چهارمین همایش و نمایشگاه بازار عراق با حضور 200 شرکت داخلی

گروه بازرگانی- «چهارمین همایش و نمایشگاه استراتژی بازار عراق» از ۲۵ تا ۲۸شهریورماه سال‌جاری در کرمانشاه برگزار می‌شود.رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه و دبیر اجرایی این همایش، می‌گوید: هدف از این همایش توسعه روابط اقتصادی و تجاری استان کرمانشاه با کشور عراق و گسترش صادرات غیرنفتی است. بغداد درمیان گرد وغبار جنگ

مهندس معراج محرابی افزود: در این همایش حدود ۱۲۰۰ نفر از مقامات بلندپایه و فعالان اقتصادی در کنار روسای اتاق‌های بازرگانی و تجار تراز اول دو کشور حضور دارند، علاوه بر اینکه ۲۰۰ شرکت ایرانی نیز در زمینه‌های مواد غذایی، مصالح ساختمانی و کالاهای صنعتی، بهداشتی و پزشکی آخرین محصولات و دستاوردهای خود را به نمایش می‌گذارند.وی در ادامه با تشریح برنامه‌های چهارمین همایش استراتژی‌ بازار عراق، اظهار داشت: همایش در دو روز برگزار خواهد شد؛ در روز نخست، وزرا و مقامات اقتصادی دو کشور و روسای اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن سخنرانی خواهند کرد، روز دوم نیز به پانل‌های تخصصی و انجام مذاکرات و انعقاد تفاهم‌نامه‌‌های تجاری اختصاص دارد.محرابی برگزارکنندگان این همایش را استانداری کرمانشاه، سازمان بازرگانی، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و نمایشگاه بین‌المللی کرمانشاه عنوان کرد.رییس اتاق کرمانشاه اظهار امیدواری کرد، با برپایی این نمایشگاه سقف صادرات استان امسال به یک‌میلیارد دلار برسد.همچنین مهندس بهرامی، مدیرعامل نمایشگاه‌های بین‌المللی کرمانشاه گفت: برای برپایی چهارمین نمایشگاه استراتژی بازار عراق ۲۷۰۰ مترمربع فضای سرپوشیده و ۴۲۰۰مترمربع فضای باز در نظر گرفته شده است و در تلاش هستیم تا این فضای نمایشگاهی را تا ۱۳۰۰۰مترمربع گسترش دهیم.وی به بیان تسهیلات و امکانات نمایشگاه امسال پرداخت و افزود: تامین آب، برق، تلفن و گاز، ارتباطات و تقویت سیستم‌های تلفن‌همراه و خدمات بهداشتی کامل از امکانات در نظر گرفته شده و همچنین مکانی نیز برای کمیته مطبوعات پیش‌بینی شده است تا روند اطلاع‌رسانی پویایی در مدت چهار روز برپایی همایش و نمایشگاه برقرار باشد.

سیاست‌های راهبردی بخش صنعت عراق

سیاست راهبردی وزارت صنایع و معادن عراق به منظور احیای بخش صنعت در این کشور اعلام شد. معاون امور شرکت‌ها و صنایع عراق در این وزارتخانه روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: این سیاست راهبردی مبتنی بر سه مرحله است. محمد عبدا... العانی مرحله نخست را «کوتاه‌مدت و فوری» عنوان کرد و گفت: طی این مرحله وزارتخانه برای ساخت و بازسازی کارخانه‌هایی که در نتیجه جنگ دچار آسیب و ویرانی شده‌اند، اقدام می‌کند. وی مرحله دوم را پنج ساله عنوان کرد و مرحله سوم را بلندمدت و شامل طرح های راهبردی وزارتخانه دانست. العانی گفت: در شرایط فعلی وزارت صنایع و معادن درصدد حمایت و پشتیبانی از صنایعی است که تولیدات آنها در تماس مستقیم با مردم هستند. صنایع غذایی، دارویی، کودهای شیمیایی، مصالح ساختمانی و نساجی از جمله این موارد است. به گفته العانی وزارت صنایع و معادن عراق کارخانه‌های فعال را جایگزین کارخانه‌هایی می‌کند که فعالیت آنها متوقف شده است.

کشورهای عربی نمایشگاه بازسازی عراق را در مصر برگزار می‌کنند

مصر، میزبان نخستین نمایشگاه کشورهای عربی با موضوع بازسازی عراق خواهد بود.به گزارش خبرگزاری MENAFN این نمایشگاه با حضور گسترده شرکت‌های بخش خصوصی کشورهای عربی از ششم تا هشتم سپتامبر (۱۵ تا ۱۷ شهریور ماه جاری) در قاهره برگزار می‌شود.بازرگانان بزرگ عراقی خود را آماده کرده‌اند تا با حضور در این نمایشگاه قراردادهای تجاری مورد نظر خود را در زمینه‌های مختلف با دیگر بازرگانان عربی منعقد کنند.

تفاوت های ما ودیگران

برگزاری‌های نمایشگاه‌های داخلی و خارجی مرتبط با بازسازی عراق جزو برنامه‌های راهبردی سازمان توسعه تجارت ایران نیز هست. اما به نظر می‌رسد که در قیاس با نمایشگاه‌هایی که در ترکیه و کشورهای عربی برگزار می‌شود نمایشگاه‌های ایران هنوز نتوانسته‌اند بازار عراق را معطوف به خود کنند.به عنوان مثال شرکت نمایشگاه‌های «امان» با همکاری شرکت نمایشگاه‌های ریاض هر سال نمایشگاه‌های بین‌المللی بازسازی عراق را راه می‌اندازند و تلاش می‌کنند هم با سرمایه‌گذاران خارجی مایل به سرمایه‌گذاری در عراق، ارتباط نزدیک بیابند و هم خود را به کانون مبادلات و معاهدات تجاری با عراق تبدیل کنند.تبلیغات گسترده آنها هم نشانگر چنین رویکردی است. در سایت «چهارمین نمایشگاه بین‌المللی بازسازی عراق در اردن» می‌خوانیم: «این جا دروازه بازسازی عراق و بزرگ‌ترین اتفاق تجاری سال است!» آنها جدای از یک سایت اختصاصی که به چند زبان از جمله انگلیسی و عربی به طور مداوم به روز می‌شود، رسانه‌های دیگر را هم به خدمت گرفته‌اند و «ارزش‌آفرینی‌های رسانه‌ای‌» را همسو با «فرصت‌آفرینی‌های نمایشگاهی» دنبال می‌کنند.اما در نمایشگاه‌های ایران برنامه‌ریزی رسانه‌ای یا اساسا غایب است یا به گونه‌ای کم‌رمق و لاجرم کم‌اثر دیده می‌شود و شاید یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های نمایشگاه‌های بین‌المللی‌ما و دیگران همین سازوکار رسانه‌ای باشد.