صاحبان ۶۰ کرسی اتاق بازرگانی تهران مشخص شد
معرفی ۲۰ عضو دولتی اتاق تهران
گروه بازرگانی: آخرین تحولات دوره هشتم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با معرفی ۲۰ عضو دولتی این پارلمان همراه بود. روز گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر جهاد کشاورزی لیست ۲۰ نماینده دولتی خود را در دوره هشتم اتاق بازرگانی اعلام کردند. محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامهای خطاب به یحیی آلاسحاق رئیس اتاق تهران، نمایندگان دولتی دوره هشتم فعالیت این پارلمان را معرفی کرد. وی در این نامه،آقایان مجتبی خسروتاج (قائم مقام وزیر صنعت، معدن وتجارت ومعاون توسعه بازرگانی داخلی)، ولیالله افخمیراد(رئیس سازمان توسعه تجارت)، علی اشرف افخمی(مدیرعامل بانک صنعت ومعدن)، حسین ابویی مهریزی(معاون برنامهریزی)، جعفر سرقینی(معاون امور معادن وصنایع معدنی)، محسنی صالحینیا (معاون امور صنایع)، مسعود کرباسیان (رئیس کل گمرک ایران)، سیدرضا نوروزیزاده (رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران)، خانم سهیلا جلودارزاده(مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت) آقایان منصور معظمی (معاون برنامهریزی وزارت نفت)، محمدرضا شجاعالدینی(عضو هیات امنای صندوق توسعه ملی) و محمدرضا نجفیمنش، علاء میرمحمدصادقی، حسن عابدی جعفری و محمدرضا بهرامن را بهعنوان ۱۵ عضو نماینده وزارت صنعت، معدن وتجارت معرفی کرد.
گروه بازرگانی: آخرین تحولات دوره هشتم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با معرفی ۲۰ عضو دولتی این پارلمان همراه بود. روز گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر جهاد کشاورزی لیست ۲۰ نماینده دولتی خود را در دوره هشتم اتاق بازرگانی اعلام کردند. محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامهای خطاب به یحیی آلاسحاق رئیس اتاق تهران، نمایندگان دولتی دوره هشتم فعالیت این پارلمان را معرفی کرد. وی در این نامه،آقایان مجتبی خسروتاج (قائم مقام وزیر صنعت، معدن وتجارت ومعاون توسعه بازرگانی داخلی)، ولیالله افخمیراد(رئیس سازمان توسعه تجارت)، علی اشرف افخمی(مدیرعامل بانک صنعت ومعدن)، حسین ابویی مهریزی(معاون برنامهریزی)، جعفر سرقینی(معاون امور معادن وصنایع معدنی)، محسنی صالحینیا (معاون امور صنایع)، مسعود کرباسیان (رئیس کل گمرک ایران)، سیدرضا نوروزیزاده (رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران)، خانم سهیلا جلودارزاده(مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت) آقایان منصور معظمی (معاون برنامهریزی وزارت نفت)، محمدرضا شجاعالدینی(عضو هیات امنای صندوق توسعه ملی) و محمدرضا نجفیمنش، علاء میرمحمدصادقی، حسن عابدی جعفری و محمدرضا بهرامن را بهعنوان ۱۵ عضو نماینده وزارت صنعت، معدن وتجارت معرفی کرد. وزیر جهاد کشاورزی نیز آقایان محمدحسین شریعتمدار، محمدعلی طهماسبی، حسن یونسسینکی، لطف الله سعیدی و عبدالمهدی بخشنده را بهعنوان ۵ عضو بخش کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران معرفی کرد.
پیش از این مجتبی خسروتاج درخصوص نحوه انتخاب و ترکیب اعضای دولتی اتاق بازرگانی تهران گفته بود: اعضای دولتی اتاق بازرگانی بهطور مستقیم توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت انتخاب میشوند. در این خصوص وزیر اختیار تام دارد که نمایندگان دولتی را از بدنه دولت یا از بخش خصوصی انتخاب کند. در گذشته ترکیب افراد دولتی در اتاق بازرگانی به این صورت بود که ۱۰ نفر در بخش بازرگانی، ۸نفر در بخش صنعت و ۲ نفر در بخش معدن با معرفی وزیر حضور داشتند؛ اما هم اکنون با توجه به رسمیت بخشیدن به بخش کشاورزی در اتاق بازرگانی، ۶ نفر از بخش بازرگانی، ۶ نفر از بخش صنعت، ۵ نفر از بخش کشاورزی و ۳ نفر از بخش معدن در دوره جدید اتاق بازرگانی تهران با معرفی وزیر صنعت و تعامل با وزارت جهاد کشاورزی حضور خواهند یافت. لیست اعلام شده از سوی دولت برای دوره هشتم اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز بیانگر تصدیق این اظهارات است؛ بهگونهای که میتوان نام چند نفر از فعالان بخش خصوصی را نیز در کنار اعضای دولتی معرفی شده دید. براساس این گزارش، دوره هشتم اتاق بازرگانی تهران با حضور ۴۰ عضو منتخب بخش خصوصی و ۲۰ عضو معرفی شده از سوی دولت به فعالیت خواهد پرداخت. فعالان بخش خصوصی حاضر در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران عبارتند از: یحیی آلاسحاق، محمد رضا انصاری، مسعود خوانساری، فاطمه مقیمی، محسن بهرامی ارضاقدس، مهدی شریفی، ناصر ریاحی، فاطمه دانشور، محمد امیرزاده، اسدالله عسگراولادی، محمدرضا زهره وندی، محمد لاهوتی، سیدرضی میری، علی سنگینیان، عباس آرگون و فرهاد فزونی در بخش بازرگانی؛ محسن خلیلی، مهدی جهانگیری،
علی شمساردکانی، مهدی پورقاضی، سیدمحمد اتابک، کوروش پرویزیان، حسین سلیمی، محسن مهرعلیزاده، رضا پدیدار، حمیدرضا صالحی، محمد نجفی عرب، محمدحسین برخوردار، علیرضا کلاهیصمدی و احمد کیمیایی در بخش صنعت؛ در حوزه معدن پدرام سلطانی، فریال مستوفی و سید بهادر احرامیان و در بخش کشاورزی احمد صادقیان، حامد واحدی، کاوه زرگران، مهدی معصومی، حسن فروزانفر و علی رضا خائف.
اعتبارنامه ۴۰ نماینده منتخب صادر شده است
انتخابات دوره هشتم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران که ۱۸ اسفندماه با مشارکت فعالان بخش خصوصی همراه بود، حاشیههایی را نیز در پی داشت. اگرچه این انتخابات در ۲۸ اسفندماه مورد تایید نهایی قرار گرفت، اما در ابتدای سال ۹۴ جوسازی مبنی بر ابطال انتخابات در برخی رسانهها و البته در شبکههای مجازی ایجاد شد. در همین راستا رئیس هیات نظارت بر انتخابات اتاق تهران این مساله را تکذیب و اعلام کرد: انتخابات اسفند ماه سال گذشته به قوت خود برجا بوده و نتایج آن نیز برقرار است.
ابراهیم بهادرانی حتی از صدور اعتبارنامه دور جدید هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران خبر داد و گفت: اعتبارنامه منتخبان از مدتها پیش امضا شده بود تا در جلسه رسمی به آنان اعطا شود، اما به دلیل طولانی شدن روند، از دو روز گذشته اعتبارنامه این ۴۰ نفر به آنان اعطا شد.
بهادرانی هرگونه ابلاغیه یا خبر موثق مبنی بر ابطال انتخابات از سوی دیوان عدالت اداری را رد کرد و افزود: اگر چنین ابلاغیهای وجود داشت اتاق اعتبارنامه منتخبان را به آنان تسلیم نمیکرد.
درخواست ابطال انتخابات اتاق بازرگانی رد شد
مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری نیز در مورد جوسازی در برخی رسانهها از رد درخواست دستور موقت برای توقف امور اجرایی انتخابات خبر داد. علیاکبر بختیاری گفت: یک فرد از شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران شکایت کرده و خواستار صدور دستور موقت برای توقف عملیات اجرایی انتخابات و جلوگیری از صدور اعتبارنامه منتخبان شده بود که درخواست او از سوی شعبه دیوان رد شده و هنوز هم رای ماهیتی صادر نشده است. وی همچنین اعلام کرد در هیات عمومی دیوان عدالت اداری هم چنین مطلبی مطرح نشده است.
معاون قضایی در امور شعب دیوان عدالت اداری نیز با بیان اینکه نهاد متبوعش تاکنون تصمیمی مبنی بر ابطال آییننامه شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی نگرفته است گفت: این پرونده برای رسیدگی به هیات عمومی دیوان عدالت ارجاع خواهد شد. موضوع دادخواستی که در اسفند ۹۳ ارائه شده، ابطال انتخابات اتاق بازرگانی نیست بلکه ابطال آییننامه هیات عالی نظارت از ارکان اتاق بازرگانی متشکل از سه وزیر و سه نفر دیگر است.
موسی قربانی گفت: ادعا شده که دو ماده این آییننامه خلاف قانون بوده و لذا تقاضای ابطال این آییننامه شده است نه ابطال انتخابات، هرچند ممکن است نتیجه کار به انتخابات برگردد، ولی موضوع دادخواست «ابطال آییننامه مصوب شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی» است. وی گفت: افرادی که دادخواست دادهاند، تقاضای صدور دستور موقت هم کردهاند، مبنی بر اینکه روند انتخابات تا روشن شدن نتیجه در دیوان عدالت اداری متوقف شود. یکی از شعب دیوان عدالت اداری درخواست صدور دستور موقت را رد کرده و حال فقط باید به موضوع ابطال آییننامه رسیدگی شود که برای همین پرونده باید به هیات عمومی دیوان ارائه شود.
معاون قضایی در امور شعب دیوان عدالت اداری اظهار کرد: با توجه به اینکه به تازگی شعبه رسیدگیکننده، درخواست صدور دستور موقت را رد کرده هنوز پرونده به هیات عمومی ارجاع نشده است. بعد از ارجاع به هیات عمومی، پرونده در ابتدا در هیات تخصصی مربوطه مطرح میشود. هیات تخصصی دادخواست را به خوانده یعنی شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی ابلاغ میکند و خوانده یک ماه فرصت دارد به آن پاسخ دهد. وی گفت: پس از وصول پاسخ خوانده، هیات تخصصی به پرونده رسیدگی و رای صادر میکند و بسته به نتیجه رسیدگی این هیات، دعوا رد یا برای ابطال آییننامه به هیات عمومی دیوان عدالت اداری ارجاع میشود. قربانی در پایان گفت: نتیجه اینکه تاکنون در مورد ابطال آییننامه مذکور از ناحیه دیوان عدالت اداری هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است.
انتخابات اتاق تهران معتبر است
همچنین رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاقهای بازرگانی سراسر کشور نیز انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران را معتبر دانست. مجتبی خسروتاج گفت: خبری که درخصوص ابطال انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران مطرح شده شایعه بوده و مستند نیست.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: از دیوان عدالت اداری یا بخش دیگر هیچ گونه خبری مبنی بر ابطال انتخابات اتاق تهران به ما منعکس نشده است، و رسانهای که در این خصوص خبر ابطال را منتشر کرده بهتر است مستندات خود را ارائه دهد تا بیاعتبار نشود.
ممنوعیت ورود تشکلهای غیرتولیدی و بازرگانی به هیات نمایندگان اتاق ایران
خسروتاج گفت: براساس قانون اتاق بازرگانی، تشکلهایی غیر از تشکلهای تولیدی و بازرگانی یا تشکلهایی که مجامع قانونی خود را تشکیل ندادهاند، قادر به معرفی نماینده در هیات نمایندگان اتاق ایران در سال جدید نیستند.
رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاقهای بازرگانی کشور گفت: دبیرخانه شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران عصر روز یکشنبه با حضور معاونان وزرای عضو، نماینده موسسه استاندارد و عضو هیات رئیسه اتاق ایران درخصوص نحوه حضور نمایندگان تشکلها در اتاق بازرگانی تشکیل جلسه داد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، یادآور شد: در جلسه گذشته شورای نظارت بر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در تاریخ ۱۵/ ۱۰/ ۹۳، قرار بر این شده بود تا با همکاری شورای عالی نظارت و اتاق ایران، درخصوص حضور نمایندگان تشکلها در هیات نمایندگان اتاق ایران، دستورالعملی تهیه شود تا پس از تصویب
رئیس شورای عالی نظارت، مبنای عمل قرار گیرد.
خسروتاج اظهار کرد: دبیرخانه شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی، یکشنبه در این خصوص تشکیل جلسه داد و ضوابط و شرایط حضور تشکلها را به شور گذاشت تا نتایج آن هفته آینده اعلام شود.
رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاقهای بازرگانی کشور، گفت: برخی از حدود ۱۷۰ تشکل اتاق، به دلیل ملی و سراسری نبودن و عدم تشکیل مجامع قانونی، قادر به معرفی نماینده در هیات نمایندگان اتاق ایران نخواهند بود و حذف میشوند. با توجه به قانون اتاق بازرگانی، تشکلها باید در زمینههای تولیدی و بازرگانی فعال باشند تا بتوانند نمایندهای داشته باشند. بنابراین تعداد کمتری از تشکلهای یادشده قادر به معرفی نماینده در هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران خواهند بود.
هیات نمایندگان اتاق ایران با معرفی نمایندگان تشکلهای تولیدی و تجاری، در خرداد ماه سال جاری، در تهران تشکیل و انتخابات هیات رئیسه برگزارمی شود.
ارسال نظر