نمایه
محصولات دریایی ایران دوباره به کویت میرود
گروه بازرگانی- وزارت بازرگانی و صنایع کویت در گزارشی اعلام کرد که ممنوعیت واردات ماهی و تمامی تولیدات دریایی تازه و منجمد لغو شده است. در بیانیه این وزارتخانه آمده است که فلاح الحاجری، وزیر بازرگانی و صنایع کویت، این دستور را پس از آن صادر کرد که کمیته امنیت غذایی سالم بودن واردات مواد دریایی ایران را تایید کرد.
وزارت بازرگانی و صنایع کویت همچنین تصریح کرده است که در بخشی از اقدامات احتیاطی کمیته امنیت غذایی بر لزوم بازرسیهای دورهای واردات تولیدات دریایی از سه کشور فوق تاکید کرده است.
به گزارش خبرگزاری کویت، وزیر بازرگانی و صنایع کویت گفت: دلیل بازرسی دورهای تولیدات دریایی وارداتی از ایران، هند و پاکستان اطمینان از زیانآور نبودن این تولیدات برای مصرف انسانی است. دولت کویت اوایل مهرماه واردات تمامی گونههای ماهی از ایران و پاکستان را ممنوع کرد. وزیر بازرگانی و صنایع کویت گفت: این ممنوعیت در پی آن اعمال شده است که نتایج آزمایشگاهی نشان داد که ماهیهای وارد شده از این دوکشور حاوی باکتری هستند که منجر به بیماری میشوند.
این در حالی است که برخی از اعضای وزارت بازرگانی کویت ادعا کردهاند که با وجود مثبت بودن آزمایشها درباره وجود بیماری ، مقامات بهداشتی غذایی کویت اجازه واردات ماهی از ایران و پاکستان را صادر کردهاند. پس از اعلام کویت مبنی بر ممنوعیت واردات تمامی گونههای ماهی از ایران، پاکستان و قطر نیز در اقدامی مشابه واردات تمامی گونههای ماهی و غذاهای دریایی از ایران و پاکستان را ممنوع کرد.
وزارت کشاورزی و امور شهری قطر دستور ممنوعیت واردات تمامی گونههای ماهی شامل میگو از ایران و پاکستان را صادر کرد و دلیل آن را میزان بالای آلودگی ماهیهای صادراتی به کویت اعلام کرده است.
طی ۷ماه اول سالجاری حدود ۸۰درصد محصولات دریایی ایران به پنج کشور عراق، آلمان، فرانسه، اماراتمتحده عربی و کویت صادر شد که ارزش آن ۳۰میلیون و ۸۲۳هزار دلار بوده است. براساس گزارش گمرک ایران، در همین مدت ارزش صادرات محصولات دریایی ایران به کویت ۳میلیون و ۶۶هزار و ۵۷۲دلار برآورد شده است.
ارسال نظر