چهره های ماندگار تجارت خارجی کشور

گروه بازرگانی - مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان‌ فارس، همچون دیگر استان‌های کشور برگزار شد و ۳۰ صادرکننده نمونه این استان لوح تقدیر دریافت کردند. معاون کمک‌های فنی وتجاری سازمان توسعه‌ و تجارت ایران در این مراسم گفت: متاسفانه تنها ۲درصد منابع بانکی کشور در اختیار صادرات قرار دارد که این موضوع مشکلاتی را از قبیل کمبود سرمایه در گردش ایجاد کرده است.

محمد‌باقر مجتبایی افزود: با پیگیری‌های رییس‌جمهوری قرار است سهم منابع بانکی کشور برای بخش صادرات به ۱۰درصد افزایش یابد. وی همچنین با اشاره به ‌اینکه در شش ماه نخست سال‌جاری بیش از ۷میلیارد و ۴۰۰میلیارد دلار صادرات در کشور داشته‌ایم، اظهار داشت: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶/۵۸درصد افزایش داشته است.

وی اضافه‌کرد: در شش‌ماه نخست امسال ۶۰درصد کالاهای وارداتی واسطه‌ای بوده‌اند که نشانگر افزایش اشتغالزایی در کشور است. معاون سازمان توسعه تجارت ایران، صادرکنندگان را چهره‌های واقعی ماندگار کشور برشمرد و گفت: افرادی که با ریسک اقتصادی بالا نسبت به صادرات اقدام می‌کنند واقعا شایسته تقدیر هستند.

وی همچنین با اشاره به شعار امسال روز ملی صادرات در ایران یعنی «تولید صادراتی، محور توسعه و عدالت‌ اجتماعی»، گفت: تولید صادراتی نیازمند تحقیقات بازار است و اشتغال ثابت و پایدار زمانی ایجاد خواهد شد که تولید با رویکرد صادرات صورت گیرد.

مجتبایی همچنین با بیان اینکه اغلب سرمایه‌گذاران کشورهای حوزه خلیج‌فارس، اهل استان فارس هستند، خواستار تلاش مجموعه مدیریت این استان برای جذب سرمایه‌گذاران شد.

استاندار فارس نیز در ادامه این مراسم گفت: گرفتاری‌های مربوط به صادرات در کشور را بیشتر باید در مشکلات و کمبود امکانات نرم‌افزاری جست‌و‌جو کرد.

مهندس سید‌محمدرضا رضازاد، تصریح کرد: در صورت حل شدن مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و اصلاح قوانین و ضوابطی که دست‌و‌پاگیر است، صادرات کالاهای غیرنفتی در کشور از رشد مطلوبی برخوردار خواهد شد.

وی اضافه‌کرد: مسوولان وزارت بازرگانی و سازمان توسعه تجارت ایران باید به ‌فکر راهکارهایی اساسی و کلی برای ایجاد تحولات بزرگ در عرصه صادرات و رفع موانع و مشکلاتی که اغلب در دستورالعمل‌ها و ضوابط وجود دارد، باشند.

استاندار فارس همچنین با اشاره به‌صادرات محصولات غیرنفتی استان فارس در سال ۸۴ به ۹۲ کشور، خاطرنشان‌ کرد: بیش ‌از ۳۸درصد کالاهای فارس و ۲۰درصد کالاهای کشور پارسال فقط به کشور امارات صادر شده است.

رضازاده با طرح این پرسش که چه مزیت‌هایی در حاشیه جنوب خلیج‌فارس وجود دارد که در شمال خلیج‌فارس وجود ندارد، گفت: مزیت‌های دیگری همچون عقبه کشوری پهناور و راه‌های ریلی در حاشیه شمالی خلیج‌فارس (ایران) وجود دارد، اما با این حال وضعیت صادرات به امارات و ترانزیت کالاها به سایر نقاط دنیا بهتر از ایران است.

وی همچنین صادرکنندگان را به لحاظ ارزش بالای کاری که برای جامعه انجام می‌دهند با رزمندگان هشت سال دفاع‌ مقدس از لحاظ جایگاه برابر توصیف کرد و گفت: استکبار فهمیده است که از طریق نظامی قادر به مقابله با ایران نیست قصد دارد از نظر فرهنگی و اقتصادی وارد شود.

رضازاده با اشاره به آمادگی مجموعه مدیریت استان فارس در ارائه یارانه مدت‌دار نسبت به صادرات کالاها از طریق فرودگاه گفت: البته مسوولان هم باید هواپیما و سایر تجهیزات مورد‌نیاز را فراهم نمایند.

محمدحسن نکویی‌مهر، رییس سازمان بازرگانی استان ‌فارس، نیز در این مراسم ضمن تشریح عملکرد صادراتی فارس، گفت: بر‌اساس برنامه و تا رسیدن به شاخص‌های جهانی صادرات در سال‌، ۱۴۰۰سهم صادرات کالاهای غیرنفتی استان فارس باید به

۳/۱میلیارد دلار افزایش یابد.

همچنین ابوالفضل شریفی، رییس اتاق بازرگانی فارس در این نشست گفت: حمایت واقعی دولت از بخش خصوصی باید پیرو دستور رییس‌جمهوری بر مبنای مهرورزی و عدالت‌خواهی باشد.

سپس همچنین تعدادی از صادرکنندگان در این مراسم مشکلات و مسائل مربوط به‌صادرات کالاهای غیرنفتی را بیان کردند.

رشد ۷۰‌درصدی صادرات کهکیلویه و بویر‌احمد

رییس سازمان بازرگانی کهکیلویه و بویراحمد گفت: صادرات غیرنفتی این استان نسبت به سال گذشته ۷۰درصد افزایش داشته است.

علی‌ کرم‌عالی‌پور دیروز در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه این استان ارزش کالاهای صادراتی کهکیلویه و بویراحمد را بیش از ۴میلیون دلار عنوان کرد و گفت: عصاره شیرین بیان، کنسانتره میوه، صنایع‌دستی، عصاره گیاهان دارویی، مصالح ساختمانی مهم‌ترین محصولات صادراتی است که به کشورهای اروپایی و حوزه خلیج‌فارس صادر شده است.

وی همچنین بر تسریع در رفع موانع موجود فراروی صادرات و همچنین افزایش بهره‌وری و ارتقای کیفیت محصولات تولیدی برای افزایش توان رقابت با بازارهای جهانی تاکید کرد.

محمد رضایی، نماینده صادرکنندگان استان کهکیلویه و بویراحمد نیز در این مراسم گفت: بی‌توجهی به نحوه بسته‌بندی اصولی کالاهای صادراتی‌، کم‌تجربگی صادرکنندگان، ضعف در دانش فنی و بازاریابی و کمبود نقدینگی ‌از مشکلات صادرات این استان است.

سید‌محمد‌علی‌ قاسمی، معاون برنامه‌ریزی استانداری کهکیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به توانمندی‌های این استان در زمینه صادرات آب معدنی گفت: نزدیکی منطقه به بندرهای جنوبی ایران زمینه توسعه صادرات را در این استان فراهم کرده که باید با برنامه‌ریزی زمینه رونق صنعت را فراهم کرد.

صادرکنندگان نمونه قزوینی هم شناخته شدند

دیروز مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان قزوین نیز برگزار شد‌. معاون بررسی بازار و بازاریابی سازمان توسعه تجارت ایران در این مراسم گفت‌: طبق برنامه توسعه اقتصادی و با رشد ۸درصدی صادرات کشور، درحال‌حاضر قطب اول صادرات منطقه به حساب می‌آییم.

مصطفی ضیغمی اظهار داشت: ما از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۵ موفق شده‌ایم، صادرات غیرنفتی کشور را از ۸/۲میلیارد دلار به ۱۲میلیارد دلار برسانیم، اما هنوز تا رسیدن به نقطه ایده‌آل فاصله داریم.

به گفته وی، تغییر نگاه در قوانین صادراتی و معافیت‌های موجود در این بخش، باعث شده صادرات کالاهای غیرنفتی از رشد خوبی برخوردار شود.

ضیغمی اضافه کرد: باید همگی تلاش کنیم تا به رشد قابل قبولی رسیده و با بهره گرفتن از استعدادهای خود به نقطه قابل قبول دست یابیم.

وی افزایش حمایت دولت از صادرکنندگان، حضور صادرکنندگان در نمایشگاه‌های خارجی، تلاش برای برگزاری دوره‌های آموزشی برای تجار و بازرگانان و ضرورت ارائه تحلیل از وضعیت صنعت در بازار را از مهم‌ترین برنامه‌های دولت عنوان کرد.