رییس انجمن تشکل‌های صادراتی خدمات فنی مهندسی استان فارس با بیان اینکه در مناقصه‌های مهم پروژه‌های مختلف استان به شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی استان اطلاع‌رسانی لازم صورت نمی‌گیرد، خاطرنشان کرد: در بحث ارائه تسهیلات بنگاه‌های زودبازده هیچ محلی برای چنین شرکت‌هایی درنظر گرفته نشده و امکان استفاده از چنین تسهیلاتی برای شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی مهیا نیست. سید مرتضی سیف‌زاده در نشستی که با حضور معاون برنامه‌ریزی استانداری فارس و جمعی از اعضای این تشکل برگزار شد، ادامه داد: حتی از توان این شرکت‌ها برای نظارت بر اجرای طرح‌های بنگاه‌های زودبازده اقتصادی استفاده نمی‌شود.

سیف‌زاده در گفت‌وگو با «ایسنا» نبود تمییز جدی بین شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی و کارخانجات تولیدی را از دیگر مشکلات صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی فارس برشمرد و گفت: شرکت‌های متعددی برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی با توانمندی قابل توجه اعلام آمادگی کرده‌اند اما تاکنون هیچ گونه یارانه‌ای به این شرکت‌ها پرداخت نشده و عمده درخواست‌های دریافت یارانه شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی پس از پایان نمایشگاه در مرکز توسعه صادرات ایران به تصویب می‌رسد. وی گفت: مساله بنزین و ابهام درجایگاه این شرکت و وجود تشریفات زائد بانکی در پرداخت تسهیلات و مشکلات مالی نیز از دیگر مسائل شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی به شمار می‌روند.

رییس انجمن تشکل‌های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی فارس با بیان این‌که قانون نظام مهندسی صنعت سال‌ها است که مورد بحث قرار گرفته خاطرنشان کرد: جایگاه و چگونگی ارتباط شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی در سطح کشور مشخص نیست و در صدور آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها و مواردی از این دست به استفاده از خدمات چنین شرکت‌هایی بی‌توجهی می‌شود.

وی با انتقاد از عملکرد وزارت خارجه در خصوص صادرات خدمات فنی و مهندسی از کشور گفت: رایزن‌های بازرگانی سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور هیچ شناختی از این بخش ندارند در حالی‌که با یک تلفن از یک سفارت خارجی در ایران می‌توان اطلاعات گسترده‌ای از شرکت‌های فعال آن کشور دریافت کرد. او ضعف در بازاریابی و نبود تکنیک‌های مختلف بازاریابی را از دیگر مشکلات این بخش دانست و گفت: در بررسی‌های انجام شده متوجه شدیم اغلب شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی که در مناقصه‌های خارج از کشور موفق بوده‌اند، شرکت‌های وابسته به سیستم دولتی هستند.

عضو اتاق بازرگانی و صنایع شیراز با بیان این‌که کشورهای حوزه خلیج‌فارس و آفریقایی مهم‌ترین متقاضی دریافت خدمات فنی و مهندسی ایران به شمار می‌روند خاطرنشان کرد: نبود توانایی شرکت‌های ایرانی در سپردن تضمین قبل از انجام مناقصه‌های بین‌المللی سبب شده که این شرکت‌ها نتوانند در مناقصه‌های خارجی حضوری گسترده داشته باشند.