در سال ۸۵ در مجموع ۶/۱‌میلیارد دلار خدمات فنی مهندسی صادر شدکه حدود شش درصد نسبت به میزان پیش‌بینی آن در برنامه چهارم توسعه که ۵/۱‌میلیارد دلار بود، رشد داشته است. جلالی پور، مدیرکل توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت، در گفت‌وگو با «ایسنا» با بیان اینکه بخش صنعت، عمران و نیرو بیشترین سهم را از صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال گذشته داشته‌اند، گفت: در بخش صنعت ۷۰۱‌میلیون دلار، عمرانی ۵۰۱‌میلیون دلار و برق ۱۵۲‌میلیون دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی انجام گرفته است.

وی با مقایسه صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال‌های ۸۵ و ۸۴ عنوان کرد: در سال ۸۴، حجم قراردادهای منعقده بالغ بر ۵/۱‌میلیارد دلار بود و عمده صادرات خدمات فنی و مهندسی شامل ۷۱۰‌میلیون دلار پروژه‌های عمرانی، ۳۹۴‌میلیون دلار پروژه‌های برقی و نیز ۱۹۳‌میلیون دلار پروژه‌های صنعتی بود.

وی گفت: مقایسه‌ها نشان می‌دهد که در این بخش به رشد مطلوبی دست یافته‌ایم بر همین اساس پیش‌بینی ما این است که به میزان ۹/۱‌میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال سوم برنامه چهارم توسعه دست خواهیم یافت.

جلالی پور خاطرنشان کرد: بر آیند عملکرد پنج ساله صدور خدمات فنی و مهندسی نشان می‌دهد که پروژه‌های عمرانی، صنعتی و برق عمده‌ترین صادرات این بخش را تشکیل می‌دهند. در شش سال گذشته صدور خدمات فنی و مهندسی در پروژه‌های عمرانی رتبه

اول را داشته که بالغ بر یک‌میلیارد و ۵۰۵‌میلیون دلار بوده است و پروژه‌های صنعتی نیز با رقم یک‌میلیارد و ۳۶۴‌میلیون دلار در رتبه دوم و نیز پروژه‌های برقی با رقم یک‌میلیارد و ۹۷میلیون دلار در رتبه سوم قرار دارند.

جلالی پور با اشاره به سهم صدور خدمات فنی و مهندسی در صادرات جهانی عنوان کرد: بر اساس آمارها حجم کل صادرات جهانی ۱۴ هزار و ۴۷۲‌میلیارد دلار است که سهم کالایی آن ۱۱ هزار و ۶۲‌میلیارد دلار و بخش خدمات آن دو هزار و ۷۱۰‌میلیارد دلار است که ۳۶۰‌میلیارد دلار آن حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی بوده است.

وی تاکید کرد: برنامه‌ریزی و تلاش سازمان توسعه تجارت این است که میزان صادرات این بخش را به سه‌میلیارد دلار افزایش دهد تا سهم کشورمان از بازار جهانی خدمات فنی و مهندسی به یک‌درصد برسد.

جلالی‌پور در ادامه به دسته بندی‌های صادرات خدمات فنی و مهندسی اشاره کرد و افزود: طبق تعرفه صندوق جهانی پول صادرات خدمات فنی و مهندسی در ۱۲ بخش تعریف شده که شامل گردشگری، آموزش، حمل و نقل، ارتباطات، بانکی و مالی، اجتماعی، توزیع، زیست محیطی، تجاری، فرهنگی، ورزشی و فنی و مهندسی و سایر خدمات است که کشورمان هنوز در بخش ری اکسپورت، خدمات آموزشی، تازه کار است و عمدتا به توسعه خدمات فنی و مهندسی تکیه دارد چرا که در شرایط فعلی ساختار یافته‌تراز مابقی حوزه‌هاست.

به گفته او صادرات خدمات چاپ یکی از شاخه‌هایی است که رشد آن تحول صنعت چاپ را در پی خواهد داشت چرا که بازار آن در کشورهای همسایه مهیاست و می‌توان برروی توسعه آن برنامه‌ریزی کرد.

جلالی پور در ادامه بر لزوم سرمایه‌گذاری برای استفاده از ظرفیت‌های خالی در حوزه خدمات مهندسی کشاورزی، دامپروری و دامپزشکی و نیز فروش حق نشر تاکید کرد و افزود: باید در این زمینه‌ها برای ارزآوری برنامه‌ریزی شود.