آخرین گفتههای ابویی از ستاد مبارزه با قاچاق
گروه بازرگانی- معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حالی از سمت خود استعفا داده که به گفته وی دلیل استعفایش از ستاد به مساله توقف اجرای طرح شبنم برنمیگردد و البته تاکید دارد مخالفت با اصل طرح شبنم به معنای موافقت با عرضه کالای جعلی و تقلبی و عدم موافقت با تولید است. مهدی ابویی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، در مورد جابهجایی که در معاونت پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته است، گفت: دلیل خاصی در این تغییرات نیست، بلکه خود بهتر دیدم که از این سمت کنارهگیری کنم، بنابراین استعفا دادم.
گروه بازرگانی- معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حالی از سمت خود استعفا داده که به گفته وی دلیل استعفایش از ستاد به مساله توقف اجرای طرح شبنم برنمیگردد و البته تاکید دارد مخالفت با اصل طرح شبنم به معنای موافقت با عرضه کالای جعلی و تقلبی و عدم موافقت با تولید است. مهدی ابویی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، در مورد جابهجایی که در معاونت پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته است، گفت: دلیل خاصی در این تغییرات نیست، بلکه خود بهتر دیدم که از این سمت کنارهگیری کنم، بنابراین استعفا دادم. معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در آخرین اظهار نظرش در پاسخ به این سوال که آیا دلیل استعفای شما به حذف طرح شبنم بازمیگردد؟ تصریح کرد: خیر، استعفای من ارتباطی با توقف اجرای طرح شبنم ندارد. وی، اساسیترین نیاز و اقدام در حوزه اقتصاد در کشورمان برای رسیدن به اهداف چشمانداز ۱۴۰۴ و دستیابی به قدرت اول منطقه را از نظر اقتصادی را شفافسازی مجموعه فرآیند در حوزه اقتصاد به ویژه در بخش تولید و تجارت دانست و تصریح کرد: شفافسازی فعالیتهای اقتصادی به ویژه گردش کالا، خدمات و پول باید همواره مدنظر باشد. ابویی نتیجه شفافسازی در حوزه اقتصاد را جلوگیری از فعالیتهای انحرافی بهویژه در حوزه قاچاق کالا و ارز ذکر و بیان کرد: طی یکی دو سال اخیر برنامهریزیها در همین راستا صورت گرفت. وی گفت: ستاد بستهای را به دولت وقت پیشنهاد کرد که تمامی بسته با عنوان «منشور پیشگیری مبارزه با قاچاق کالا و ارز» مصوب شد و هدف اصلی این شفافسازی اقتصاد بود. بر این اساس، یکی از اقدامات در مورد شفافسازی گردش کالای خارجی در داخل کشور است تا زمینه عرضه قاچاق کالا و کالای تقلبی به صفر برسد و محیط اقتصادی ایمن شود. ایوبی در ادامه افزود: اگر شفافسازی در عرضه کالاها صورت گیرد، زمینه برای عرضه کالای قاچاق از بین میرود و خود به خود اصل فعالیت صورت نخواهد گرفت. وی با اشاره به اینکه این مصوبه به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شده بود، عنوان کرد: مدیریت، هدایت، هماهنگی و نحوه اجرا بر عهده این وزارتخانه قرار گرفته بود. وی یکی از اشکالات اساسی در حوزه کالای قاچاق را عدم شفافسازی در سطح عرضه عنوان و بیان کرد: بر این اساس برای مردم، صنوف و ماموران دولتی تقلبی و اصل بودن کالا قابل شناسایی نیست. وی با تاکید بر اینکه باید اصل طرح مورد پیگیری قرار گیرد، گفت: مخالفت با اصل طرح به معنای موافقت با عرضه کالای جعلی و تقلبی و عدم موافقت با تولید است. در عین حال از نتایج شفافسازی، ایجاد رقابت صحیح در تولید، حمایت از تجارت قانونی، حمایت از سرمایهگذاری برای تولید و ارتقای کیفیت تولید است. وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح بر عهده وزارت صنعت است و دو مرحله از طرح اجرا شده و نتایجی مثبت داشته است، گفت: هم اکنون به اجرای مرحله سوم رسیده بودیم. البته در دو مرحله اول اشکالاتی وجود داشت و این اشکالات مشخص شده و ستاد درخواست رفع آنها را کرد.
مرحله سوم هم باید آغاز شود تا اشکالات طرح مشخص شود. ابویی تاکید کرد: متاسفانه اعلام شده که طرح شبنم در ثبت سفارش مانعی است و باعث به تاخیر انداختن ترخیص کالاها میشود، زیرا واردکننده ملزم بود که سریال کد را بگیرد نه برچسب را، اما باید گفت که اخذ کدرهگیری مانعی در ثبت سفارش نبود و طرح این موضوع به بیراهه رفتن است؛ حتی رییس کل گمرک نیز اعلام کرد که اجرای طرح ارتباطی با گمرک و ترخیص کالاها پیدا نمیکند، زیرا اخذ برچسب پس از ترخیص کالا صورت میگیرد.
ارسال نظر