ایرنا: معاون امور بین‌الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از سفر هیات فرانسوی متشکل از صاحبان صنایع، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران این کشور در اواسط شهریورماه امسال به ایران خبر
داد.


علی‌اکبر فرازی با بیان آنکه این هیات فرانسوی قرار بود پس از پایان ماه رمضان به ایران سفر کند، گفت: ماه آگوست تعطیلات فرانسویان شروع می‌شود که این هیات قرار شد پس از اتمام تعطیلات که همان اواسط شهریورماه می‌شود، خود را برای سفر به ایران آماده کند.


وی با تاکید براینکه هنوز زمان دقیق سفر هیات فرانسوی به ایران قطعی نشده است، گفت: برای این هیات، اتاق ایران برنامه مشترک دارد تا با دعوت از طرف‌های ایرانی، جلسات مشترک بین طرفین در بخش‌های مختلف همکاری‌های اقتصادی برگزار شود.


فرازی سپس تعداد اعضای هیات فرانسوی را بیش از 100 نفر عنوان کرد و افزود: به احتمال زیاد یک وزیر فرانسوی این هیات را در سفر به ایران همراهی خواهد کرد.


معاون بین‌الملل اتاق ایران اضافه کرد: این هیات فرانسوی در زمینه‌های خودروسازی، نفت، گاز، پتروشیمی، داروسازی و صنایع وابسته، سیستم‌های آبیاری و فولاد فعالیت دارند که با طرف‌های ایرانی در این زمینه‌ها به مذاکره می‌پردازند.


وی از علاقه دیگر سرمایه‌گذاران خارجی برای سفر به ایران خبر داد و گفت: هیات‌های زیادی اکنون برای سفر به ایران در نوبت قرار دارند و جدا از هیات آلمانی که به ایران سفر کرد و هیات فرانسوی که قرار است به‌زودی وارد کشور شود، هیاتی از اسپانیا متشکل از سه وزیر و یک گروه بزرگ اقتصادی در اواخر شهریورماه، هیاتی از ایتالیا متشکل از 2 وزیر و کارآفرینان و سرمایه‌گذاران و هیات‌هایی از اتریش، لهستان و مجارستان برای ملاقات و مذاکره با همتایان ایرانی خود، به تهران سفر خواهند کرد.


فرازی ادامه داد: تا پاییز امسال حداقل هفت هیات دیگر از ایالت‌های مختلف آلمان برای توسعه همکاری‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی به ایران سفر می‌کنند.


تجار ژاپنی پاییز در ایران

از سوی دیگر نماینده جترو در اتاق ایران از ورود هیات تجاری ژاپنی به ایران خبر داده و در این خصوص می‌گوید: سازمان جترو در حال انجام هماهنگی‌های لازم برای حضور هیاتی از تجار و شرکت‌های ژاپنی در پاییز و زمستان امسال است.


علی‌اصغر فرشچی، مدیرکل آسیا و اقیانوسیه اموربین‌الملل اتاق ایران از پیشینه خوب روابط دو کشور یاد کرد و افزود: قبل از افزایش تحریم‌ها، سازمان‌های ژاپنی با انجام تحقیقات میدانی درخصوص بازار و اقتصاد ایران سعی داشتند مناسبات اقتصادی را توسعه دهند اما شرایط تغییر کرد و کشورهای دیگر سهم خود را در ایران افزایش دادند و در حال حاضر رقابت برای کنار زدن دیگر رقیبان سخت‌تر شده است.


فرشچی گفت: اکنون زمان تحقیق و بررسی بازار نیست بلکه باید از فرصت‌های تجاری و امکانات ایران برای توسعه مناسبات و عقد قرارداد با شرکت‌های ایرانی استفاده کرد. زمینه‌هایی مانند معدن، خودروسازی، نفت و گاز می‌توانند به‌عنوان بسترهای مناسبی برای همکاری‌های مشترک مد نظر قرار گیرند.


در ادامه یوشیتاکا تویوناگا، نماینده جترو در تهران از فعالیت‌های مثبت و قابل توجه این سازمان در رسانه‌های جمعی ژاپن برای تغییر نوع نگرش جامعه درخصوص سطح زندگی مردم ایران خبر داد و گفت: بسیاری از شرکت‌های ژاپنی که در گذشته با ایران فعالیت می‌کردند سعی در بازیابی موقعیت پیشین خود دارند و در این راستا سازمان جترو در حال انجام هماهنگی‌های لازم برای حضور هیاتی از تجار و شرکت‌های ژاپنی در پاییز و زمستان امسال است.