اسپانیا میگوی صادراتی ایران را برگرداند

گروه بازرگانی - کانتینرهای ۵ تا ۶هزار تنی میگوی پرورشی ایران به مقصد اسپانیا، در حال برگشت به ایران هستند. مهندس ارسلان قاسمی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌‏های تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران، در رابطه با ممنوعیت صادرات میگوی پرورشی ایران به اسپانیا، گفت: بنا بود طی یک‌‏سال گذشته، سازمان دامپزشکی به عنوان نماینده ایران، اسناد و مدارکی را مبنی بر نبود باقی مانده دارویی در میگوی پرورشی جهت آزمایش و یکسری اطلاعات فنی در این رابطه به اتحادیه اروپا ارسال کند که به دلیل عدم ارسال این مدارک طی هفته گذشته، صادرات میگوی پرورشی ایران به اسپانیا ممنوع اعلام شد.

وی اظهار داشت: به کانتینرهای حاوی ۵ تا ۶هزار تن میگوی پرورشی ایران در اسپانیا اجازه ترخیص داده نشده، در حالی که همه ساله طی این مدت بیشترین حجم صادرات میگو انجام می‌‏شد.

قاسمی با بیان این‌‏که براساس ادعای سازمان دامپزشکی اسناد و مدارک به اتحادیه اروپا ارسال شده است، افزود: مدارک از سوی سازمان دامپزشکی دیرتر از موعد مقرر به اتحادیه اروپا ارسال شده است.

وی تصریح کرد: هر ساله بیش از ۹۵درصد میگوی پرورشی ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا صادر می‌‏شود که هم‌اکنون با ممنوعیت صادرات در هر کیلو ۳ تا ۵/۳ دلار خسارت مستقیم به این بخش وارد خواهد ‌‏شد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌‏های تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران، با بیان این‌‏که احتمال دارد با ممنوعیت صادرات میگو، بازار بین‌‏المللی را برای سال آینده از دست بدهیم، گفت: یافتن بازارهای جدید طی یک‌‏سال کاری بسیار سخت و مشکل است، ضمن این‌‏که سال گذشته ۵۳درصد میگو از ایران به اسپانیا صادر شد و بنا بود، امسال نیز به میزان سال گذشته صادرات انجام شود که با ممنوعیت صادرات این میزان میگو در نهایت با افت کیفی و قیمتی پیش آمده یا باید در بازار جدید وارد شود و یا در سردخانه نگهداری شود.

اما از سوی دیگر رییس سازمان دامپزشکی کشور معتقد است که وزارت بهداشت اسپانیا به محموله‌‏های ارسال شده ایراداتی گرفته‌‏ است که با تعاملات انجام شده، به زودی این مشکل برطرف می‌‏شود.

دکتر حسین حسنی گفت: به‌‏رغم این‌‏که ایران مجاز به صادرات در زمینه میگوی پرورشی به اتحادیه اروپا نبوده، ولی اخیرا جزو فهرست صادراتی واحدهای مجاز دامپزشکی واحدهای پرورشی نیز قرار گرفت، به طوری‌‏که طی یک ماه و‌نیم گذشته یکسری محموله میگوی پرورشی به اسپانیا، ایتالیا و پرتقال صادر و ترخیص شده است.

حسنی، با اشاره به عدم ترخیص و بازگشت محموله‌‏‌‏های میگوی پرورشی از اسپانیا به ایران، اظهار داشت: ظاهرا طی چند روز گذشته به محموله‌‏های حاوی میگوی پرورشی در کشور اسپانیا ایراداتی به لحاظ بهداشتی وارد شده که بازگشت محموله‌ها به ایران را در پی داشت.

رییس سازمان دامپزشکی، در رابطه با ارسال مدارک و اسنادی مربوط به باقی‌‏مانده‌‏های دارویی در میگوی پرورشی به کشور اسپانیا، گفت: نتایج باقی مانده دارویی تا چند روز آینده به بهره‌‏برداری کامل می‌‏رسد، اما از سوی دامپزشکی نمونه‌‏هایی به اتحادیه اروپا ارسال شد. به طوری‌‏که مشکلات صادراتی میگوی پرورشی در فرانسه با ارسال این نمونه‌‏ها مرتفع شد و بروز این مشکل در اسپانیا به دلیل عدم ارسال مدارک نبوده و به زودی با انجام تعاملات با وزارت بهداشت اسپانیا این مشکل برطرف می‌‏شود.

موضوع دیگر این که وضعیت تولید و صادرات محصولات شیلاتی و کارگاه آموزشی مسائل بازار و بازاریابی این محصولات در جلسه‌ای با حضور دکتر مهدی غضنفری، ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، در این جلسه که کلیه دست‌اندرکاران بخش‌های مختلف دولتی، خصوصی، تعاونی و صندوق توسعه صادرات آبزیان ایران حضور داشتند، مهندس مهرداد جلالی‌پور، مدیرکل توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران و دکتر ارسلان قاسمی، رییس هیات‌مدیره صندوق توسعه صادرات آبزیان درباره اهداف برپایی این جلسه و بررسی مسائل و مشکلات تولیدی و صادرات محصولات آبزیان مطالبی بیان کردند و راهکارهایی برای افزایش تولید، ارتقا، کیفیت محصولات و بهبود بخشیدن روند صادرات آبزیان ارائه دادند.این گزارش حاکی است دکتر مهدی غضنفری، رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در جمع کارشناسان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان ضمن ارائه گزارشی از روند صادرات آبزیان طی سال‌های اخیر اظهار داشت: بخش خصوصی و دولتی باید با همکاری یکدیگر زمینه‌های جهش در تولید و صادرات این قبیل محصولات را که در دنیا متقاضیان فراوان دارند، فراهم نمایند.

ضمن این که سازمان توسعه تجارت آمادگی دارد در حوزه بازاریابی، تبلیغات، بسته‌بندی و ارتقای کیفیت آبزیان از تولیدکنندگان و صادرکنندگان این بخش حمایت نماید.

خانم فاطیما فردوس، رییس بخش توسعه تجارت سازمان اینفوفیش نیز از دیگر سخنرانان این جلسه بود که پیرامون وضعیت جهانی تولید، مصرف و تجارت فرآورده‌های آبزیان و مهم‌ترین بازارهای این محصولات گزارشی ارائه کرد.

سازمان اینفوفیش، سازمانی بین‌المللی است که برای توسعه اطلاعات بازار و ارائه خدمات مشاوره‌ای صنایع شیلاتی در آسیا و اقیانوسیه فعالیت می‌کند و مرکب از ۱۷ کشور عضو و چند عضو ناظر نظیر FAO و WHO است و ایران نیز از ۲سال پیش به عضویت سازمان مذکور درآمده است.

تفاهمنامه‌ای نیز فی‌مابین سازمان توسعه تجارت ایران و سازمان اینفوفیش به منظور همکاری‌های گسترده به ویژه در زمینه‌های ذیل مورد تاکید قرار گرفت:

- تبادل اطلاعات در خصوص مسائل بازار و بازاریابی، نیازهای بازار، تحلیل بازار و همکاری در زمینه توسعه صنایع جانبی، بسته‌بندی، امور نمایشگاهی و تبلیغات.

- برگزاری دوره‌های آموزشی با همکاری INFO FISH در کشور.

- اتصال سایت اطلاع‌رسانی INFO FISH به سایت سازمان.

- همکاری در جهت تبادل دانش فنی و سرمایه‌‌گذاری در سایر کشورها و جلب سرمایه‌گذاری خارجی به ویژه در بخش تولید ارگانیک محصولات شیلاتی.