دوره آموزشی حل اختلافات در اعتبارات اسنادی
رشد روز افزون تجارت جهانی مبین اهمیت مشارکت و نیاز کلیه کشورهای جهان به مبادلات جهانی است. به عبارت دیگر در جهان امروز، هیچ کشوری بینیاز از تجارت جهان نیست و داد و ستد در این بازار، موضوعی تکنیکی و تخصصی است؛ بنابراین با توجه به گستردگی این حوزه از تجارت خارجی، فعالیت مستمر و موفق در آن نیازمند دورههای پیشرفته و آشنایی با مقررات بینالمللی و همچنین فرآیند عملکرد طرفهای درگیر در این بخش است. یکی از پرکاربردترین روشهای پرداخت، گشایش اعتبار اسنادی یا همان «ال. سی» است که متاسفانه به دلیل محدودیتهای تجاری حاصل از تحریم یکجانبه غرب به یکی از ابزارهای پرچالش بین بازرگانان و بانکها مبدل شده است.
رشد روز افزون تجارت جهانی مبین اهمیت مشارکت و نیاز کلیه کشورهای جهان به مبادلات جهانی است. به عبارت دیگر در جهان امروز، هیچ کشوری بینیاز از تجارت جهان نیست و داد و ستد در این بازار، موضوعی تکنیکی و تخصصی است؛ بنابراین با توجه به گستردگی این حوزه از تجارت خارجی، فعالیت مستمر و موفق در آن نیازمند دورههای پیشرفته و آشنایی با مقررات بینالمللی و همچنین فرآیند عملکرد طرفهای درگیر در این بخش است. یکی از پرکاربردترین روشهای پرداخت، گشایش اعتبار اسنادی یا همان «ال.سی» است که متاسفانه به دلیل محدودیتهای تجاری حاصل از تحریم یکجانبه غرب به یکی از ابزارهای پرچالش بین بازرگانان و بانکها مبدل شده است. از آنجا که معمولا چهار طرف، شامل: خریدار، فروشنده، بانک گشایشکننده و بانک کارگزار در عملیات اعتبار اسنادی درگیر هستند، بنابراین شناخت مسوولیتها و وظایف هر یک از طرفین بسیار ضروری به نظر میرسد. این مهم با توجه به شرایط حاصل از تحریم در خصوص اعتبارات اسنادی گشایش یافته و اختلافات تجاری پیش آمده از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. باتوجه به این تحریمها واردکنندگان و تجار ایرانی در خصوص اعتبارات اسنادی گشایش یافته با مشکلاتی روبهرو شدهاند که در بسیاری از موارد به دلیل ناآشنایی با مقررات بینالمللی و همچنین عدم تسلط کافی به مجموعه مقررات داخلی و تعهدات طرفین درگیر در عملیات اعتبار اسنادی متضرر شده و بعضا سهم بازار خود را نیز از دست دادهاند.
رفع این مشکلات از دو منظر قابل توجه است. اول، آشنایی بازرگانان با مجموعه مقررات بینالمللی و داخلی حاکم در حوزه اعتبار اسنادی و دوم تسلط کامل بانکها نسبت به این مقررات جهت صیانت از حقوق مشتریان خود که متاسفانه در این مهم، عملکرد نامناسب برخی از بانکها به معضلی اساسی بدل شده است. از این رو با توجه به اهمیت ویژه اعتبارات اسنادی گشایشیافته، مرکز آموزش دنیای اقتصاد با برگزاری یک کارگاه آموزشی، تحت عنوان «موارد خاص و راهکارهای حل اختلافات در اعتبارات اسنادی گشایش یافته (باتوجه به شرایط تحریم)» به تشریح حل این اختلافات میپردازد. در این کارگاه آموزشی که در تاریخ ۱۲ آبان ماه برگزار خواهد شد، آقای افشین خانی، کارشناس عالی و مدرس امور بازرگانی بینالملل با توضیح مفاد پیام گشایش اعتبار اسنادی (MT۷۰۰) به تشریح وظایف، مسوولیتها و تعهدات طرفین درگیر در عملیات اعتبار اسنادی پرداخته و در ادامه با اشاره به مواد قانونی و مقررات داخلی و بینالمللی در خصوص تعهدات بانکها در قبال واردکنندگان و صادرکنندگان کالا و خدمت به پرسشهای اساسی از جمله: ۱- بانکها در چه مواردی مسوولیت نخواهند داشت؟ ۲- تصورات اشتباه و رایج در روند عملیات اعتبار اسنادی کدامند؟ ۳- آیا بانکها مجاز به عدم پرداخت وجه اسناد رسیده هستند؟ پاسخ میدهند.
همچنین در این دوره یک روزه، نحوه رفع مغایرتها براساس مجموعه مقررات ارزی ایران و مسوولیت بانکها در شرایط فورس ماژور مطابق مقررات متحدالشکل اعتبار اسنادی مورد بررسی قرار میگیرد. علاقهمندان میتوانند جهت ثبتنام با شماره تلفن ۸۷۷۶۲۴۳۲ تماس گرفته یا به وبسایت http://events.den.ir مراجعه کنند.
ارسال نظر