تخممرغ ۱۱ هزار تومانی گران نیست؟
گروه بازرگانی - در حالی که قیمت هر شانه تخممرغ به ۱۱ هزار تومان رسیده است، مرغداران میگویند: با توجه به قیمتهای افزایش یافته خوراک مرغ این قیمت برای فروش تخممرغ در بازار مصرف منطقی است! به گزارش «ایسنا»، از ابتدای مرداد ماه و در اوج گرمای تابستان تاکنون، قیمت تخممرغ در حالی روند صعودی درپیش گرفت که مصرف این فرآورده پروتئینی همچون سالهای گذشته به پایینترین حد خود رسیده، اما بازار آن بالاترین نرخ را تجربه کرده است. هفته گذشته قیمت هر شانه تخممرغ در بازار مصرف ۹۰۰۰ تومان بود که در هفته جاری به حدود ۱۱ هزار تومان رسیده است؛ البته تولیدکنندگان این قیمتها را با توجه به افزایش هزینههای تولید و قیمت خوراک مرغ طبیعی میدانند.
گروه بازرگانی - در حالی که قیمت هر شانه تخممرغ به 11 هزار تومان رسیده است، مرغداران میگویند: با توجه به قیمتهای افزایش یافته خوراک مرغ این قیمت برای فروش تخممرغ در بازار مصرف منطقی است!
به گزارش «ایسنا»، از ابتدای مرداد ماه و در اوج گرمای تابستان تاکنون، قیمت تخممرغ در حالی روند صعودی درپیش گرفت که مصرف این فرآورده پروتئینی همچون سالهای گذشته به پایینترین حد خود رسیده، اما بازار آن بالاترین نرخ را تجربه کرده است.
هفته گذشته قیمت هر شانه تخممرغ در بازار مصرف 9000 تومان بود که در هفته جاری به حدود 11 هزار تومان رسیده است؛ البته تولیدکنندگان این قیمتها را با توجه به افزایش هزینههای تولید و قیمت خوراک مرغ طبیعی میدانند.
گرچه امسال مرغداران معتقد بودند اگر بهای نهادهها و عوامل تولید برای آنها ثابت بماند میتوانند قیمت این فرآورده پروتئینی را تا پایان سال کنترل کنند، اما بر اساس تجربه، بازار تخممرغ چندان هم مهار شدنی نیست؛ چراکه وقتی تقاضا برای مصرف تخممرغ در تعطیلات نوروز کاهش یافت و قیمت هر کیلوگرم تخممرغ به کمتر از 2500 تومان رسید، کسی نتوانست ضرر و زیان مرغداران را جبران کند.
اکنون که تقاضای داخلی و صادرات تخممرغ افزایش یافته و قیمت این محصول گران شده، ذخیرهها هم نمیتوانند به داد مصرفکنندگان برسند و بازار را متعادل کنند.
بهرغم رونق نسبی تخممرغ در بازار داخلی و خارجی همچنان روند افزایشی قیمت این محصول ادامه دارد؛ چراکه این بار داستان متفاوتتر از گذشته به نظر میرسد و مرغداران معتقدند قیمت خوراک مرغ به دلیل کمبود در بازار با افزایش سرسامآور مواجه شده است و از آنجاکه این نهادهها سهم 75 درصدی در هزینه تمام شده تخممرغ دارند افزایش قیمت این فرآورده پروتئینی اجتنابناپذیر است.
گرچه افزایش قیمت نهادههای تولید که ناشی از کمبود آن در کشور و بلاتکلیفی محمولههای در حال ورود به دلیل نبود تخصیص ارز مورد نیاز بود، اما این مشکل باعث شد سیر افزایش قیمت این فرآورده پروتئینی پس از ماه رمضان تاکنون ادامه یابد.
جالبتر اینکه با وجود نارضایتی مصرفکنندگان و اعتراض رییس سازمان حمایت نسبت به این افزایش قیمت، هدایت اصغری، مدیرعامل اتحادیه مرغدران مرغ تخمگذار گفت: در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار مقرر شده حداقل و حداکثر قیمت تخممرغ در کارگروهی تخصصی مشخص شود تا با تعیین قیمتهای جدید، اتحادیه بتواند براساس تفاهمنامه، بازار تخممرغ را تنظیم کند.
به گفته وی براساس تفاهمنامه منعقد شده اتحادیه مرغداران با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تنظیم بازار، اگر قیمت این فرآورده پروتئینی بیش از 10 درصد تغییر کند، باید قیمتهای حداقل و حداکثر بازنگری و بازار بر اساس قیمت جدید تنظیم شود، اما تاکنون جلسهای برای تعیین قیمت جدید تخممرغ برگزار نشده که اتحادیه اقدامات لازم را برای تنظیم بازار با قیمتهای مصوب جدید انجام دهد.
اما مشخص نیست سقف این افزایش قیمت برای مرغداران کجاست؟ یا اگر قیمت فروش تخممرغ به بنکداران تغییر نکرده دستگاههای نظارتی کجا هستند تا ببینند هر شانه تخممرغ در سوپر مارکتها به 11 هزار تومان رسیده است و بعضا باتوجه به نرخ کرایه محلهای که در آن قرار دارند این محصول را گرانتر هم میفروشند!
مسوولان دولت یازدهم، وعدههای متعددی برای ترخیص کالاهای اساسی با ارز مرجع که همان علت کمبود و گرانی نهادهها است، دادهاند که البته اخبار متفاوتی مبنی بر ترخیص خوراکهای دام و طیور و تامین نیاز بازار شنیده میشود، اما جای سوال است که اگر این وعدهها محقق شده چرا همچنان روند قیمتها رو به افزایش است؟ و اگر هنوز قفل نهادههای بلاتکلیف باز نشده، مردم تا چه روزی باید افزایش قیمتها را از مغازهداران بشنوند؟
ارسال نظر