...تا انتخابات اتاق
اتاق ایران و WTO
واقعیت این است که نهادها و نمادهای عصر پسامدرن بر بنیان ناهمسانی، تفاوت و قلمروزدایی از موقعیتهای رسمی شکل گرفتهاند و چنین است که حتی کشوری چون ویتنام که از نظر ساختار و محتوای سیاسی و ایدئولوژیک، کمترین نسبت را با شاکله و نظام تجاری WTO دارد.سال ۲۰۰۷ را با عضویت رسمی در این سازمان آغاز کرده است. اگر با واقعبینی و رویکرد اندیشمندانه به تجارت جهانی و جهانی شدن بنگریم راهی جز همصدایی انتقادی با صورتبندیهای جدید نداریم.
اصطلاح همصدایی انتقادی به آن معناست که ضمن پذیرفتن سازوکار جهانی تجارت یا هر مقوله دیگری، هویت انتقادی خود را نیز فراموش نکنیم اما اگر این هویت انتقادی به امر غالب در مناسبات ما با دنیای خارج تبدیل شد ناگفته پیدا است که راهی برای ادامه بازی باقی نمیماند و نتیجه این فرایند جز از دست رفتن فرصتها و زوال منابع ملی نیست.
این مقدمه را بدان آوردیم تا اشارهای به شکلگیری گروههای مختلف بخش خصوصی و ساماندهی رقابت سالم در این دوره از انتخابات بزرگترین نماد بخش خصوصی کشور کنیم.
پس از آنکه «انجمن خواستاران تحول و نوسازی اتاقهای بازرگانی» اعلام وجود کرد و شرح برنامههای آنها در چند روز گذشته در دنیایاقتصاد منتشر شد، روز گذشته« مجمع فعالان توسعه» هم رسما به این رقابت انتخاباتی پیوست.
این مجمع باور دارد که در عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات و ضرورت تجارت جهانی با راهبری کادری آگاه به دانش و تجربه روز، رعایت اخلاق حرفهای و ایجاد تعهد و مسوولیتپذیری اجتماعی، میتوان چالشهای پیش روی جامعه تولیدی و بازرگانی را شناسایی و به فرصتها تبدیل کرد.
با توجه به این موضوع که ارزش و اهمیت جهانی شدن تولید و سرمایه روزبهروز بیشتر میشود و تولید برای صادرات و حضور در بازارهای جهانی بخش مهم اقتصاد را تشکیل میدهد به طور حتم باید در برهه حساس کنونی جایگاه واقعی اتاق در کانون سیاستگذاریهای کلان اقتصادی کشور روشن شود و با حفظ شان، ارزش و اعتبار کارآفرین و سرمایهگذار سرعت توسعه اقتصادی کشور را افزایش داد.
اتاق بازرگانی صنایع و معادن به عنوان بزرگترین، قدیمیترین و مهمترین تشکل فعالان اقتصادی کشور، باید با حضوری فعالتر و مشارکت هرچه بیشتر در عرصههای تصمیمسازی و تصمیمگیری اقتصادی نقش خود را به عنوان پارلمان اقتصادی بخشخصوصی بیشتر ایفا کند.
ارسال نظر