قیمت نان در حال حاضر نباید افزایش یابد و باید به حالت سابق بازگردد بنابراین قیمت نان همان قیمت سابق است.

صادق مفتح، معاون بازرگانی داخلی وزیر بازرگانی، در گفت‌وگو با «ایسنا»، بیان کرد: بهترین راه ارزان نگه داشتن قیمت نان، صنعتی کردن تولید آن است. به اعتقاد او اگر به دنبال ثابت نگه داشتن نرخ نان هستیم، باید در پی کاهش سهم دستمزد در قیمت تمام شده این محصول باشیم.

معاون وزیر بازرگانی تصریح کرد: مذاکراتی انجام شده و کارخانه‌های بزرگ سازنده ماشین‌آلات تولید نان صنعتی خارجی ماشین‌آلات ویژه تولید نان‌های سنتی ایران (بربری و سنگک) را می‌سازند لذا همین نان‌هایی که با ذائقه و فرهنگ مردم همخوانی دارد نیز می‌تواند به شکل صنعتی تولید شود.

مفتح درباره چگونگی توزیع نان‌های صنعتی و نیز وضعیت صنف نانوایان پس از صنعتی شدن تولید نان گفت: قطعا در محاسبات خود صنف نانوا را در نظر می‌گیریم لذا ما معتقدیم که نانوایی‌ها از مراکز تولید و فروش نان به مراکز عرضه نان تبدیل می‌شوند و این اقدام به معنای حذف واحد‌های سنتی نان نیست.

معاون وزیر بازرگانی از پیشنهاد طرحی در بودجه سال ۸۶ خبر داد که براساس آن نانوایانی که مایل باشند سهامدار کارخانه‌های تولید نان صنعتی شوند وام ارزان قیمت دریافت می‌کنند.

وی گفت: از محل حساب ذخیره ارزی نیز به کسانی که در زمینه تولید نان صنعتی سرمایه‌گذاری کنند وام ارزی پرداخت می‌شود چراکه در واحد‌های تولیدی کوچک مسائل فنی تولید نان، خمیر و امور بهداشتی آن گونه که باید رعایت نمی‌شود و هزینه نیز بالا است.

به اعتقاد وی، به دلیل نبود رقابت بین کارخانه‌های آرد‌سازی، انگیزه‌ای برای تولید آرد بهتر وجود نداشت.

مفتح با اشاره به اینکه در بودجه سال ۸۶ برای اعطای تسهیلات ارزی به نانوایانی که قصد خرید سهام کارخانه‌های تولید نان دارند، ۵۰۰میلیون دلار تسهیلات ارزی پیش‌بینی شده است، گفت: دولت برای حمایت از نانوایان وام‌های ارزان قیمت برای خرید سهام کارخانه‌های تولید نان پرداخت می‌کند که براساس آن هفت‌درصد سود وام از سوی دولت پرداخت می‌شود.

مفتح خاطرنشان کرد: سال‌جاری، سال خصوصی‌سازی گندم و آرد نام‌گذاری شده است و سال آینده نیز سال نان صنعتی نام‌گذاری خواهد شد.