خبرگزاری تسنیم: سخنگوی سازمان حمایت گفت: بر حسب تدابیر دولت و شرایط جدیدی که درمعادلات اقتصادی درحال شکل‌گیری است، فضایی برای بازار سیاه و سیاه کردن بازار توسط فرصت طلبان و سود جویان وجود نخواهد داشت.

غلامرضا کاوه با اعلام این مطلب افزود: با رونق گرفتن تولید نه تنها افزایش قیمتی نخواهیم داشت بلکه با کاهش هزینه‌های تولید، شاهد کاهش قیمت تمام شده و حفظ توأمان منافع تولیدکننده و مصرف‌کننده خواهیم بود.


کاوه اضافه کرد: بر خلاف مواردی که درخصوص ابلاغ افزایش قیمت لبنیات در بازار مصرف مطرح می‌شود تا به امروز کماکان مصوبه‌ای درخصوص افزایش قیمت لبنیات تصویب و ابلاغ نشده است.


وی خاطر نشان کرد: سازمان حمایت هرگونه افزایش قیمت خودسرانه لبنیات را بدون مماشات اعمال قانون می‌کند و تخلف معدودی از صنایع لبنی به معنی مجوز افزایش قیمت این محصولات نیست. سخنگوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ادامه داد: مسوولان صنایع مربوطه نیز تمایلی برای افزایش قیمت محصولات خود ندارند، زیرا می‌دانند که افزایش قیمت منجر به کاهش مصرف لبنیات و در نهایت ضررتولیدکنندگان می‌شود.


وی اضافه کرد: متعارف نبودن قیمت تمام شده با قدرت خرید مصرف‌کننده باعث کاهش مصرف لبنیات می‌شود، بنابراین افزایش مجدد قیمت، معقول نیست و ظرفیتی نیز برای این افزایش قیمت وجود ندارد. این مقام مسوول تاکید کرد: این شرایط جدید به مذاق برخی افراد خوش نمی‌آید، زیرا منافع برخی به خطر می‌افتد، اما باید اذعان کرد که بازار به سمت آرامش و رضایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان حرکت می‌کند. کاوه تصریح کرد: تدابیر دولت و تغییرمعادلات اقتصادی کشور فرصتی برای ایجاد چالش و بازار سیاه در هیچ محصولی نمی‌دهد.


این مقام مسوول اظهار کرد: افزایش قیمت کالا شاید در کوتاه‌مدت باعث افزایش سود تولیدکنندگان ‌شود، اما در میان‌مدت و دراز‌مدت دامنگیر آنها خواهد شد و منجر به کاهش فروش و رکود بر بازار‌می‌شود. وی گفت: درآینده نزدیک با بهبود مبادلات بین‌المللی، هزینه تولید و قیمت تمام شده محصولات تولیدی کاهش یافته و بازار مصرف را به سمت آرامش بیشتر و رونق حرکت می‌دهد. کاوه در پایان اظهار کرد: وزارت صنعت برای رونق و حمایت تولید و توأمان حفظ منافع مصرف‌کنندگان از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند و این مهم در برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم تعریف و تبیین شده است.


قیمت شیرخام و لبنیات افزایش نیافته است

عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی ضمن اعلام مخالفت صنایع لبنی با افزایش قیمت محصولات به «ایسنا» گفت: قیمت خرید شیرخام از دامداران و قیمت محصولات لبنی هیچ گونه افزایشی نیافته است. محمد فربد اظهار کرد: صنایع لبنی می‌توانند در صورت تصویب سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تا سقف ۶ درصد قیمت محصولات خود را افزایش دهند اما پیشنهاد می‌شود نرخ محصولات در سال جاری افزایش نیابد. وی افزود: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، قدرت خرید مردم پس از حذف یارانه‌ها در سال ۱۳۸۹ کاهش یافته و در حال حاضر توان خرید به حدی نیست که پتانسیل افزایش قیمت لبنیات وجود داشته باشد.


فربد گفت: باوجود استقرار بازرسان سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در کارخانه‌های لبنی برای اعمال نرخ خرید 1440 تومانی هر کیلوگرم شیر خام، صنایع نمی‌توانند این قیمت را به دامداران پرداخت کنند.


به گفته این عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی، افزایش قیمت لبنیات در شرایط فعلی به زیان صنایع لبنی و دامداران است، چرا که این افزایش نرخ می‌تواند کاهش خرید و مصرف لبنیات را در پی داشته باشد و در ادامه بر میزان شیر مازاد بر مصرف در کشور بیفزاید.


وی تاکید کرد: بهتر است صنایع تا پایان امسال قیمت لبنیات را افزایش ندهند تا مصرف‌کنندگان بتوانند خود را با شرایط کنونی تطبیق دهند و مصرف لبنیات به ثبات برسد.