دبیرکل اتاق تعاون مرکزی گفت: برای حمایت از تولیدات داخلی، توسعه صادرات و تحکیم روابط با برخی از کشورها، امضای موافقتنامه‌های بازرگانی ترجیحی ضروری است. به گزارش روابط عمومی اتاق تعاون کشور، محمدرضا رمضانی، با اشاره به ویژگی‌های تعرفه‌های ترجیحی و موافقتنامه‌های آزاد، تصریح کرد: شرکت‌های صادرکننده کالا و خدمات در کشور بدون امضای موافقتنامه‌های ترجیحی با کشورهای مختلف با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهند بود.

وی که در نشست مشترک با مدیران شرکت‌ها و اتحادیه‌های صادرکننده کشور سخن می‌گفت، افزود: در راستای به تصویب رساندن این نوع از موافقتنامه‌های ترجیحی با سایر کشورهای هدف در مرحله نخست باید مقررات دست و پاگیر اداری حاکم در داخل کشور کاهش یابد. وی با اظهار تاسف از نداشتن موافقتنامه‌های ترجیحی با بسیاری از کشورها، گفت: در حال حاضر برای صادرات به سایر کشورهای جهان با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستیم و این در حالی است که امتیاز موافقتنامه‌های ترجیحی در اختیار کشورهای همسایه قرار دارد.

دبیرکل اتاق تعاون، موافقتنامه‌های بازرگانی را که توسط وزارت بازرگانی به امضا رسیده، مثبت ارزیابی کرد و گفت: هم‌اکنون با توجه به عضویت اکثر کشورها در سازمان تجارت جهانی (WTO) و سازمان‌های منطقه‌ای باید رویکرد مثبت به این موافقتنامه‌های بازرگانی تغییر یابد و در قالب موافقتنامه ترجیحی امضا شود.