باشگاه اقتصاددانان: هرچند انعقاد توافق هسته‌ای ایران با آمریکا می‌تواند شیر ذخایر نفت جمهوری اسلامی را باز کند، اما «آدام‌وارد» به دلیل یکی دیگر از منابع بکر دیگر ایران هیجان زده است: «استعداد فنی».

«آدام وارد» مدیر سابق استخدام در شرکت فیس‌بوک و مدیر منابع انسانی شبکه اجتماعی ثبت خاطرات به نام «پینترست» است که از جمله جدیدترین شبکه‌های اجتماعی است. پینترست، سایتی برای اشتراک عکس‌های جالب از دید افراد است. وی معتقد است که این توافق می‌تواند استخدام مهندسان از ایران را برای شرکت‌های فناوری آسان‌تر کند. وی می‌گوید: «ایران یک کشور 80 میلیون نفری است که دارای موسسات آموزشی درجه یک مانند دانشگاه صنعتی شریف است.» آدام وارد می‌افزاید: «این یک بازار نیروی کار جدید است. این موضوع صرفا مربوط به فارغ التحصیلان جدید نیست. امیدوارم برای همه شهروندان ایرانی گرفتن ویزای کار در ایالات‌متحده آسان‌تر شود.» «آدام وارد» که پیش از این مدیر سابق استخدام در شرکت فیس‌بوک نیز بوده است در ادامه می‌گوید: بسیاری از جویندگان کار ایران در مدارس معتبر آمریکایی مانند استنفورد و موسسه تکنولوژی ماساچوست تحصیل کرده بودند و بسیار مورد توجه فیس‌بوک بودند، اما مشکل اصلی عدم اطمینان از تامین امنیت ویزای کار برای آنها بود به همین دلیل فیس‌بوک باید آنها را از دست می‌داد. بسیاری از کمپانی‌ها مانند پینترست در حال رشد سریع هستند و اگرچه تاکنون نیازی به جذب محققان بین‌المللی نیافته‌اند اما در آینده نزدیک این نیاز احساس خواهد شد.


در سال گذشته فقط ۱۷۰ نفر از ایرانیان ویزای «اچ.وان.بی» که ویزای مخصوص برای کار اتباع خارجی ماهر در ایالات‌متحده است را دریافت کرده‌اند که رقم بسیار کمی است. برای درک میزان کم بودن این رقم کافی است توجه کنیم که در طول همان دوره شهروندان نپال ۵۸۵ مورد و شهروندان هندی ۱۰۸ هزار و ۸۱۷ مورد ویزا دریافت کرده‌اند. برای شهروندان ایران، گرفتن ویزا برای کار در شرکت‌هایی چون فیس‌بوک و گوگل کار آسانی نبوده است. سفارت ایالات‌متحده در تهران پس از انقلاب ۱۹۷۹ تعطیل شد. شرکت‌های آمریکایی برای جذب ایرانیان نیاز به کسب مجوزهایی دارند و این امر در شرکت‌های امنیت اطلاعات، ارتباطات از راه دور و الکترونیک بسیار دشوارتر است. مانع واقعی برای جذب ایرانیان تصویب قانون تحت عنوان «امنیت مرزها و اصلاحات ویزا» در سال ۲۰۰۲ است. این قانون برای اتباع ایرانی نیاز به تایید وزارت امور خارجه آمریکا دارد تا بررسی کند که آیا این شخص تهدیدی برای امنیت ملی هست یا خیر و به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های معتبر فناوری اطلاعات از جذب نیروهای ماهر ایرانی باز مانده‌اند. «لیندن ملمد» از دستیاران ارشد شرکت مهاجرت «اپلمن» در این زمینه می‌گوید: «به نظر می‌رسد که باید این قانون در مورد استعدادهای خاص تغییر کند، چراکه نیاز به چنین استعدادهای بسیار زیاد شده است و استخدام‌کنندگان در فرآیند جذب گاهی پس از ۱۶ ماه انتظار، با جواب منفی مواجه شده و از جذب این استعدادها باز می‌مانند و این جایگاه را از دست می‌دهند و همین مساله نااطمینانی بزرگی در جذب نیرو در پی خواهد داشت.»


شرکت‌های بزرگ دره سیلیکون در حال حاضر به دنبال جذب استعدادهای ایرانی هستند. در حال حاضر بیش از 70 نفر از دانشجویان سابق دانشگاه صنعتی شریف استخدام شرکت گوگل هستند. دره سیلیکون نام رایج و غیررسمی منطقه‌ای در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو در حومه سانتا کلارای، کالیفرنیا، در ایالات‌متحده آمریکا است. شهرت این منطقه به دلیل قرار داشتن بسیاری از شرکت‌های مطرح انفورماتیک جهان در این منطقه ‌است. نام این منطقه ابتدا برگرفته از تعداد زیاد شرکت‌های تولیدکننده‌ تراشه‌‌های سیلیکونی در این منطقه بود که بعدها به نمادی از وجود کمپانی‌های فعال در زمینه فناوری‌های پیشرفته در این منطقه تبدیل شد. دره سیلیکون شهرهای بسیاری را دربر می‌گیرد که مهم‌ترین آنها سان خوزه مشهور به پایتخت دره سیلیکون است. شرکت‌های بزرگی مانند اینتل، اپل،گوگل یاهو، مایکروسافت، انویدیا و ایسوس در این منطقه واقع شده‌اند.احمد انواری، مدیر تولید گوگل فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف است و در این مورد می‌گوید: «حدود سه سال پیش شرکت گوگل متوجه استعداد بسیار ایرانیان برای جذب در گوگل شده است که بسیاری از آنها فارغ‌التحصیلان شریف بودند. او امیدوار است روابط بهتر میان دو کشور راه را برای شرکت‌های فناوری آسان‌تر کند تا بتوانند به استخدام فارغ‌التحصیلان شریف و سایر دانشگاه‌های معتبر ایرانی مانند دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی اصفهان بپردازند.»