خبرگزاری تسنیم: قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ارائه نان یارانه‌ای خلاف‌های مختلف ایجاد می‌کند، گفت: ٥٠ درصد ظرفیت کارخانه‌های تولید آرد تعطیل است. مجتبی خسروتاج در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه ٥٠ درصد کارخانه‌های آرد فعالیت مناسب در پی نظام پرداخت یارانه نان ندارند، گفت: یکی از طرح‌های اساسی نظام اقتصادی طرح اصلاح نظام نان است. وی ادامه داد: شرایط فعلی بازار آرد، گندم و نان شرایط مطلوبی نیست و تصمیم هیات دولت به اجبار بوده و ادامه روند گذشته مناسب نیست که عدم رضایت مردم، نانوایان و دولت را در پی داشته است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن وتجارت طرح دولت را طرحی جامع در راستای اصلاح قدم به قدم قیمت گندم، آرد و نان دانست و خاطرنشان کرد: دولت سالانه حدود ١١ هزار میلیارد تومان یارانه به گندم و نان پرداخت می‌کند. خسروتاج تاکید کرد: پرداخت یارانه همچنان ادامه خواهد داشت و افزایش قیمت نان با توجه به عدم تغییر قیمت نان در ٣٠ ماه گذشته با وجود افزایش هزینه‌های تولید و هزینه‌های جانبی صورت گرفته است. وی با بیان اینکه اصلاح ساختار در راستای افزایش تولید نان صنعتی و نان حجیم باید ایجاد شود، بیان کرد: زمانی که در دل نظام نان، ارائه نان به صورت یارانه‌ای و مسائل دولتی وجود داشته باشد خلاف‌های مختلف صورت می‌گیرد. قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مصوبه دولت در دو بخش مجزا ابلاغ شده که در بخش اول اجازه داده شده در راستای جبران مشکلات نانوایی‌ها و تولید آرد تا سقف ٣٠ درصد قیمت نان افزایش یابد. وی ادامه داد: در بخش دوم طرح، مصوب شد تا ٢٠ درصد نانوایی‌ها در نظام تولید آزاد قرار گیرند و این در حالی است که تولیدکنندگان آرد بر این عقیده هستند که باید قیمت‌ها آزاد اعلام شود. خسروتاج با اشاره به اینکه باید به کیفیت در فضای رقابتی پرداخته شود، بیان کرد: ٤٠ درصد افزایش قیمت خرید تضمینی گندم در سال آینده است و سهم قیمت آرد در قیمت تمام‌شده ٣٠ تا ٤٠ درصد تاثیرگذار است و افزایش حداکثر ٣٠درصدی نان برای جبران هزینه جانبی است. وی گفت: هزینه استخدام یک شاطر در نانوایی‌های تهران ٣ تا ٤ میلیون تومان است و میزان افزایش قیمت نان در تهران به‌طور میانگین ٢٩ درصد است. قائم مقام وزیر صنعت، معدن وتجارت ادامه داد: اگر هزینه‌های جانبی تولید نان رفع شود، کیفیت نان ارتقا پیدا خواهد کرد و بخشی از کیفیت نان با افزایش ٣٠ درصدی بهبود خواهد یافت که به‌طور کلی کیفیت در سایه رقابت ایجاد خواهد شد. خسروتاج با تاکید بر اینکه باید فضای رقابتی برای نانوایی‌ها ایجاد شود، بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود نانوایی‌ها در مرحله اول اصلاح قیمت نان به سمت آزادپز شدن حرکت کنند.

قیمت نان را نمی‌توان یکباره آزاد کرد

همچنین رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در این برنامه تلویزیونی بیان کرد: آرد و گندم همیشه مورد توجه دولت‌ها بوده و این درحالی است که در چند ماه اخیر کارخانه‌های تولید آرد رضایت نداشته‌اند.

جواد تقوی ادامه داد: دولت در قدم اول در راستای افزایش حجم تولید گندم، اصلاح خرید تضمینی گندم را در دستور کار خود قرار داد و در چند سال اخیر قیمت گندم از کیلویی ٤٢٠ تومان به ١١٥٠ تومان برای سال ۹۴ افزایش یافته که نباید از هزینه نگهداری و خرید نیز چشم‌پوشی کرد. وی با تاکید بر اینکه دولت در هر کیلوگرم گندم ٦٥٠ تومان ضرر متحمل می‌شود، گفت: دولت در ٣٠ ماه گذشته با رویکرد هزینه‌های حداقلی به دنبال دستیابی به شرایط بهتری در گندم و آرد بوده است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با افزایش ٣٠درصدی قیمت نان گفت: چندین ماه است که در دولت در رابطه با نان تفکر شده و با توجه به تمام موارد دولت تصمیم‌گیری کرده است. تقوی بیان کرد: واقعی کردن قیمت نان به صورت تدریجی خواهد بود، چون باید آستانه تحمل مردم مورد توجه باشد و سازمان حمایت با توجه به مستندات کارشناسی عمل کرده است. وی خاطرنشان کرد: ملاحظه رویکرد حداقلی باید مدنظر قرار گیرد و در مصوبه میانگین قیمت‌ها و محاسبات لحاظ شده و انتظار است بنگاه‌ها در شرایط تغییر قیمت هزینه تمام‌شده خود را مدیریت کنند.

رئیس سازمان حمایت تاکید کرد: در استان‌ها با توجه به شرایط هر استان و محیط جغرافیایی همچون هزینه‌های نانوایی، خط تولید و کارگر کارگروه قیمت را اعلام خواهند کرد که ضوابط و فرمول قیمت برای تمام استان‌ها یکسان است.

تقوی یادآور شد: قیمت واقعی نان در نانوایی‌هایی که قیمت آزاد ارائه می‌دهند قابل لمس خواهد بود و این امکان به صورتی است که حتی ساعت پخت با خود نانواها است که می‌تواند این طرح به‌عنوان پایلوت طرح اصلی و نهایی باشد.