گروه بازرگانی: اگر چه روابط دوجانبه ایران و آفریقای جنوبی مثبت و رو به گسترش ارزیابی شده اما سفیر ایران در ژوهانسبورگ معتقد است در بعد اقتصادی ظرفیت‌های ایران و آفریقای جنوبی مغفول مانده است. مانعی وجود ندارد

به گزارش «دنیای اقتصاد»، نشست مشترک هیات تجاری آفریقای جنوبی با فعالان بخش خصوصی ایران دیروز در حالی برگزار شد که علی اکبر فرازی، معاون بین الملل اتاق ایران در این جلسه روابط دوجانبه ایران و آفریقای جنوبی را مثبت و رو به گسترش ارزیابی کرد و گفت: ایران پس از استقلال آفریقای جنوبی و گذر از آپارتاید، همیشه در تمام مجامع بین‌المللی با این کشور همکاری نزدیک و دوستانه‌ای داشته است.

به گفته فرازی با توجه به وجود اراده سیاسی و فراهم بودن بسترهای لازم توسعه روابط تجاری، به نظر می‌رسد هیچ عامل دست و پاگیری برای بازرگانان دو کشور ایران و آفریقای جنوبی وجود ندارد اما اگر موانعی وجود دارد باید در عمل شناسایی شوند و نسبت به رفع آنها اقدام کرد.

سهم آفریقای جنوبی؛ ۲۵/۰ درصد

محمد فرجی، سفیر ایران در آفریقای جنوبی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه طی ۲۰ سال گذشته همواره روابط دو کشور رو به رشد بوده است، گفت: متاسفانه در بعد اقتصادی ظرفیت‌های ایران و آفریقای جنوبی مغفول مانده است. محمد فرجی با اشاره به عدم شناخت ظرفیت‌های اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی، تصریح کرد: متاسفانه سهم آفریقای جنوبی از تجارت خارجی ایران، تنها ۲۵/۰ درصد است. این در حالی است که در آفریقای جنوبی بازار مناسبی برای خدمات فنی و مهندسی وجود دارد.

سفیر ایران در ژوهانسبورگ شناخت موانع و مشترکات موجود بین دو کشور را شرط اصلی گسترش روابط دانست و گفت: ترسیم افق ۲ میلیارد دلاری تجارت غیرنفتی بین دو کشور با توجه به ظرفیت‌های موجود از آرزوهای دست یافتنی است که باید دو کشور تمام تلاش خود را برای تحقق آن انجام دهند.

عملکرد ضعیف آفریقا

همچنین ویلیام مکس وایت هد، سفیر آفریقای جنوبی در ایران در این باره گفت: ایران در منطقه از موقعیت خوبی برخوردار است و به این علت ظرفیت‌ها و فرصت‌های خوبی دارد تا به عنوان شریک تجاری قرار گیرد. به گفته وی اگر چه آفریقای جنوبی در زمینه سیاسی و اجتماعی با ایران روابط خوبی دارد اما در حوزه اقتصاد و تجارت ضعیف عمل کرده است.

وایت هد با اشاره به اینکه بعد از امضای یادداشت تفاهم‌های قابل اجرا و پس از مذاکرات ۱+۵ به دستاوردهای خوبی در این حوزه خواهیم رسید، گفت: زمینه‌های فعالیت اعضای هیات آفریقای جنوبی شامل معدن، صنایع معدنی بالا دستی و پایین دستی، مواد غذایی، مواد شیمیایی مانند رنگ، رزین و پلاستیک، دارو و تجهیزات پزشکی، ریلی و زیرساختی، سرمایه‌گذاری و تجارت عمومی است.

یونس حسین، مدیرکل سرمایه گذاری وزارت بازرگانی و صنایع آفریقای جنوبی هم در این نشست گفت: آفریقای جنوبی دروازه ورود به آفریقا، بیست‌وششمین اقتصاد بزرگ در جهان و دومین اقتصاد در قاره آفریقاست. به گفته وی با توجه به روابط خوب سیاسی میان دو کشور افزایش روابط اقتصادی دو کشور آسان است و همکاری بازرگانان دو کشور در این زمینه کمک کننده است.