دیدار روسای بخشخصوصی ایران و عراق
الجبوری: کالای غیراستاندارد صادر نکنید
محمد نهاوندیان با استقبال از تاسیس شهرکهای صنعتی مشترک بین ایران و عراق گفت: در شرایطی که فرصتهای بینظیر اقتصادی به دلیل نیاز عراق به بازسازی پدید آمده و با آزادسازی اقتصادی نیز همراه بوده است باید با همکاریهای مشترک رشد اقتصادی منطقه را ارتقا داده و با مشارکت در سود و زیان پروژهها رشد اقتصادی و امنیت دو کشور را به یکدیگر پیوند زد.
گروه بازرگانی- رییس اتاق ایران در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی بغداد، رشد سرمایهگذاری مشترک ایران و عراق را ضامن امنیت و رشد اقتصادی منطقه برشمرد.
محمد نهاوندیان با استقبال از تاسیس شهرکهای صنعتی مشترک بین ایران و عراق گفت: در شرایطی که فرصتهای بینظیر اقتصادی به دلیل نیاز عراق به بازسازی پدید آمده و با آزادسازی اقتصادی نیز همراه بوده است باید با همکاریهای مشترک رشد اقتصادی منطقه را ارتقا داده و با مشارکت در سود و زیان پروژهها رشد اقتصادی و امنیت دو کشور را به یکدیگر پیوند زد. رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در ادامه به ضرورت تشکیل نهادهای مرتبط با روابط اقتصادی دوجانبه، اشاره و اظهار کرد: تاسیس بانکها، بیمهها و تسهیل در حمل و نقل و تشکیل صندوق ضمانت مشترک از مهمترین نهادهایی هستند که بسترساز اقدامات اقتصادی آینده محسوب میشوند البته علاوه بر این باید با همکاری مسوولان عراقی، ریسک سرمایهگذاری اقتصادی ایرانیان را نیز کاهش داده و به صفر برسانیم.
همچنین احمد الجبوری، رییس اتاق بازرگانی بغداد، نیز با استقبال از گسترش روابط ایران و عراق گفت: عراق برای برقراری امنیت سرمایهگذاران در شمال و جنوب، برنامههای متعددی دارد البته برگزاری نمایشگاههای بازرگانی میان دو کشور نیز باید افزایش یابد.
الجبوری به یک مساله دیگر نیز اشاره کرد: «استاندار نبودن برخی کالاهای ایرانی». به گفته وی این مساله، باعث بدبینی تجار و مردم عراق نسبت به کالاهای ایرانی شده است.
در ادامه معاون سفیر عراق در ایران نیز خبر داد که عراق در صدد صدور ویزاهای چند منظوره برای متقاضیان است و در این راستا موافقتهای لازم از دولت عراق دریافت شده و به زودی یک بخش ویژه برای صدور ویزای تجاری در سفارت عراق ایجاد میشود.
وی گفت: کنسولگری ایران در نجف و نیز کنسولگری عراق در مشهد نیز به زودی افتتاح میشود که گام موثری در جهت تقویت روابط به شمار میآید.
صادق الزبیدی، یکی از اعضای هیات تجاری عراق، نیز حجم تبادلات ایران و عراق را ۵/۱ میلیارد دلار عنوان و افزود: ایران و عراق امیدوارند که روابط از رشد مطلوبتری برخوردار شود این در حالی است که اقتصاد، کلید سیاست است و باید تسهیلات لازم برای رشد روابط فراهم شود.
حسین تیزمغز، رییس اتاق مشترک ایران و عراق، نیز از لزوم فراهم کردن زمینههای ایجاد ارتباط مستقیم بین دو کشور سخن گفت و افزود: برای افزایش روابط باید قراردادهای مهمی بین دو کشور امضا شود این در حالی است که تلاش ما تنها بازدیدهای تجار به صورت مرتب از کشورهای مقابل است.
تیزمغز همچنین به اختصاص کمک یک میلیارد دلاری کشورمان برای بازسازی عراق و وام ۵/۱میلیارد دلاری به تجار ایرانی علاقهمند به سرمایهگذاری در عراق اشاره کرد و خاطرنشان کرد: تاسیس بانک اقتصادی منطقهای بین دو کشور در دستور کار قرار گرفته و پیشنهادهایی نیز از سوی بانکهای دیگر برای تاسیس شعبه ارایه شده است. وی گفت: برای نظارت بیشتر و جلوگیری از صادرات غیر استاندارد کالاهای ایرانی به عراق یک هیات بازرسی تاسیس میشود تا از ورود کالاهای غیرمجاز به این کشور جلوگیری کند.
راهاندازی کمیسیونی ویژه برای اصلاح قانون اتاق ایران
رییس اتاق ایران در حاشیه این نشست از تشکیل کمیسیون ویژهای برای اصلاح و کار کارشناسی در زمینه قانون اتاق بازرگانی خبر داد.
نهاوندیان گفت: یکی از بندهای برنامه چهاردهگانهای که در هیات نمایندگان مطرح شد، بر لزوم اصلاح قانون اتاق نیز تاکید داشت لذا با توجه به فضای اقتصادی جدید اتاق بازرگانی باید برای برعهده گرفتن وظایف جدید خود را آماده کند که برای این منظور نیز به قانون جدید نیاز است.
نهاوندیان از تشکیل کمیسیون ویژهای برای بررسی کارشناسی نحوه اصلاح قانون اتاق بازرگانی خبر داد و تصریح کرد: این کمیسیون بلافاصله بعد از آغاز دور جدید فعالیت اتاق بازرگانی تشکیل شده و در حال حاضر مشغول تهیه و تدوین آییننامه و قانون جدید اتاق است. وی درباره اقدامات آتی اتاق ایران برای تحقق اهداف برنامه چهارم توسعه در زمینه دستیابی به جهش صادراتی گفت: با توجه به فضای جدید اقتصادی که در کشور فراهم شده عمده اقدامات اقتصادی برعهده فعالان این بخش قرار میگیرد و اتاق بازرگانی به عنوان نهاد مدنی فعالان اقتصادی وظیفه دارد و در زمینه فرصتهای تجاری، سرمایهگذاری در سایر کشورها و نیز ایران، اطلاعرسانی به موقع و جامعی را انجام دهند.
نهاوندیان تصریح کرد: اتاق بازرگانی به عنوان سخنگوی فعالان اقتصادی باید نقاط کندکننده و موانعی را که بر سر راه تجارت و صنعت وجود دارد با قوای سهگانه مطرح کرده و از نقش مشاور سه قوه خود برای مقرراتزدایی استفاده کند. نهاوندیان همچنین با تاکید بر اهمیت حضور تجار ایرانی در بازار عراق خاطرنشان کرد: کشورمان باید از فرصتهای ایجاد شده در عراق استفاده کرده و با سرمایهگذاری مشترک در بازسازی عراق و ایجاد امنیت پایدار از طریق ایجاد اشتراک منافع اقتصادی مشارکت کند.
ارسال نظر