محکومان درشت پروندههای قاچاق معرفی میشوند
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جمع خبرنگاران از دانه دانهدرشتهای مفاسد اقتصادی و پروندههای آنان گفت. به گزارش خبرگزاری فارس، حمیدرضا محمدتقیزاده دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز عصر روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، پروندههای دانه درشت را پیگیری میکند، از جمله پروندههای درشت، پرونده قاچاق ۸۰میلیارد تومانی و پرونده کشتی قاچاق سوخت در خرمشهر و پروندهای ۳۰۰میلیارد تومانی است که مرحوم کریمیراد اعلام کرد.
وی از رسانهها خواست که رسیدگی، پروندههای دانه درشت را خواستار شوند و نگذارند، رسیدگی به آنها به فراموشی سپرده شده یا در پیچ و خم اداری قرار گیرد.
دبیرستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: پروندهای مرتبط به یک سرشبکه قاچاق کالا به نام رحیم «س» و دو برادر است که در ترخیص کالا فعال بودند. این افراد علاوهبر تخلیه بارهای ترانزیتی (که طبق مقررات باید از کشور خارج میشد) در داخل کشور، به جای کالای ترانزیتی، کالاهای یارانهدار داخلی را جاسازی میکردند و از کشور به طور غیرقانونی خارج میکردند. محمدتقیزاده گفت: برخی عوامل در دستگاههای دولتی هم در جعل اسناد ترانزیت و خارج کردن محمولهها دست داشتند. وی گفت: این پرونده در مراحل پایانی رسیدگی قرار دارد.
کشف ۴۲ کانتینر قاچاق
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: نیروی انتظامی ۴۲ کانیتنر کالای قاچاق در تهران، مشهد و اصفهان کشف کرد که از طریق آنها پوشاک، کفش، عطر، ادکلن، و لوازم آرایشی تاریخ گذشته وارد و به جای آنها ۷۰۰ تن پودر لباسشویی یارانهدار برای خروج از کشور جاسازی شده بود. وی گفت: مدیر یک شرکت تولید پودر لباسشویی یارانهدار با قاچاقچیان دست داشته و قاچاقچیان حتی در خارج از کشور موسسهها و کارخانههایی احداث کرده بودند. این باند ۱۴میلیارد تومان محصولات قاچاق وارد و صادر کرده بودند که جریمه آنها ۲۸میلیارد تومان اعلام شد.
پرونده قاچاق گوشی تلفن همراه
محمدتقیزاده گفت: در راستای پشتیبانی از تصمیم دولت مبنی بر افزایش تعرفه واردات گوشی تلفن همراه، دستورالعملی در ستاد صادر شد و ظرف ماه گذشته محمولههایی در بوشهر شامل چندهزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۶میلیارد تومان کشف و علیه مالکان آن اعلام جرم شد. پیشبینی میشود که میزان جریمه این قاچاق ۵ برابر ارزش محموله باشد. این پرونده در دادگاه عمومی و انقلاب اسلامی بوشهر در حال رسیدگی است.
وی خبر از کشف یک محموله ترانزیت دیگر گوشی تلفن همراه در تهران داد و گفت: دهها کارتن گوشی تلفن قاچاق را «ناجا» در تهران کشف کرده و تحویل گمرک داده است.
مبارزه با قاچاق سوخت در اولویت
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین گفت: مبارزه با قاچاق سوخت با توجه به حجم آن و یارانهای بودن سوخت در اولویت ستاد قرار دارد. در این رابطه دو پرونده در استانهای آذربایجان شرقی و غربی در جریان است. پرونده قاچاق سوخت در آذربایجان غربی شامل قاچاق ۵۲۰هزار لیتر فرآوردههای نفتی است که در تعزیرات حکومتی در حال رسیدگی است. قاچاقچیان سوخت سهمیهای را در قالب یک کارخانه دریافت میکردند و از شبکه مصرف کشور خارج میکردند که طبق مصوبه مجلس جریمه این قاچاق ۵ برابر ارزش محموله است. در استان آذربایجان شرقی هم ۳۵۰هزار لیتر گازوئیل را در قالب ضایعات نفتی حمل و از کشور خارج میکردند.
اسامی محکومشدگان پروندههای قاچاق در سایت
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن درخواست از رسانهها برای پیگیری پروندههای بزرگ قاچاق گفت: پایگاه اطلاعرسانی ستاد راهاندازی شده و از این پس اسم و عکس محکومشدگان پروندههای درشت قاچاق در آن اعلام میشود.
شناسایی ۲۰۱اسکله و ۱۲هور
سردار محمد تقیزاده از ساماندهی و شناسایی ۲۱۰اسکله و ۱۲هور خبر داد و گفت: از این تعداد ۴۳اسکه تجاری، ۶۹اسکله صادراتی، ۲۰اسکله صنعتی ۲۳اسکله چند منظوره، ۷اسکله مسافری، ۱۵اسکله نظامی و ۱۳اسکله متروک بودهاند. وی گفت: در بررسی وضعیت اسکلهها مشخص شد که با تغییر اعضای ستاد مبارزه با قاچاق، روند رسیدگی به اسکلهها کند شده بود، آنچه تاکنون عمل شده ۳۴اسکله که متروک بوده یا متولی نداشتند، تعطیل شدند. در ۴۷اسکله نیز حضور نیروی انتظامی ضعیف بود که اقدام به تقویت ناجا در آنها شد. ۱۵اسکله در اختیار نیروهای مسلح بود که هیاتی از ستاد کل نیروهای مسلح برای رفع مشکل آنها اعزام شد و یک اسکله بلاتکلیف، تعطیل شد. وی از تدوین دستورالعمل مبارزه با قاچاق سوخت خبر داد و گفت: این دستور کار ظرف ۳ ماه کارشناسی تهیه و در ۴ نشست ستاد مورد بررسی قرار گرفته است. وی گفت: همچنین از افراد خوشنام در صادرات قانونی کالاها و فرآوردههای نفتی تقدیر به عمل میآید.
میانگین حجم قاچاق ۶میلیارد دلار در سال
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به پرسش خبرگزاری فارس مبنی بر برآورد میزان قاچاق گفت:جرم قاچاق پنهان است، اما براساس برآوردها میانگین ۶میلیارد دلار در سال قاچاق کالا وارداتی و صادراتی وجود دارد. وی در مورد پرونده سلطانشکر گفت: آنچه در دادگاه رسیدگی میشود جرم زمینخواری است و هنوز وارد بحث قاچاق شکر نشده است، لذا در ستاد هم از آن بحث نشده است.
ارسال نظر