در پارلمان بخش خصوصی بررسی شد
نقش اتاقهای مشترک در پساتحریم
گروه بازرگانی: در دیدار هیات رئیسه اتاقهای مشترک آلمان، ایتالیا، سوئیس، فرانسه و بلژیک با هیات رئیسه اتاق ایران که صبح دیروز در محل این اتاق برگزار شد، اهمیت نقش اتاقهای مشترک بهعنوان بازوهای اتاق ایران خصوصا در شرایط پساتحریم مورد تاکید قرار گرفت.
محسن جلالپور، رئیس اتاق ایران با اشاره به فعالیت اتاقهای مشترک در دوران تحریم اظهار کرد: اتاقهای بازرگانی مشترک در جایگاه خودشان با شرایط خاص و ویژهای روبهرو میشوند که باید تمام توان و انرژی خود را برای گذراندن از این دوران بهکار بندند.
گروه بازرگانی: در دیدار هیات رئیسه اتاقهای مشترک آلمان، ایتالیا، سوئیس، فرانسه و بلژیک با هیات رئیسه اتاق ایران که صبح دیروز در محل این اتاق برگزار شد، اهمیت نقش اتاقهای مشترک بهعنوان بازوهای اتاق ایران خصوصا در شرایط پساتحریم مورد تاکید قرار گرفت.
محسن جلالپور، رئیس اتاق ایران با اشاره به فعالیت اتاقهای مشترک در دوران تحریم اظهار کرد: اتاقهای بازرگانی مشترک در جایگاه خودشان با شرایط خاص و ویژهای روبهرو میشوند که باید تمام توان و انرژی خود را برای گذراندن از این دوران بهکار بندند.
رئیس اتاق ایران با بیان اینکه در دورههای گذشته قصور و کوتاهیهایی نسبت به اتاقهای مشترک بوده است، ادامه داد: اتاق ایران بهعنوان پارلمان بخش خصوصی کشور باید در این دوران از تمام ظرفیتها و توانمندیهای خود در راستای پیشبرد اهداف بخش خصوصی بهره ببرد.
جلالپور افزود: اگر اتاق ایران را بهعنوان دولت در نظر بگیریم، اتاقهای استانها بهعنوان استانداریهای آن و اتاقهای مشترک بهعنوان سفارتخانههای آن عمل خواهند کرد و اتاق ایران فعالیتهای اقتصادی خود را با دیگر کشورها از طریق اتاقهای مشترک مربوطه پیگیری خواهد کرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای اتاق ایران در امور تشکلها، اتاقهای شهرستان و اتاقهای مشترک بیان کرد: در اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری تخصصی، باید تشکلها، اتاقهای مشترک و اتاقهای سراسر ایران مانند سه ضلع مثلث برای همکاری به یکدیگر وصل شوند تا بخش خصوصی نهایت بهره را در این دوران از این فرصت طلایی ببرد. رئیس اتاق ایران یادآور شد: اگر بخش خصوصی از این دوره طلایی بهرهبرداری لازم را نداشته باشد، دولت از این امتیاز به نفع خود و بزرگ کردن شرکتهای دولتی بهره خواهد برد بنابراین برای تقویت فعالیتهای اقتصادی، اتاقهای مشترک باید بهعنوان بالهای اجرایی بخش خصوصی از تمام ظرفیتها و فرصتهای موجود بدون نگاه گلایهآمیز استفاده کنند.
رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور ادامه داد: توقع جامعه مدنی ایران و بخش خصوصی کشور این است که در عرصه اقتصاد فضای رقابتپذیر و فضای سالم کسب و کار ایجاد شود. وظیفه اتاق ایران، اتاقهای مشترک و اتاقهای استانی است که از تریبون بخش خصوصی این فریاد را به گوش همگان برساند.
علاء میرمحمد صادقی، مشاور رئیس اتاق در امور پیشکسوتان با بیان اینکه اتاقهای مشترک بازرگانی بالهای اجرایی اتاق ایران هستند، اظهار کرد: به علت تحریمها فعالیت اتاقهای مشترک کم شده بود ولی امروز میتوانیم دوباره فعالیتهای خود را احیا و از نو آغاز کنیم. میرمحمدصادقی بهعنوان رئیس اتاقهای مشترک افغانستان و کانادا اعلام کرد: اتاقهای مشترک آمادگی دارند به ندای اتاق ایران پاسخ دهند و برای احیا و تبدیل برنامههای اتاقهای مشترک به عمل دست دوستی به سوی هیات رئیسه اتاق ایران دراز کنند.
پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران، هدف از برگزاری جلسه را بازتنظیم روابط ایران و کشورهای اروپایی پس از دوره جدید روابط ایران و غرب دانست و تصریح کرد: اتاقهای مشترک بازوان اتاق ایران هستند و در پیگیری و تمرکز بر موضوعات تجاری و اقتصادی میان دو کشوری که اتاق مشترک در آنها تشکیل شده، به پارلمان بخش خصوصی کمک میکنند. در دورههای گذشته هماهنگی میان اتاق ایران و اتاقهای مشترک رضایتبخش نبوده است؛ به این ترتیب در دوره جدید باید هر چه بیشتر تقویت شوند. وی شناخت وظایف اتاق ایران و اتاقهای مشترک برای جلوگیری از تداخل وظایف را در این راه ضروری دانست.
سلطانی اظهار کرد: باید مکانیزمی تعریف شود که امکان ارزیابی عملکرد اتاقها را به وجود آورد و همچنین اتاقهای مشترک از فعالیتهایی که در اتاقهای دیگر انجام میشود، اطلاع حداکثری پیدا کنند. مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران و نایب رئیس اتاق ایران در این نشست گفت: اتاق تهران همواره با اتاق ایران در برنامهریزیها و ورود هیاتها همکاری داشته است و در آینده هم خواهد داشت. وی با اشاره به ظرفیتهای بسیار بالای تهران برای جذب سرمایههای خارجی عنوان کرد: اتاق تهران در حال راهاندازی سایتی است که در آن ظرفیتهای کشور برای سرمایهگذاران خارجی جمع آوری خواهد شد.
محمدحسین کریمیپور، مشاور عالی رئیس اتاق ایران در این جلسه گفت: هیات رئیسه اتاق ایران پیشنهاد میدهد کمیسیونهای موضوعی تخصصی در اتاقهای مشترک شکل بگیرند و پس از شناخت کامل ایران در زمینه مورد نظر خود، در هماهنگی با هم هیات مورد نظر را اعزام کنند که در نهایت ورود هیات به ایران به امور کاربردی و عملیاتی منتهی شود.
احمد فیاضبخش دبیرکل اتاق ایران نیز از تشکیل کمیته فعالیتهای پساتحریم در اتاق ایران خبرداد و گفت: قرار است جلسات ادواری با دستور جلسه مشخص و تقسیم کار در این کمیته داشته باشیم.
در ادامه این دیدار احمدپور فلاح، رئیس اتاق مشترک ایران و ایتالیا با اشاره به فعالیتهای این اتاق مشترک در دوره گذشته اظهار کرد: انتظارات اتاقهای مشترک از اتاق ایران زیاد نیست و سعی میکنیم در رسیدن به اهداف و خط مشیهای دولت و بخش خصوصی کمک کنیم.
عدم انجام کارهای موازی اتاق ایران، اتاقهای شهرستان و اتاقهای مشترک، هماهنگی و همکاری اتاق ایران و اتاقهای مشترک در اعزام و پذیرش هیاتهای تجار، تخصیص سهم بیشتری در فضای مجازی اتاق ایران به اتاقهای مشترک، حضور نمایندهای از اتاقهای مشترک در هیات نمایندگان اتاق ایران، تشکیل کنفدراسیون اتاقهای مشترک برای قدرت چانه زنی با دولت، ایجاد جاده دوطرفه تبادل اطلاعات بین اتاق ایران و اتاقهای مشترک، برگزاری جلسات مشترک اتاقهای مشترک با هیات رئیسه اتاق ایران، بازدید هیات رئیسه اتاق ایران از اتاقهای مشترک از پیشنهادهای رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ایتالیا به هیات رئیسه اتاق ایران بود.
«تیم لطیف» از اعضای هیات رئیسه اتاق آلمان اظهار کرد: اتاق آلمان ۶ کمیته در زمینههای بانکی، امور داخلی، مسائل خارجی، بازاریابی و ارتباطات، صنعت، تجارت و آموزش تشکیل داده است و در هر کمیته کارگروههایی با عضوگیری از افراد فعال در هر حوزه، فعالیت هایش را برای استفاده از فضای بعد از تحریمها آغاز کرده است. وی ادامه داد: مشکلات سرمایهگذاری خارجی در ایران بسیار زیاد است که مهمترین آنها نبود امنیت سرمایهگذاری و عدم رعایت قوانین است که سد راه سرمایهگذاری خارجی در ایران است.
این عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و آلمان، گام اول را شناسایی شرایط فعلی محیط سرمایهگذاری دانست و افزود: اتاق مشترک ایران و آلمان نیز پس از آسیب شناسی این موضوع، برای حل آنها وارد مذاکره با دولت و سیاستگذاران از کانال اتاق ایران خواهد شد. محمدرضا نجفیمنش، عضو هیات مدیره اتاق ایران و فرانسه هدف اصلی اتاقهای مشترک را ایجاد فضای رقابتی و فرصتهای صادراتی برای بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: اتاقهای مشترک باید نیازها، خواستهها و مشکلات را از طریق انجمنها و تشکلهای مختلف پیگیری کنند و برای بهبود امور بکوشند.
ارسال نظر