکننده تا مصرفکننده، از نتایج پژوهشهای صورت گرفته برای نصب برچسب الکترونیک روی فرش هنگام بافت خبر داد. رئیس مرکز ملی فرش ایران نیز با بازخوانی برخی نقاط قوت و ضعف در تجربههای پیشین برای شناسنامهدار کردن فرش دستباف ایران، از باور مرکز ملی فرش ایران به ضرورت ارائه گواهی در هر قالب ممکن برای دستبافتههای ایرانی سخن گفت.
حمید کارگر اظهار کرد برای گام نخست اولویت مرکز ملی فرش ایران به جای ارائه نسخه فراگیر برای همه فرشهای تولیدی، ارائه شناسنامه برای فرشهای خاص و منحصر به فرد از جمله فرشهای آنتیک و موزهای است. در این نشست مقرر شد کارگروهی مشترک عهدهدار پیگیری مباحث و نزدیک کردن نظرات به گامهای عملیاتی شود و بهطور خاص شیوه نصب برچسبهای الکترونیک در شرایط مقاوم در برابر سایش، حرارت، ضربه و شست و شو بررسی شود. معاونت تحقیقات و آموزش در مرکز ملی فرش ایران این مقوله را پیگیری خواهد کرد.
ارسال نظر