واحدهای بزرگ اقتصادی مالیات نمیدهند
ایسنا: رئیس اتاق بازرگانی تهران خواستار بومیسازی مالیات در کشور به نحوی شد که به صورت عادلانه از همه اقشار دریافت شود. یحیی آلاسحاق گفت: انواع مالیاتهایی که در دنیا وجود دارد مثل مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات برتولید باید بومیسازی و بر واقعیتها منطبق شوند. در حال حاضر مالیات فقط به بخش شفاف و تولیدیهای کوچک و متوسط و کسبه فشار وارد میکند و واحدهای بزرگ اقتصادی دولتی و غیردولتی معاف هستند. وی به بیان نقاط ضعف و قوت نظام جامع مالیاتی پرداخت و گفت: نظام جامع مالیاتی نقاط ضعف و قوت را با هم دارد.
ایسنا: رئیس اتاق بازرگانی تهران خواستار بومیسازی مالیات در کشور به نحوی شد که به صورت عادلانه از همه اقشار دریافت شود. یحیی آلاسحاق گفت: انواع مالیاتهایی که در دنیا وجود دارد مثل مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات برتولید باید بومیسازی و بر واقعیتها منطبق شوند. در حال حاضر مالیات فقط به بخش شفاف و تولیدیهای کوچک و متوسط و کسبه فشار وارد میکند و واحدهای بزرگ اقتصادی دولتی و غیردولتی معاف هستند. وی به بیان نقاط ضعف و قوت نظام جامع مالیاتی پرداخت و گفت: نظام جامع مالیاتی نقاط ضعف و قوت را با هم دارد. در حال حاضر تصمیمگیری کلان برای اقتصاد کشور مبنی بر این است که درآمدهای نفتی کاهش یابد و مالیات نقش کلیدی پیدا کرده است، اما در حال حاضر مالیات فقط ۳۵ درصد هزینهها را پوشش میدهد. امکان جذب مالیات بیشتر در صورتی که رکود کاهش یابد، ایجاد میشود، زیرا فعلا هزینهها زیاد و درآمدها کم است و به همین علت واحدهای تولیدی نمیتوانند مالیات زیاد بپردازند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران در ادامه افزود: در قوانین مالیاتی نیز باید بازنگری بیشتری صورت گیرد. قوانین مالیاتی باید شفاف، بدون بوروکراسی و غیرقابل تفسیر باشند. مشکل ما در گذشته این بود که برای فهمیدن قوانین مالیاتی نیاز به گذراندن یک دوره فوق تخصصی داشتیم. از طرف دیگر قوانین قابل تفسیر بود و زمینههای سوءاستفاده پیش میآمد.
آلاسحاق گفت: سازمان اجرای مالیات در نحوه اجرای آن باید شفافیت داشته باشد تا بتوان به آن اعتماد کرد.
ارسال نظر