گروه بازرگانی- دیروز خبر مربوط به تشکیل اتاق بازرگانی ایران و آمریکا در شرایطی روی تلکس خبرگزاری‌ها قرار گرفت که با واکنش‌های مختلفی رو‌به‌رو شد. در جریان سفر هیات ایرانی از بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به آمریکا به منظور شرکت در اجلاس پاییزه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول جلسه‌ای با حضور مسوولان ایرانی و ایرانیان مقیم آمریکا در دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران (سفارت پاکستان) برگزار شد که در آن جلسه یک فعال تجاری در آمریکا از ثبت اتاق بازرگانی ایران و آمریکا خبر داد و این را هم گفت که این موسسه هم اکنون به ثبت رسیده است که البته مورد تایید رییس کل بانک مرکزی ایران نیز قرار گرفت. ولی‌الله سیف رییس کل بانک مرکزی در همین رابطه افزود: شاید این NGO جدید بتواند منشا اثر باشد و مشکلات را حل کند؛ اتاق مشترک می‌تواند اهداف ایران را عملیاتی بکند. با این وجود، زمزمه‌های تشکیل اتاق بازرگانی مشترک بین ایران و آمریکا با واکنش‌های مثبت و منفی فعالان اقتصادی داخل کشور همراه شده است، تا جایی که اسدالله عسگر اولادی عضو کنفدراسیون صادرات قبلا مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده و گفته بود تا زمانی که دولت‌ها به توافق نرسند، تشکیل اتاق بازرگانی ایران و آمریکا معنا ندارد.

تشکیل اتاق بازرگانی ایران و آمریکا تایید نشد

در این میان اما علی‌نقی خاموشی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با «ایسنا» در پاسخ به این سوال که آیا اتاق بازرگانی ایران و آمریکا تشکیل شده است یا خیر؟ گفت: هیچ اتاق بازرگانی مشترکی بین ایران و آمریکا تشکیل نشده است.

همچنین پدرام سلطانی، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران درباره‌ اظهارات رییس کل بانک مرکزی در گفت‌و‌گو با «ایسنا» در این باره اظهار کرد: در ایران که هیچ اتاق مشترکی راه‌اندازی نشده است. اگر در آمریکا هم اتفاقاتی افتاده باشد، هنوز اطلاعات آن به دست ما نرسیده است.

البته نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری خانه ملت از ثبت اتاق بازرگانی ایران و آمریکا در کشور آمریکا خبر داد و گفت: برای ثبت اتاق ایران و آمریکا در ایران هنوز در اتاق بازرگانی تصمیمی نگرفتیم، اما اگر این اتاق در آمریکا تاسیس شود، ایجاد اتاق بازرگانی ایران و آمریکا در کشور ما می‌تواند رنگ جدی‌تری به خود بگیرد و به نوعی می‌توان گفت با ثبت این اتاق به طورقطع یخ روابط تجاری میان دو کشور ذوب می‌شود.

ثبت اتاق مشترک ایران و آمریکا ۶ماه زمان‌ می‌برد

در همین حال مجیدرضا حریری رییس کمیسیون واردات اتاق ایران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری «تسنیم» با اعلام اینکه بعید است چنین اتفاقی رخ داده باشد، گفت: ثبت اتاق بازرگانی ایران و آمریکا در کوتاه‌ترین زمان ممکن حداقل ۶ماه زمان نیاز دارد، البته ذوق‌زدگی از رابطه با آمریکا به اندازه قهر کامل با این کشور برای ما ضرر دارد. همچنین محمد حسین برخوردار رییس مجمع واردات در گفت‌و‌گو با «ایرنا» با اشاره به اینکه بهسازی سطح روابط ایران و آمریکا دشوار به نظر می‌رسد، تصریح کرد: البته در این میان موضوع اتاق مشترک ایران و آمریکا، آدرس غلط دادن به افکار عمومی است.

تشکیل شورای بازرگانی ایران با دو کشور

تایید و تکذیب تشکیل اتاق بازرگانی ایران و آمریکا این در حالی است که در دیگر سو تشکیل شورای بازرگانی ایران و کره جنوبی و سوئیس به منظور توسعه روابط اقتصادی میان بخش‌های خصوصی ایران با دو کشور در دست اقدام است. براساس گزارش اتاق ایران علاقه‌مندان می‌توانند فرم پیوست را تکمیل و به همراه کپی‌کارت عضویت یا بازرگانی (صفحه مشخصات و اعتبار کارت) حداکثر تا ۱۶ آبان ۱۳۹۲ برای اتاق کره جنوبی و تا ۱۱ آبان‌ماه برای اتاق سوئیس به دبیرخانه اتاق‌ها و شوراهای مشترک در حوزه معاونت امور بین‌الملل اتاق ایران ارسال کنند.