کاهش صادرات در سال جاری
محمدرضا نعمتزاده اظهار کرد: شرکتهای سنگ آهن چادرملو و گل گهر ۸۰ درصد سنگ آهن کشور را تولید میکنند و طبق نظرخواهیها، قرار شد سهم هر کدام بهصورت عرضه و تقاضا تعیین شود؛ اما با شرایط نابسامان بازار بینالمللی فولاد، محصولات جانبی و سنگ آهن مواجه شدیم.
محمدرضا نعمتزاده اظهار کرد: شرکتهای سنگ آهن چادرملو و گل گهر 80 درصد سنگ آهن کشور را تولید میکنند و طبق نظرخواهیها، قرار شد سهم هر کدام بهصورت عرضه و تقاضا تعیین شود؛ اما با شرایط نابسامان بازار بینالمللی فولاد، محصولات جانبی و سنگ آهن مواجه شدیم. وی افزود: سال گذشته برای کنسانتره سنگ آهن قیمتگذاری کردیم؛ اما افزایش ظرفیت تولید فولاد بر این تصمیم اثر گذاشت. امسال نیز با کمبود 6 میلیون تنی گندله مواجه هستیم که بهصورت انحصاری است. نعمتزاده گفت: شرایط رکود حاکم بر بازار بینالمللی ناشی از ارزان شدن فولاد و تغییر رویکرد چین از واردکننده به صادرکننده فولاد و نیز برقراری تعرفه 30 درصدی فولاد در آمریکا، سبب شد تعرفه واردات را افزایش دهیم؛ اما بیشتر از مقدار تعیین شده، نمیتوانستیم تعرفه را بالا ببریم؛ زیرا این امر بر قیمت محصولات تاثیر میگذاشت.
سال آینده در گندلهسازی خودکفا میشویم
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در حال حاضر سود واحدهای گندلهسازی خوب است؛ اما نه به اندازه کافی. با برنامههایی هم که گذاشتهایم در سال آینده در گندلهسازی خودکفا خواهیم شد. وی ادامه داد: قبلا صادرات فولاد نداشتیم و شرکتهای بزرگی نظیر فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و ذوب آهن با بالا بردن کیفیت محصول و صادرات برای کشور ارزآوری کردند.
نعمتزاده با اشاره به ضرورت توسعه صادرات غیرنفتی تصریح کرد: برای توسعه صادرات غیرنفتی بهعنوان یکی از موضوعات مورد حمایت مقام معظم رهبری، باید کیفیت تولید بالا رود تا بتوانیم به سمت تولید رقابتپذیر و صادراتگرا حرکت کنیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: میزان صادرات غیرنفتی طی سال گذشته 19 درصد رشد داشت؛ اما در سال جاری به دلیل پایین آمدن قیمتهای جهانی (مواد خام تا محصولات نهایی)، با کاهش صادرات مواجه شدیم که امیدواریم با تلاشهای مضاعف، تا پایان سال به رشد قابل توجهی در این زمینه برسیم. نعمتزاده با اشاره به عملکرد دو ساله دولت در حوزه صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: پیش از شروع دولت یازدهم، واحدهای تولیدی با رکود و توقف و رشد پایین اشتغال روبهرو بودند؛ بهطوری که رشد اشتغال صنعتی منفی 36 درصد بوده است. وی ادامه داد: در این مدت بیش از 8000 طرح صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ پروانه بهرهبرداری گرفته و راهاندازی شدهاند که در نتیجه آن 120 هزار نفر شغل صنعتی و معدنی ایجاد شده است. به گفته نعمتزاده طی دو سال گذشته، تحرکات خوبی در بخش معدن دیده شد که باید در آینده به این تحرکات سرعت لازم داده شود. در بخش تجارت نیز طی سال گذشته با رشد 7/ 3 درصدی روبهرو بودهایم. وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: طی دو سال گذشته همزمان با رفع موانع تولید بخش صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی، 36 مورد تصمیمگیری برای رفع موانع تولید اتخاذ شد که برخی اصلاح مصوبات قبلی و برخی نیز مصوبات جدید بود که باعث امیدواری جامعه صنعتی و معدنی شد. وی گفت: در ابتدای کار دولت یازدهم، گروهی را برای تدوین برنامه راهبردی بخش صنعت، معدن و تجارت تعیین کردیم که نتیجه این راهبرد ماه پیش منتشر شد که البته برنامه راهبردی تدوین شده قابل اصلاح است و با پیشنهاد کارشناسان این برنامه تکمیلتر خواهد شد.
ارسال نظر