هفت پیشنهاد اتاق در بسته خروج از رکود
گروه بازرگانی: رکود اقتصادی در ایران این روزها موجب شده است بسیاری از فعالان اقتصادی لب به سخن گشایند و نسبت به این موضوع هشدار دهند. در این راستا
محسن جلالپور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با راهاندازی کانال شخصی خود در شبکه اجتماعی تلگرام، پست اول خود را به موضوع رونمایی از بسته خروج از رکود اختصاص داد. هفته گذشته تصمیمسازان اقتصادی در قالب یک بسته سیاستی، مجموع اقدامات و راهکارهای اقتصادی در نیمه دوم سالجاری را با رویکرد «احیای رشد اقتصادی» و «خروج از تنگنای اعتباری» تدوین کردهاند.
گروه بازرگانی: رکود اقتصادی در ایران این روزها موجب شده است بسیاری از فعالان اقتصادی لب به سخن گشایند و نسبت به این موضوع هشدار دهند. در این راستا
محسن جلالپور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با راهاندازی کانال شخصی خود در شبکه اجتماعی تلگرام، پست اول خود را به موضوع رونمایی از بسته خروج از رکود اختصاص داد. هفته گذشته تصمیمسازان اقتصادی در قالب یک بسته سیاستی، مجموع اقدامات و راهکارهای اقتصادی در نیمه دوم سالجاری را با رویکرد «احیای رشد اقتصادی» و «خروج از تنگنای اعتباری» تدوین کردهاند. مجموعه سیاستها در این بسته بهطور عمده در سه بخش «پولی، مالی و کسبوکار» ارائه شده است. حال آنکه رئیس اتاق بازرگانی ایران در این پست، از قید شدن هفت پیشنهاد از مجموعه پیشنهادهای اتاق بازرگانی ایران در این طرح خبر داد و حمایت این پارلمان را از بسته جدید اعلام کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در این نوشته، با اشاره به بسته خروج از رکود که از سوی دولت تدوین شده است، گفت: دولت در هفته پیش رو به احتمال بسیار زیاد از این بسته رونمایی خواهد کرد. وی با بیان اینکه بهطور قطع بخش خصوصی، هم در زمینه کاهش تورم خود را ذی نفع میداند و هم در زمینه رشد اقتصادی و خروج از رکود، عنوان کرد: این تلقی اشتباه و غیرمنصفانه است که فکر کنیم بخش خصوصی به سود خود تلاش میکند تا رشد اقتصادی به سود بنگاهها محقق شود و تورم به زیان مردم افزایش پیدا کند.
وی در این زمینه توصیههایی به دولت ارائه داد. به عقیده جلالپور، توصیه فعالان اقتصادی به دولت این است که از دستاورد خود در حوزه تورم دفاع کند؛ اما با سیاستهای خلاقانه سعی کند اقتصاد را از رکود فعلی نجات دهد. وی افزود: بخش خصوصی رکود را معضلی میداند که بنگاههای کشور را به شدت تهدید می کند و آنها را در معرض خطر جدی قرارداده است.
به گفته رئیس پارلمان بخش خصوصی، ما پیشنهادهایی ر ا در زمینه خروج از رکود به دولت ارائه دادهایم. ازجمله اینکه نظر دولت را به این نکته معطوف کردهایم که برای خروج از رکود یکی از اقدامات اساسی این است که به بازارمصرف نگاه جدی تری شود. وی گفت: بسیاری از بنگاههای تولیدی اکنون با مشکل نگرانکننده موجودی انبار مواجه هستند. خیلی از بنگاههای کشور در سالهای گذشته مقدار زیادی تولید داشتهاند که اکنون در انبارها نگهداری میشود. به نظر میرسد دو دلیل باعث به وجود آمدن این وضعیت شده است. نخست اینکه در سالهای گذشته به دلیل شرایط تحریمی، صادرات بنگاهها محدود شده و محصولاتی که قرار بوده صادر شود، بخشی از بازار خود را از دست داده است. در کنار آن، قدرت خرید مردم نیز کم شده و توان خرید کالا نداشتهاند و امکان تداوم این شرایط نیز وجود دارد. رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان این مطلب اظهار کرد: در حال حاضر همه منتظرند تحریمها برداشته شود و به همین دلیل خرید خود را به تعویق انداختهاند. وی با اشاره به اینکه خوشبختانه رئیسجمهوری بهطور مستقیم به مقوله رکود ورود پیدا کردهاند، گفت: این موضوع بسیار دلگرمکننده است. ضمن اینکه هفت پیشنهاد از مجموعه پیشنهادهای اتاق ایران در این طرح دیده شده و ما هم با دلگرمی از طرح جدید حمایت میکنیم. به گفته وی، همانگونه که درزمان ارائه این راهکارها هم به کرات گفته شده، بحث خروج ازرکود، بحثی ملی است و انتظارجدی میرود که همه مدیران دولتی وآحاد اقتصادی برای گذر از این پیچ خطرناک، همه توان خود رابه کارگیرند.
ارسال نظر