تحریم اقتصادی، هند و چین را  به بازار ایران می‌کشاند

گروه بازرگانی - رییس فدراسیون صادرکنندگان و فروشندگان عمده کالا (BGA) در آلمان نسبت به تحریم تجاری ایران هشدار داد. به گزارش «فوربس» آنتون بوئرنر گفت: صادرکنندگان آلمانی در پی آن هستند که امسال به رکوردی تازه در زمینه صادرات دست یابند اما تنش‌های جاری در خاورمیانه، این هدف را ناممکن می‌کند.

براساس اظهارات بوئرنر، برآورد BGA این است که صادرات آلمان در سال‌جاری میلادی با ۱۱درصد رشد به ۷/۸۷۲میلیارد یورو برسد، این در حالی است که در آغاز سال ۲۰۰۶ پیش‌بینی می‌شد رشد صادرات آلمان ۸ درصد باشد. رشد صادرات این کشور در سال ۲۰۰۵ معادل ۵/۷درصد بود.

رییس BGA تصریح کرد: موقعیت کالاهای آلمانی در بازارهای در حال رشد همچون آسیا و اروپای مرکزی و غربی خوب و مطلوب است. در این میان، بازار خاورمیانه ظرفیت‌های بزرگی دارد و می‌تواند برای اقتصاد آلمان به «آسیای دوم» تبدیل شود.

بوئرنر در ادامه با اشاره به اینکه ارزش صادرات و سرمایه‌گذاری آلمان در خاورمیانه باید به دو برابر میزان فعلی افزایش یابد، خاطر نشان کرد: این روند صدهزار فرصت شغلی را در آلمان به وجود خواهد آورد.

اما بخش دیگری از سخنان بوئرنر به تحریم احتمالی ایران اختصاص داشت. او گفت: صادرکنندگان آلمانی معتقدند که نتیجه این تحریم در میان‌مدت و بلندمدت به سود رقبای آسیایی آلمان و به طور مشخص هند و چین است و اگر آمریکا و اتحادیه اروپا در مقوله تحریم ایران معیارها و سیاستی یکجانبه را در پیش گیرند، اثرات این رویکرد شدیدتر خواهد بود.

براساس پیش‌بینی BGA در اثر تحریم احتمالی ایران، قیمت هر بشکه نفت به طور متوسط ۱۵ تا ۲۰دلار بیشتر می‌شود که رشد اقتصادی آلمان را ۲۰ تا ۲۵درصد کاهش خواهد داد.

افزایش ارزش شاخص‌های امنیت، بار سنگینی بر دوش اقتصاد آلمان خواهد بود و سالانه بیش از صد میلیارد دلار آسیب اقتصادی در پی خواهد داشت.

آلمانی‌ها در سال ۲۰۰۵، ۴/۴میلیارد دلار کالا به ایران صادر کردند و این کشور بزرگ‌ترین بازار کالاهای آلمان در خاورمیانه بود، با این حال در ۶ماه اول سال‌جاری میلادی صادرات آلمان به ایران در مقایسه با سال گذشته، ۱۰درصد کاهش یافت.

در حال حاضر حدود ۵۰شرکت آلمانی در ایران دفتر رسمی دارند و ۱۲هزار شرکت هم از طریق دفاتر نمایندگی کار تجارت با ایران را دنبال می‌کنند.