۱۴ شاخص برای اتاق
مهندسعباسعلی قصایی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اتاق بازرگانی در شرایطی که اقتصاد ایران به دلیل تحریمهای غیرمنصفانه با چالشهای جدی مواجه شده است، میتواند نقشآفرین باشد. خوشبختانه دولت یازدهم تاکنون عملکرد خوبی از خود به جا گذاشته است و برای رفع موانع و در جهت روانسازی اقتصادی با مصوبات مفید و کارآمد، قصد دارد مشکلات را به صورت ریشهای حل کند. اما باید به این نکته توجه داشت که این مشکلات تنها یک مشت از خروارها مشکلی است که در بخش خصوصی وجود دارد. اتاق بازرگانی میتواند در حل این مسائل همواره در کنار دولت قرار گیرد.
مهندسعباسعلی قصایی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اتاق بازرگانی در شرایطی که اقتصاد ایران به دلیل تحریمهای غیرمنصفانه با چالشهای جدی مواجه شده است، میتواند نقشآفرین باشد. خوشبختانه دولت یازدهم تاکنون عملکرد خوبی از خود به جا گذاشته است و برای رفع موانع و در جهت روانسازی اقتصادی با مصوبات مفید و کارآمد، قصد دارد مشکلات را به صورت ریشهای حل کند. اما باید به این نکته توجه داشت که این مشکلات تنها یک مشت از خروارها مشکلی است که در بخش خصوصی وجود دارد. اتاق بازرگانی میتواند در حل این مسائل همواره در کنار دولت قرار گیرد. با توجه به برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی، میتوان برای اتاق مطلوب و ایدهآل ویژگیهایی را متصور بود. تلاش برای اصلاح قانون اتاق بازرگانی به طور کلی، تلاش برای حذف کارت بازرگانی، تلاش برای اصلاح قانون و حداقل حذف مفاصا حساب دارایی و بیمه برای تمدید کارت و تلاش برای اصلاح قانون یک در هزار فروش و سه در هزار درآمد تنها در سایه عملکرد مطلوب اتاق قابل دستیابی خواهد بود. حذف مکاتبات اضافی و بروکراسی برای تمدید عضویت و کارت بازرگانی، حذف درخواست مدارک زاید از طرف اتاق برای تمدید کارت و حذف تنگناهای بی منطق اتاق در جهت ایجاد اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریمهای خارجی نیز از سوی دیگر میتواند با کمک پارلمان بخش خصوصی محقق شود.
یکی از مواردی که میتواند در اتاق بازرگانی مطلوب مورد بررسی قرار گیرد تبدیل اتاق به یک موسسه غیرانتفاعی برای ایجاد درآمد کافی است. باید به این نکته اشاره کرد که در تمام دنیا اتاقهای بازرگانی از راه آموزش درآمدزایی میکنند.
حذف حضور غیرضروری اعضای اتاق برای انجام امور مختلف، ایجاد ارتباط اینترنتی و الکترونیکی به جای مکاتبات کاغذی و رفت و آمدهای وقت گیر حضوری را میتوان در اتاق کارآمد تصور کرد.
اتاق بازرگانی مطلوب باید از یک نهاد بوروکراتیک به یک مرکز سرویس دهنده و خدمتگزار بدل شود. تکریم ارباب رجوع و اعضای اتاق نیز از جمله خدماتی است که حضور یافتگان در هیات نمایندگان باید آن را جدی بگیرند.
اتاق بازرگانی میتواند به عنوان یک دانشگاه واقعی و علمی کاربردی نقشآفرین باشد. همچنین تبدیل اتاق به مرکز ارائه خدمات کارآفرینی و اقتصاد روان برای تجارت داخلی و خارجی نیز به عنوان یکی از مهمترین ویژگیهای اتاق مطلوب خواهد بود.
ارسال نظر