مصوبه تسهیلات ورود کالاهای ملوانی تا چند روز آینده برای اجرا به گمرکات استان‌ها ابلاغ می‌شود. به گفته مسوولان این مصوبه پایان بخش ۳۰ سال قاچاق کالا توسط ملوانان سودجو خواهد بود. به گزارش «اقتصاد پنهان» به نقل از مسئولان گمرکات استان‌های جنوبی، ملوانان از این مصوبه و به طور کلی ضابطه‌مند شدن واردات کالاهای ملوانی اظهار نارضایتی کرده‌اند، به دلیل آنکه پیش از این آزادانه هر میزان کالایی را بدون ضوابط خاص گمرکی به عنوان ته لنجی وارد کشور و بابت آن از ناخدایان و صاحبان فرصت طلب سرمایه دستمزد دریافت می‌کردند تا شاید بتوانند از این راه امرار معاش کنند.

این در حالی است که مسوولان ذی‌ربط استان‌های جنوبی نیز از این مصوبه حمایت کرده و قانونمند شدن واردات کالاهای ملوانی پس از ۳۰ سال را موجب پایان بخشیدن به تمام مشکلات این بخش دانسته‌اند. همچنین ۱۰۰درصد تخفیف تعرفه‌ای برای ارزاق عمومی‌و ۵۰‌درصد تخفیف برای لوازم خانگی را موجب واردات کالاهایی عنوان کرده‌اند که به مصرف خود ملوانان می‌رسد نه سودجویان و قاچاقچیان.

مسوولان استانی یک اشکال نیز در این رابطه مطرح کرده‌اند و آن هم تعیین فهرست ۲۵ قلم کالایی است که معتقدند منطبق با نیاز ملوانان نیست و این مساله آنان را مجبور به واردات اقلام مورد نیاز خود از مبادی غیررسمی‌خواهد کرد. در پاسخ به این مساله باید گفت که شاید اقلام در نظر گرفته شده با نیاز ملوانان منطبق نباشد، اما هم اکنون که هنوز مصوبه اجرا نشده، آیا اقلام وارداتی به مصرف خود ملوانان می‌رسد؟ یا اینکه آنها فقط در مقابل دستمزد ناچیزی، وارد می‌کنند و صاحبان سرمایه‌دار شناورها و قاچاقچیان به سود می‌رسند. علاوه بر این، مسوولان ذی‌ربط بر این عقیده‌اند که با وضع مصوبه یاد شده، بخش بزرگی از فعالیت‌های آنان برای مبارزه با قاچاق به جای مبارزه با قاچاق سوخت و مشروبات الکلی باید به این مساله معطوف شود. همچنین گفته می‌شود که هم اکنون قانونمند نبودن موضوع واردات کالا ازسوی ملوانان موجب نزاع و درگیری بین ماموران گمرک و آنان شده است. اما برخی دست‌اندرکاران نیز در این خصوص عقیده دارند که منطبق نبودن اقلام در نظر گرفته شده برای کالاهای ملوانی در تصویب‌نامه هیات دولت با نیاز ملوانان، درگیری‌ها را پس از ابلاغ مصوبه افزایش خواهد داد.