تولید اولین داروی خوراکی اماس
گروه بنگاهها- معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو در مراسم افتتاح رسمی نخستین خط تولید داروی خوراکی اماس با عنوان «فینگولید» در شرکت داروسازی اسوه، گفت: سرانه مصرف داروی هر ایرانی ۷۰ هزار تومان است در حالی که ۳ برابر هزینه داروهای ایرانی به عنوان یارانه برای داروهای خارجی صرف میشود و سرانه داروهای گران گاهی تا ۷۰ میلیون تومان هم در سال افزایش مییابد. رسول دیناروند اظهار کرد: فرآیند تولید داروی «فینگولید» از هشت سال گذشته آغاز شده بود و کارهای فرمولاسیون و سبک آن در وزارت بهداشت ادامه داشت.
گروه بنگاهها- معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو در مراسم افتتاح رسمی نخستین خط تولید داروی خوراکی اماس با عنوان «فینگولید» در شرکت داروسازی اسوه، گفت: سرانه مصرف داروی هر ایرانی ۷۰ هزار تومان است در حالی که ۳ برابر هزینه داروهای ایرانی به عنوان یارانه برای داروهای خارجی صرف میشود و سرانه داروهای گران گاهی تا ۷۰ میلیون تومان هم در سال افزایش مییابد. رسول دیناروند اظهار کرد: فرآیند تولید داروی «فینگولید» از هشت سال گذشته آغاز شده بود و کارهای فرمولاسیون و سبک آن در وزارت بهداشت ادامه داشت. خوشبختانه مواد اولیه این دارو در داخل کشور ساخته شده و از دو سال پیش نیز مرحله مطالعات بالینی این داروی ایرانی صورت پذیرفت و پروتکل آن تصویب شد که نتایج، نشان از موفقیت این دارو است. وی با اشاره به تصدیق کارشناسان و متخصصان علوم اعصاب و بیماریهای ام اس از جمله دکتر پاکدامن و دکتر صحراییان در زمینه داروی خوراکی «فینگولید»، افزود: اثربخشی «فینگولید» رضایت بخش بوده که عوارضی نشان نداده و این دارو دروازه جدیدی برای درمان بیماران ام اس است. دیناروند با اشاره به ۶۳ هزار بیمار اماس در ایران عنوان کرد: بسیاری از این بیماران داروهای تزریقی دریافت میکنند که حداقل نیمی از آنها میتوانند از داروی «فینگولید» که عوارض کمتری دارد، بهرهمند شوند.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه «فینگولید» در حال حاضر در داروخانههای منتخب وجود دارد و تحت پوشش ۹۰ درصدی بیمه قرار دارد، گفت: نگرانی از بابت دسترسی این دارو وجود ندارد و با تایید گفتههای شرکت سازنده چند هزار از این دارو تولید شده که در اختیار بیماران قرار میگیرد.
وی با اشاره به صرف ارز مورد نیاز برای واردات داروهای بیماران خاص گفت: اگر ۶۳ هزار بیمار اماس در کشور از داروهای وارداتی استفاده میکردند حدود ۵۰۰ میلیون دلار ارز باید هزینه میشد که با تولید این داروی خوراکی، صرفهجویی ۵۰۰ میلیون دلاری در واردات داروی اماس صورت میگیرد. رییس سازمان غذا و دارو گفت: در حال حاضر ۳ برابر هزینههای داروهای ایرانی به عنوان یارانه برای داروهای خارجی اختصاص مییابد و ما نگران بیمارانی هستیم که مجبورند داروهای گران قیمت مصرف کنند. وی ادامه داد: با نوید به بیماران اماس مبنی بر ورود نسل جدید داروهای خوراکی که همزمان با روشهای جدید درمان نیز صورت میپذیرد، عنوان کرد: این داروهای جدید و روشهای درمانی میتواند حق انتخاب بیمار و پزشک را افزایش دهد.
محمد عبدهزاده، مدیرعامل شرکت داروسازی اسوه نیز در مراسم افتتاح خط تولید نخستین داروی خوراکی اماس با تشریح فعالیتها و تاریخ تاسیس شرکت داروسازی اسوه گفت: خوشبختانه داروی «فینگولید» تحت پوشش ۹۰ درصدی بیمه است و کمتر از ۱۷ درصد قیمت مشابه داروی خارجی خود برای بیمار هزینه دارد و این دارو نخستین داروی ژنریک خوراکی ایران نیز به حساب میآید.
ارسال نظر