صادق عابدین در گفت‌وگو با «ایسنا» گفت: در حالی که برای یک منطقه آزاد در چین بیش از ۵۰۰‌میلیون دلار هزینه می‌شود در کشورمان برای ایجاد زیرساخت‌های شش منطقه آزاد ۱۷‌میلیارد تومان بودجه در نظر می‌گیرند که تجربه سال‌های گذشته نشان داده که بیش از ۵۰ تا ۶۰‌درصد این اعتبارات هم تخصیص نیافته است. دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد که اخیرا از سفر به چین برگشته است، توضیح داد: در این سفر با یکی از مناطق آزاد چین به توافقاتی برای تبادل کارشناسان، همکاری متقابل در‌ جذب سرمایه‌گذاری‌ها دست یافتیم و شرایط و ویژگی مناطق آزاد ایران را برای سرمایه‌گذاران تشریح کردیم.

وی همچنین با اشاره به دیدار یکی از سندیکاهای قدیمی‌ کشور چین عنوان کرد: این سندیکا در حال حاضر بیش از هزار میلیارد دلار اندوخته ارزی دارد و دولت چین اعلام کرده است که این سندیکا می‌تواند سرمایه‌گذاری خارجی داشته باشد که صحبت‌هایی در زمینه حضور این سرمایه‌گذاران در مناطق آزاد انجام شد و به همین منظور نیز این گروه در آینده نزدیک برای دیدار از مناطق آزاد کشورمان به ایران سفر می‌کنند.

صادق عابدین با اظهار تاسف از آماده نبودن زیرساخت‌های مناطق آزاد ایران از اینکه هنوز هم اعتبارات موردنیاز برای آغاز پروژه‌های زیربنایی مناطق آزاد اختصاص نیافته ابراز نگرانی کرد.

وی گفت: هنوز هم نتوانسته‌ایم مبلغی از محل اعتباراتمان دریافت کنیم، چراکه بودجه مناطق آزاد در مردادماه مصوب می‌شود، لذا برای دریافت اعتبار در حال مکاتبه با سازمان مدیریت هستیم هرچند تخصیص و میزان اعتبارات در مناطق آزاد ناچیز است.

صادق عابدین تاکید کرد: میانگین اعتبار در نظر گرفته شده برای مناطق آزاد بیان می‌کند که برای هر منطقه تنها ۳۰میلیون دلار در طول ۱۰ سال در نظر گرفته شده در حالی که برای یک منطقه آزاد در چین ۱۵۰ برابر منطقه آزاد ایران هزینه می‌شود.

وی در ادامه از شرایط نابرابر استفاده از تسهیلات بانکی در مناطق آزاد و سایر نقاط کشور انتقاد کرد و افزود: این شرایط نابرابر سرمایه‌گذاران را از فعالیت در این مناطق دور کرده است، در حالی که در مناطق آزاد چین بیش از ۵۰درصد سرمایه‌گذاری‌هایی که با استفاده از منابع مالی بانک‌ها صورت می‌گیرد با بهره کمتر از ۵درصد انجام می‌شود.