تصمیمهای جدید دولت درباره سبدکالای نوبت دوم در راه است
انتخاب برنج ایرانی برای سبد دوم کالا
هما کبیری- توزیع «سبد کالا» در میان برخی واجدان شرایط، موضوعی بود که پس از مطرح شدن از سوی رئیس دولت یازدهم با هدف کمک به اقشار آسیبپذیر و همچنین حمایت از تولید داخل مطرح و اجرایی شد. اما موضوعی که انتقاد بسیاری از نمایندگان مجلس و برخی دیگر را به همراه داشت، توزیع برنج خارجی در سبد نوبت اول بود که با پیگیریهای انجام شده، بالاخره تصویب شد تا در سبد دوم کالایی، برنج ایرانی توزیع شود. به همین منظور روز دوشنبه (۱۹ اسفند) جلسهای با حضور عباس قبادی، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی، مدیران و اعضای هیاتمدیره بازرگانی دولتی، استاندار مازندران، برخی نمایندگان مجلس استانهای شمالی کشور، روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانهای شمالی و همچنین سازمان جهاد این استانها، اتحادیهها و کلیه دستگاههای ذیربط در شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ کشور برگزار شد تا برای تامین ۲۰هزار تن برنج ایرانی جهت توزیع در سبد دوم کالایی تمهیدات لازم اندیشیده شود.
این در حالی است که معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت به «ایسنا» میگوید: با توجه به تامین کالاهای سبد کالایی از محل تولید داخل قرار است ۲۰هزار تن برنج ایرانی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توزیع در مرحله دوم از برنجکاران شمال کشور خریداری شود.
مجتبی خسروتاج افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده که مشکلی در رابطه با اینکه از برنج داخلی استفاده شود وجود ندارد، ولی قیمت برنج ایرانی از برنج وارداتی بیشتر است و برای جای دادن برنج ایرانی در سبد کالا این وزارتخانه نیازمند منابع بیشتری است. وی با بیان اینکه در نشست با تعدادی از نمایندگان مجلس قرار شد که هر میزان برنجی که در استانهای شمالی کشور با قیمت متوسط تولید میشود از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران خریداری شود، گفت: شرکت بازرگانی دولتی یک شرکت بازرسی برای کنترل کمی و کیفی برنجهایی که در شمال کشور وجود دارد ایجاد کرده و بازرسان این شرکت از برنجهای ایرانی در شمال کشور بازدید کرده و در حال حاضر نزدیک به ۱۰هزار تن برنج در مناطق شمال کشور شناسایی شده است.
امکان خرید ۲۰هزار تن برنج ایرانی
معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره امکان خرید برنج ایرانی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توزیع به مناسبتهای مختلف گفت: مسوولان استانهای شمالی اعلام کردند که حدود ۲۰هزار تن این ظرفیت وجود دارد و ما هم اعلام کردهایم که هر میزان برنج داخلی حتی بیشتر از ۲۰هزار تن را نیز در کنار برنجهای داخلی به مناسبتهای مختلف توزیع کنیم. خسروتاج با اشاره به اینکه در حال حاضر کار خرید برنج داخلی استان به استان از سوی شرکت بازرگانی دولتی آغاز شده است، اظهار کرد: انبارها شناسایی شده و کسانی که آمادگی فروش داشته باشند، میتوانند به این شرکت مراجعه کنند.
پایان اردیبهشت برنجها آماده است
در این میان، احمد عبدوس، مشاور مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» درباره دستاوردهای جلسه روز دوشنبه، گفت: در راستای اجرای دستور مقام عالی وزارت، مقدمات لازم برای خرید ۲۰هزار تن برنج از محصولات برنج داخلی در استان مازندران فراهم شده و استاندار مازندران نیز در این جلسه به عنوان مسوول رسیدگی به این موضوع انتخاب شد.
وی افزود: هدف اصلی از تامین برنج ایرانی برای سبد کالا، حمایت از تولید داخل و پشتیبانی و حمایت همهجانبه از کشاورزان است و قرار است برنج خریداری شده مشخصات کیفی لازم را داشته باشد و در بستههای ۱۰کیلوگرمی نیز بستهبندی شده باشد. عبدوس درباره تنوع در برنجهای ایرانی و تهیه ۲۰هزار تن برنج از یک نوع خاص توضیح داد: بنابراین مصوب شده که از برنجهای شبیه به هم ازجمله برنج شیرودی، فجر و خزر استفاده شود و از ۴ تا ۵ اتحادیه و انجمن ویژه خریداری شود که کد شناسایی دارند و محصولاتشان کنترل نهایی شده است.
مشاور مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی همچنین درباره زمان خرید برنج ایرانی از سوی بازرگانی دولتی گفت: در این جلسه مقرر شد که در حداکثر در مدت ۲ ماه، خرید و کلیه عملیات اجرایی بستهبندی و کیسهگیری انجام شود و تا پایان اردیبهشت ماه ۲۰هزار تن برنج تولید داخلی در بستههای ۱۰کیلوگرمی آماده توزیع باشد.
وی همچنین درباره نحوه خرید برنج از کشاورزان تصریح کرد: در این جلسه تاکید مقامات استان و استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و همچنین سازمان غله و خدمات بازرگانی این بود که اولویت با خرید مستقیم از کشاورزان باشد و کنترل و نظارت بر کیفیت برنجها نیز از سوی شرکت IGI (شرکت بینالمللی بازرسی کالای تجاری) تامین خواهد شد.
تعیین قیمت برنج ایرانی سبد کالا
قیمت و کیفیت برنج ایرانی پیشبینی شده برای سبد دوم کالا موضوع دیگری است که رضا افرازه، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ کشور درباره آن به «دنیای اقتصاد» توضیح داد. وی گفت: با توجه به اینکه برنج خریداری شده باید با کیفیت مطلوب و از نوع برنج پرمحصول با کیفیت گروه یک باشد، برنجهای شیرودی، فجر، خزر و گوهر برای این مرحله پیشبینی شده که باکیفیتترین برنجها در گروه یک هستند.
افرازه درباره قیمت خریداری برنج توضیح داد: قیمت تعیین شده با توجه به اینکه باید در بستههای ۱۰ کیلوگرمی تهیه شده باشد و حداکثر ۱۰درصد شکستگی داشته باشد و استانداردهای لازم نیز در نظر گرفته شده باشد از ۳۲۵۰ تا ۳۳۵۰ تومان پیشبینی شده که از سوی کارگروه استانداری تعیین میشود؛ البته این قیمتها پس از انجام عملیات بوجاری و کیسهگیری است.
این در حالی است که خسروتاج درباره متوسط قیمتی که شرکت بازرگانی دولتی برای خرید برنجهای داخلی تعیین کرده است، بیان کرد: قیمت بین ۳۳۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان تعیین شده و در حال حاضر نیز برنج شیرودی با همان قیمت قابل تهیه و خریداری است.
ارسال نظر