نقش رایزنان بازرگانی در اجرای اقتصاد مقاومتی

شاتا: وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر نقش موثر رایزنان بازرگانی و اقتصادی در توسعه مبادلات تجاری تصریح کرد: رایزنان بازرگانی خارج از کشور حلقه مفقوده شناسایی بازار مناسب و تبادل اطلاعات هستند که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرند. محمدرضا نعمت‌زاده در دیدار با جمعی از رایزنان اقتصادی خارج از کشور با بیان اینکه در حال حاضر حضور آنان در عرصه‌های مختلف اقتصادی به خوبی دیده نشده، افزود: رایزنان بازرگانی در واقع شاه‌بیت توسعه اقتصادی کشورند، چرا که از نزدیک با زمینه‌های سرمایه‌گذاری و تبادلات تجاری بین‌المللی آشنا هستند. وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع درون‌زا و برون‌گرا بودن اقتصاد در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: بر این اساس، جایگاه رایزنان اقتصادی در دیگر کشورها پررنگ‌تر خواهد بود و از این رو یکی از برنامه‌های این وزارتخانه افزایش تعداد رایزنان بازرگانی در کشورهای مختلف است. به گفته نعمت‌زاده برای ارتقای جایگاه اقتصادی کشور و پیشرفت در این زمینه نگاه سرمایه‌گذاری به داخل مرزها کفایت نمی‌کند، بلکه باید نگاه به بیرون داشت.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته کشور به واسطه مسائلی چون تحریم دچار مشکلاتی بوده است، بر شناسایی بازارهای بین المللی تاکید کرد و گفت: بازارسازی در بیرون مرزها می‌تواند تاثیرات به مراتب بیشتری در داخل داشته باشد به شرطی که درست صورت بگیرد. وی افزود: تجارت خارجی نیازمند زیرساخت و زیربنای لازم است که در این بین توجه به سلامت، امانت، تعهدگرایی و رعایت اخلاق حرفه‌ای را نباید از یاد برد زیرا که بزرگ‌ترین سرمایه یک بنگاه، اعتمادی است که دیگران مبذول می‌دارند.

نعمت‌زاده همچنین توجه به خدمات پیش و پس از فروش، کیفیت بسته‌بندی، سرمایه‌گذاری‌های مشترک یا مستقل در ایران و سرمایه‌گذاری در خارج از کشور را از موضوعاتی ذکر کرد که بیش از پیش باید مورد توجه قرار بگیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه استفاده از مزیت‌های سایر کشورها را مورد اشاره قرار داد و گفت: شناسایی بازار سایر کشورها به ویژه کشورهایی که از دانش فنی بالایی برخوردارند همچنین جمع‌آوری و تبادل اطلاعات از وظایفی است که رایزنان ما باید در اختیار مدیران و سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در داخل کشور بگذارند.