در مذاکره اتاق تهران برای حضور سرمایهگذاران اماراتی در حوزه حملونقل مطرح شد
تشکیلکمیته مشترک بازرگانی ایران و امارات
گروه بازرگانی: در دیدار روسای اتاقهای بازرگانی تهران و امارات که سفرای دو کشور نیز در آن حضور داشتند، دو طرف بر توسعه مراودات تجاری با اشاره به مشکلات و موانع موجود تاکید کردند.
آمادگی برای ارائه اطلاعات
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، یحیی آلاسحاق، رئیس اتاق تهران در ابتدای صحبتهایش، حوزه حملونقل را یکی از آمادهترین بسترها برای سرمایهگذاری در شرایط کنونی عنوان کرد. وی با اشاره به اینکه در بودجه سال ۹۳ و همچنین برنامه پنجم، توسعه حملونقل به ویژه حملونقل ریلی از اولویتهای برنامه توسعه دولت است، گفت: در این حوزه اتاق تهران آمادگی کامل برای ارائه اطلاعات از پروژههای کشور دارد.
گروه بازرگانی: در دیدار روسای اتاقهای بازرگانی تهران و امارات که سفرای دو کشور نیز در آن حضور داشتند، دو طرف بر توسعه مراودات تجاری با اشاره به مشکلات و موانع موجود تاکید کردند.
آمادگی برای ارائه اطلاعات
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، یحیی آلاسحاق، رئیس اتاق تهران در ابتدای صحبتهایش، حوزه حملونقل را یکی از آمادهترین بسترها برای سرمایهگذاری در شرایط کنونی عنوان کرد. وی با اشاره به اینکه در بودجه سال ۹۳ و همچنین برنامه پنجم، توسعه حملونقل به ویژه حملونقل ریلی از اولویتهای برنامه توسعه دولت است، گفت: در این حوزه اتاق تهران آمادگی کامل برای ارائه اطلاعات از پروژههای کشور دارد. رئیس اتاق تهران همچنین پیشنهاد دیگری مبنی بر ایجاد یک کمیته متشکل از نمایندگانی از دو طرف برای پیگیری و حل مشکلات بازرگانان ایرانی و اماراتی مطرح کرد. آلاسحاق با بیان اینکه در راه تجارت بین دو کشور موانع و مشکلاتی وجود دارد که گاه موجب ایجاد اختلال در کار فعالان اقتصادی میشود، پیشنهاد داد: کمیتهای متشکل از نمایندگان دو طرف تشکیل شود که در مواقع لازم بتوانند به صورت فوری با یکدیگر در تماس باشند و اقدام به حل مشکل بازرگانان دو طرف کنند. به گفته آلاسحاق با توجه به اینکه عزم هر دو طرف برای توسعه روابط جزم شده باید توجه بیشتری به موانع و مشکلات موجود داشته باشیم.
به این ترتیب باید همواره آماده باشیم مشکلات بازرگانان اماراتی در ایران و همچنین مشکلات فعالان اقتصادی ایرانی در امارات را با همفکری و مشورت حل کنیم. یحیی آلاسحاق در پایان صحبتهایش «علاء میرمحمدصادقی»، «سیدحمید حسینی»، «مسعود خوانساری» و «محمدرضا بختیاری» را بهعنوان نمایندگان اتاق تهران نام برد که میتوانند در این کار مشارکت داشته باشند. این در حالی است که مقرر شد اتاق تهران از این افراد همانند شورای عمل و حل امارات برای مشکلات بازرگانان دو طرف در یک شورا استفاده کند تا این افراد بهعنوان نمایندگان اتاق تهران در تماس دائمی با اتاقهای بازرگانی در امارات باشند.
شناسایی فرصتها
محمد ثانی الرمیثی، رئیس اتاق بازرگانی امارات متحده عربی نیز دیدارهای صورت گرفته بین دو طرف را صرفا نوعی شناسایی ظرفیتهای موجود در ایران برای سرمایهگذاری عنوان کرد. به گفته الرمیثی اولویت امارات شناسایی ظرفیتهای کنونی و آمادگی برای سرمایهگذاری در ایران است. الرمیثی بر این باور است رفتوآمد هیاتهای تجاری بین دو کشور باید ادامه داشته باشد تا فعالان اقتصادی دو کشور در جریان کامل تغییر و تحولات باشند و از ظرفیتهای جدید ایجاد شده برای سرمایهگذاری و کار مشترک اقتصادی آگاه باشند.
الرمیثی با حسن نیت نسبت به تشکیل کمیتههای مشترک بین دو کشور تصریح کرد: این کار باید توسط اتاقهای بازرگانی دبی، ابوظبی و دیگر اتاقهای امارات انجام گیرد. به گفته وی در حال حاضر اتاقهای بازرگانی در امارات دارای یک شورای عمل هستند که مناسبات و مشکلات در راه تجارت را بررسی میکند و به مسائل بازرگانان خارجی رسیدگی میکند. این در حالی است که هر تاجر ایرانی که در امارات دچار مشکل شود، میتواند به این شورا مراجعه و مشکل خود را مطرح کند. رئیس اتاق بازرگانی و صنایع امارات همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش تاکید کرد: شرایط تحمیل شده بر بانکها و شرکتهای خصوصی باعث شد بازرگانان ایرانی دچار مشکل و زیان شوند و البته این زیان به شرکتهای اماراتی نیز وارد شد. به گفته الرمیثی در سالهای گذشته به همان اندازه که بازرگانان ایرانی دچار ضرر و زیان شدهاند، امارات نیز دچار زیان شده است.
بازرگانان ایرانی شرایط بهتری دارند
سیف محمد عبیدالزعابی، سفیر امارات در تهران نیز از پیشنهاد همکاری در حوزه حملونقل ریلی استقبال کرد و بر ضرورت سرمایهگذاریهای مشترک و همکاری طرفین تاکید کرد. عبید الزعابی با اشاره به گزارشهای مثبتی که از طرف بازرگانان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی به امیر امارات رسیده عنوان کرد: امارات آماده است با مهیا شدن شرایط، همکاریهای اقتصادی بسیار بیشتری با ایران داشته باشد.
سفیر امارات در ایران همچنین تصریح کرد: تعداد ویزاهای توریستی و تجاری اعطا شده به شهروندان ایرانی افزایش قابلتوجهی پیدا کرده است. به گفته سفیر امارات در حال حاضر ۶۸ پرواز در هر هفته از ایران به امارات میرود و جالب اینکه تمام این پروازها پر است و صندلی خالی ندارد و این به معنای اولویت ایرانیان برای سفر به امارات است. الزعابی اگرچه تصریح کرد که مشکلاتی در برابر بازرگانان ایرانی در امارات وجود دارد، اما در تکمیل صحبتهایش تایید کرد: بازرگانان ایرانی نسبت به همتایان خارجی خود در امارات شرایط بهتری دارند. به گفته الزعابی اغلب بانکهای فعال در امارات مربوط به بخش خصوصی هستند و بانک مرکزی نمیتواند به آنها در مورد مراوداتشان تکلیف کند. سیف محمد عبید الزعابی تصریح کرد: مشکلاتی در مورد روابط بانکی وجود دارد که باید گام به گام حل شود. بانکهای خصوصی اماراتی هم دچار مشکلات و محدودیتهایی شدهاند که ناخواسته باید سخت بگیرند. به گفته وی با این همه مقامات اماراتی خوشبین هستند که در آینده نزدیک این مشکلات برطرف شود و البته علاقه دارند شرایط بهگونهای پیش رود که شهروندان ایرانی و اماراتی در هر دو کشور تنها با همراه داشتن یک کارت اعتباری بتوانند تمام کارهای خود را انجام دهند.
گلایه از مشکلات موجود
حمید حسینی، عضو هیات رئیسه اتاق تهران نیز که در این نشست حاضر شده بود به عنوان یک بازرگان که با شرکتهای اماراتی مراوده تجاری دارد، به برخی مشکلات پیشروی فعالان اقتصادی اشاره و از رئیس اتاق بازرگانی و صنایع امارات درخواست کرد برای رفع این مشکلات اقدام کند. به گفته حسینی تجار ایرانی در امارات امنیت کاری کامل ندارند. همواره مساله ویزا و اقامت برای آنان مساله است، نمیتوانند کارمند ایرانی داشته باشند و برای نقلوانتقال پول با حساب خودشان دچار مشکل هستند. حسینی اظهار کرد: بنده برای یک شرکت دولتی اماراتی کالا ارسال کردهام اما این شرکت از طرف ایرانی خواسته برای امضای قرارداد یک شرکت ثالث غیرایرانی را معرفی کند. عضو هیات رئیسه اتاق تهران همچنین تاکید کرد: بانکهای اماراتی برای تمامی تراکنشهای بانکی ریز و درشت از تاجران ایرانی اسناد میخواهند و این مجموعه عوامل بازرگانی و تجارت با امارات را به کاری سخت، پرهزینه و با ریسک بالا تبدیل کرده است. وی در پایان اعلام کرد: بازرگانان ایرانی انتظار دارند بانک مرکزی امارات و دولت این کشور در پی تسهیل این موارد باشند.
سرمایهگذاریهای مشترک سهجانبه
مسعود خوانساری، رئیس کمیسیون حملونقل و ارتباطات اتاق تهران نیز در تکمیل این موضوع اظهار کرد: در کشور ایران سالانه
۵۰۰ میلیون تن کالا جابهجا می شود و سرمایهگذاران اماراتی نه تنها در حوزه حملونقل ریلی که در بخش جادهای و تامین ناوگان حملونقل هم میتوانند کار کنند. به گفته خوانساری، ایران دروازه هفت کشور محصور در خشکی است و تمامی این کشورها همانند آذربایجان، ترکمنستان و تاجیکستان برای دسترسی به آبهای آزاد تنها راهی که دارند جنوب ایران است. رئیس کمیسیون حملونقل اتاق تهران تصریح کرد: این کشورها هماکنون نیازهای خود را از امارات تامین میکنند و اگر تاکنون تجارت خود را جهش ندادهاند به دلیل مشکلات حملونقل کالا بوده است. به گفته وی، در این زمینه میتوان سرمایهگذاریهای مشترک سهجانبه هم داشت، همان طور که ما تجربه مشترکی بین ایران، آلمان و ازبکستان داشتیم و در آن مسیری برای ارسال پنبه ازبکستان به اروپا ایجاد کردیم. خوانساری پیشنهاد کرد: ایران، امارات و عراق میتوانند چنین پروژهای برای صادرات محصولات نفتی عراق انجام دهند.
عطش دو طرف برای توسعه همکاریها
حمید محمد بن سالم، دبیرکل اتاق بازرگانی و صنایع امارات متحده عربی نیز در این دیدار از استقبال بازرگانان ایرانی از هیات تجاری و اشتیاق دو طرف برای توسعه و افزایش همکاریها ابراز شگفتی کرد. حمید بن سالم گفت: من بیست سال است که در این هیاتهای تجاری حضور دارم و به ایران میآیم. در امارات نیز میزبان هیاتهای ایرانی بودهام. اما هیچگاه شاهد چنین عطشی برای همکاری از سوی دو طرف نبودهام. دبیر کل اتاق بازرگانی و صنایع امارات متحده نیز بر لزوم توجه بیشتر به حل مشکلات موجود تاکید کرد و از مسوولان اتاق تهران خواست در صورت بروز مشکل برای بازرگانان ایرانی، وضعیت را بهطور مشخص برای اتاقهای بازرگانی در امارات تشریح کنند تا بلافاصله نسبت به حل مشکل موجود اقدام شود.
ارسال نظر