خبرگزاری فارس- دبیرکل انجمن پسته ایران با اشاره به اینکه تولید پسته در نیمه سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشته گفت: صادرات این محصول ۱۶ درصد کاهش داشته، اما مشکل بسته‌بندی و نامرغوبی محصول نیست بلکه، مشکل بی‌ثباتی نرخ ارز برای انعقاد قرارداد با طرف خارجی است. حمید فیضی در مورد علت کاهش صادرات پسته در سال ۹۲ گفت: آماری که گمرک می‌دهد معمولا بر اساس سال محصولی نیست، بلکه بر اساس سال تقویمی است و ما این نحوه آماردهی را در صنعت پسته مورد اشکال می‌دانیم و باید آمار صادرات را با آمار تولید بررسی کنیم که از مهرماه هر سال شروع شده و به پایان شهریور سال بعد خاتمه می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه مهرماه سال گذشته محصول پسته ایران برداشت شده افزود: میزان تولید پسته در کشور ۱۷۰ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال محصولی قبل ۱۰ درصد کاهش تولید داشته است.

وی ادامه داد: طی ۶ ماه پایانی سال ۹۲ چیزی حدود ۸۳ هزار تن پسته به کشورهای مختلف از جمله شرق دور مانند چین و هنگ‌کنگ، امارات، ترکیه، روسیه، هند و پاکستان صادر شده که نسبت به سال قبل آن ۱۶ درصد کاهش داشته است.

دبیرکل انجمن پسته ایران تحریم را یکی از جمله مسائلی دانست که بر روند صادرات تجار ایرانی تاثیر داشته و افزود: حتی کشتیرانی ما برای حمل و نقل با مشکلاتی مواجه است و این امر سبب ایجاد تاخیر در ارسال کالاهای صادراتی است.