نشست سیوسوم کمیسیون امور اجتماعی و تشکلها برگزار شد
کمیتهای مشترک میان اتاق تهران و شورای شهر
گروه بازرگانی: در سی و سومین نشست کمیسیون امور اجتماعی و تشکلهای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، شکلگیری کمیتهای مشترک میان اتاق تهران و شورای شهر تهران بررسی شد. در این نشست به مشکلات پایتخت اشاره و برای رفع این معضل از فعالان اقتصادی و صاحبان سرمایه کمک طلبیده شد. بررسی مسائل زیستمحیطی، آلودگی هوا به ویژه در شهر تهران، کودکان کار، حاشیهنشینی و فقر از مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد. محمدمهدی راسخ، رئیس کمیسیون امور اجتماعی و تشکلهای اتاق تهران با اشاره به کاهش قیمت نفت و متاثر شدن بنگاهها از این شرایط به لزوم برنامهریزی جدید برای کاهش تبعات کاهش قیمت نفت اشاره کرد.
گروه بازرگانی: در سی و سومین نشست کمیسیون امور اجتماعی و تشکلهای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، شکلگیری کمیتهای مشترک میان اتاق تهران و شورای شهر تهران بررسی شد. در این نشست به مشکلات پایتخت اشاره و برای رفع این معضل از فعالان اقتصادی و صاحبان سرمایه کمک طلبیده شد. بررسی مسائل زیستمحیطی، آلودگی هوا به ویژه در شهر تهران، کودکان کار، حاشیهنشینی و فقر از مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد. محمدمهدی راسخ، رئیس کمیسیون امور اجتماعی و تشکلهای اتاق تهران با اشاره به کاهش قیمت نفت و متاثر شدن بنگاهها از این شرایط به لزوم برنامهریزی جدید برای کاهش تبعات کاهش قیمت نفت اشاره کرد. در ادامه، احمد پورفلاح عضو این کمیسیون در همین راستا افزود: دولتها هرگاه دستشان از درآمدهای نفتی کوتاه میشود، به بخش مولد توجه بیشتری نشان میدهند. امیدوارم که حمایت از تولید برای همه مقاطع نهادینه شود، حتی اگر قیمت نفت به نرخ ۱۲۰ دلار افزایش پیدا کند. احمد امیراحمدی، یکی دیگر از اعضای کمیسیون امور اجتماعی و تشکلها نیز گفت: باید تصور کنیم که منابع نفت در کشور وجود ندارد؛ در چنین شرایطی با حمایت از بخش خصوصی، تولید و صادرات نیز تقویت میشود و بخش خصوصی نیز نشان داده است که این توانایی را دارد. مجیدرضا حریری عضو کمیسیون تشکلها نیز افزود: «مساله اقتصاد ایران، کاهش قیمت نفت نیست؛ بلکه مشکلی است که به این اقتصاد چسبیده و به نظر میرسد فعالان بخش خصوصی باید جزو نخستین کسانی باشند که این پدیده را تقبیح کنند؛ چرا که بیش از سایر گروهها از عدم شفافیت رنج میبرند.» همچنین راسخ ادامه داد: توانمندسازی و پایدارسازی تشکلها و تلاش برای نقشآفرینی تشکلها در اقتصاد از جمله فعالیتها در امور تشکلی بوده است.
او گفت: در حوزه امور اجتماعی نیز مسائل مهمی در جلسات کمیسیون به بحث گذاشته شده است؛ مسائلی نظیر مسوولیتهای اجتماعی بنگاهها که ما از آن بهعنوان کسبوکار مسوولانه یاد میکنیم. به این معنا که بنگاههای اقتصادی در حال کسب و کار باید مسوولیتهای اجتماعی خود را در زمینه بهداشت، محیطزیست و مسائل معتنابه جامعه به انجام برسانند. رئیس کمیسیون امور اجتماعی و تشکلهای اتاق تهران ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که تحت عنوان اقتصاد مقاومتی مورد بررسی قرار گرفته است، مساله فساد اداری و اقتصادی در ایران بوده که با حضور اقتصاددانان بررسی شده است. رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر نیز گفت: نخستین موضوعی که در دستور کار کمیسیون سلامت قرار گرفت، ارزیابی وضعیت مواد غذایی توزیع شده در شهر تهران بود. این پایش در گذشته نیز هر سه ماه یکبار صورت میگرفت، اما کمیسیونها نسبت به نتایج این بررسیها بیتفاوت بودهاند. پورفلاح در ادامه جلسه با اشاره به کودکان کارگفت: «ما بنگاهداران هنگامی که به خانههایمان بازمیگردیم، در راه با کودکانی مواجه میشویم که با لباسهایی مندرس طلب کمک میکنند. این مسائل، ما را مایوس میکند. در واقع به این اندیشیم که شاید ما نتوانستهایم، مسوولیتهای خود را به درستی به انجام برسانیم.» او افزود: «کودکان در کشوری که سرشار از منابع طبیعی است، نباید در چنین وضعیتی باشند.»
ارسال نظر