گیرودار
گریبانگیری بیماری هلندی
یک مسوول اقتصادی- بازرگانی در گفتوگو با «مهر» گفته است: «اقتصاد ایران گریبانگیر بیماری هلندی نیست». ما تا به حال فکر میکردیم بیماری هلندی گریبانگیر اقتصاد کلان کشورمان و سایر کشورهای جهان میشود اما خبرگزاری «مهر» آب پاکی روی دست همه نظریهپردازان اقتصادی ریخته و اساسا یک نظریه تازه در این زمینه صادر کرده است. براساس این نظریه میتوان برخی نظریههای دیگر را هم از نو تعریف کرد. مثلا به دو نمونه توجه فرمایید:
میم رسا
یک مسوول اقتصادی- بازرگانی در گفتوگو با «مهر» گفته است: «اقتصاد ایران گریبانگیر بیماری هلندی نیست». ما تا به حال فکر میکردیم بیماری هلندی گریبانگیر اقتصاد کلان کشورمان و سایر کشورهای جهان میشود اما خبرگزاری «مهر» آب پاکی روی دست همه نظریهپردازان اقتصادی ریخته و اساسا یک نظریه تازه در این زمینه صادر کرده است. براساس این نظریه میتوان برخی نظریههای دیگر را هم از نو تعریف کرد. مثلا به دو نمونه توجه فرمایید: ۱ - از این پس به جای نظریه «ارزش افزوده» گفته شود «افزوده ارزش» و منظور از آن این است که تجربه سوسیالیسم در شوروی سابقا موجود، مثل دست شکسته به گردن کارل مارکس افزوده شده بود.
۲ - همچنین به جای مزیت نسبی در تولید و صادرات، گفته شود «نسبیت مزیت در...» و مراد از آن این است که هر صادرکنندهای قبل از صادرات کالا باید با نظریه آلبرت انیشتین آشنایی کامل داشته و آن را در خط تولید و صادرات خود پیادهسازی کند در غیر این صورت گریبانگیر بیماری هلندی خواهد شد.
ارسال نظر