گروه بازرگانی- در حالی به اعتقاد تصمیم‌گیرندگان، مرغ در تعادل قیمتی به سر می‌برد که روی مقوله اختصاص ۲ میلیارد دلار اعتبار به نهاده‌های دامی و حذف ارز مرجع واردات این کالاها همچنان اختلاف‌نظر است. علیرضا رفیعی، معاون کالاهای مصرفی و خدماتی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در گفت‌وگو با «ایسنا» درباره آخرین وضعیت قیمت مرغ در بازار گفت:‌ میانگین قیمت مرغ در هفته گذشته هیچ تغییری نداشته است.

وی در ادامه افزود: حتی بنگاه‌ها و تشکل‌های تولیدکننده این کالا در مورد کاهشی بودن نرخ آن مباحثی را مطرح کرده‌اند، ولی از نظر ما قیمت فعلی براساس کشش بازار قیمت مناسبی است.

رفیعی با تاکید بر اینکه نوسانات قبلی نرخ ارز به دلیل تغییر قیمت کنجاله و نهاده‌های خوراک دام و طیور بوده است تاکید کرد:‌ با تغییر نرخ ارز نهاده‌های دامی از مرجع به نرخ مصوب بودجه باعث شد که کالاهای وابسته به آنها با تغییرات قیمتی مواجه شوند. وی با بیان اینکه مرغ در یک تعادل قیمتی به سر می‌برد، اظهار کرد:‌ بازار در حال حاضر کشش افزایش قیمت این کالا را ندارد. به گفته وی، افزایش قیمت مرغ اگر منطقی باشد انجام می‌شود، ولی در حال حاضر نوسان زیادی را شاهد نیستیم.

در همین حال، عباس پاپی‌زاده عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفت‌و‌گو با خبرگزاری خانه ملت، گفت: با توجه به اینکه سالانه حدود ۴ میلیارد دلار ارز برای تامین نهاده‌های دامی مورد نیاز است، اگر این میزان اعتبار به حدود ۲ میلیارد دلار کاهش یابد به طور حتم یک چالش جدی در تولید و نرخ محصولات کشاورزی، دامی ولبنی کشور ایجاد می‌شود به طوری که هزینه‌های تمام شده این محصولات افزایش می‌یابد.

وی، در تشریح تبعات منفی عدم تخصیص ارز مورد نیاز درجهت ترخیص نهاده‌های دامی درصنعت مرغداری کشور افزود: اگر ارز مورد نیاز برای ترخیص نهاده‌های دامی در صنعت مرغداری کشور تخصیص نیابد بدون شک بعد از ۴۵ روز کشور با کمبود مرغ مواجه می‌شود.

نماینده مردم دزفول تصریح کرد: نظر کمیسیون کشاورزی و تولید کنندگان تخصیص دلار ۱۲۲۶ تومانی به واردات نهاده‌های دامی است و چنانچه دولت نتواند دلار ۱۲۲۶ تومانی را برای واردات نهاده‌های دامی تامین کند باید ارز مبادله‌ای را در خصوص ترخیص نهاده‌های دامی از بنادرجنوبی کشور تخصیص دهد و به منظور حمایت از افزایش هزینه‌های تولیدی تولیدکنندگان و حمایت از مصرف‌کننده باید مابه‌التفاوت دو نرخ دلار ۱۲۲۶ تومانی و مبادله‌ای را به تولیدکنندگان پرداخت کند.

همچنین حسن مهربانی یگانه دبیر انجمن جوجه یک روزه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به اینکه آیا اختصاص دو میلیارد دلار برای تامین خوراک دام و طیور در پایین آوردن قیمت این نهاده‌ها تاثیر‌گذار است؟ گفت: این موضوع بستگی به این دارد که این اعتبار با چه سرعتی در اختیار بازرگانان و واردکنندگان قرار گیرد. دبیر انجمن جوجه یک روزه در پاسخ به اینکه قیمت منطقی برای مرغدار چه قیمتی است؟ گفت: تعیین قیمت منطقی بسیار سخت است. در همین حال حسین مقدم‌نیا، رییس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی از جلسه بررسی وضعیت صنعت مرغ در معاونت برنامه‌ریزی وزارت صنعت خبر داد.