گزارش گمرک ایران از تجارت خارجی کشور در نخستین ماه سال
واردات ۲ برابر صادرات
گروه بازرگانی- در فروردین ماه سال جاری ۲میلیون و ۱۹۳هزار و ۳۰۰ تن انواع کالاهای غیرنفتی به ارزش یکمیلیارد و ۴۳میلیون و ۲۰۰هزار دلار به خارج از کشور صادر شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۳/۱۸درصد کاهش و از حیث ارزش ۴/۶درصد افزایش داشته است. به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، از میزان کل صادرات غیرنفتی در فروردینماه امسال ۲میلیون و ۶۰۰هزار دلار از محل تجارت چمدانی و ۲۱میلیون و ۶۰۰هزار دلار از بازارچههای مرزی صادر شد.
براساس این گزارش، در این مدت بیشترین میزان صادرات به کشور امارات متحده عربی بوده است به طوری که در مدت یاد شده ۴۰۰هزار تن کالا به ارزش ۲۱۰میلیون و ۴۰۰هزار دلار به این کشور صادر شد که ۲/۱۸درصد از وزن و ۱/۲۰درصد از ارزش کل صادرات را به خود اختصاص داد. پس از آن چین با ۱۷۷میلیون و ۶۰۰هزار دلار، عراق با ۸۲میلیون دلار، سنگاپور با ۷۰میلیون و ۹۰۰هزار دلار و ژاپن با ۷۰میلیون و ۱۰۰هزار دلار در ردههای بعدی قرار گرفتند.
در این مدت ۴/۵۷درصد از وزن و ۱/۵۹درصد از ارزش کل صادرات کشورمان به ۵ کشور مذکور تعلق گرفت.
براساس این گزارش متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی ۴۷۶ دلار بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹درصد افزایش نشان میدهد.
همچنین بیشترین میزان صادرات در این مدت از طریق گمرکات منطقه ویژه عسلویه صادر شد که ۳۱درصد از وزن و ۷/۳۶درصد از ارزش کل صادرات کشورمان به این گمرک اختصاص دارد. پس از آن ۳/۱۶درصد از ارزش کل کالاهای صادراتی از طریق گمرک بندر امام خمینی(ره) و ۷/۹درصد از طریق گمرک شهید رجایی صادر شده است.
میعانات گازی و سایر گازها (پروپان، بوتان و...) با ۴۶۹میلیون و ۵۰۰هزار دلار آهنآلات و فولاد غیرممزوج تخت با ۳۴میلیون و ۱۰۰هزار دلار، پسته و مغزپسته با ۳۳میلیون و ۲۰۰هزار دلار، پلیاتیلن با ۳۰میلیون و ۴۰۰هزار دلار از عمدهترین کالاهای صادراتی در این مدت بودند.
همچنین در این مدت متانول، زیورآلات یا جواهرات، حلالها و رقیقکنندههای آلی، اکسیدها و هیدرواکسیدهای مولیبدن، خودروی سواری، فرش و سایر کفپوشهای نسجی از دیگر اقلام عمده صادرات بودهاند.
ده قلم عمده کالاهای صادراتی ۴/۶۲درصد از ارزش و ۸/۴۸درصد از وزن کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص دادند.
افزایش میزان واردات
در نخستین ماه سال جاری ۳میلیون و ۴۵۰هزار و ۶۰۰ تن کالا به ارزش ۲میلیارد و ۹۵۷میلیون و ۴۰۰هزار دلار وارد کشور شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۹/۱۵درصد و از حیث ارزش ۸/۱۹درصد افزایش داشته است.
بیشترین میزان واردات به کشورمان در این مدت از کشورهای امارات متحده عربی، آلمان، چین، فرانسه و سوئیس صورت گرفت. در فروردینماه امسال ۵/۲۴درصد از ارزش کل واردات از امارات، ۱/۱۰درصد از آلمان، ۲/۸درصد از چین، ۶/۵درصد از فرانسه و ۵/۵درصد از ارزش کل واردات از سوئیس انجام شد.
براساس این گزارش ۷/۵۱درصد از وزن و ۵۴درصد از ارزش کل واردات به ۵ کشور مذکور تعلق دارد.
متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی ۸۵۷ دلار بود که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱/۱۲درصد کاهش نشان میدهد.
در این مدت ۸/۱۰درصد از ارزش کل واردات به بنزین، ۸/۳درصد به شمش از آهن و فولاد غیرممزوج، ۲/۳درصد به روغنهای سبک و فرآوردهها به جز بنزین، ۳/۲درصد به میلههای آهنی یا فولادی، ۲/۲درصد به آهن یا فولاد غیرممزوج تخت، ۹/۱درصد شکر تصفیه نشده، ۶/۱درصد به سوپرفسفاتها، ۲/۱درصد ماشینآلات و دستگاهها برای عملآوری چوب یا چوبپنبه و یکدرصد به ماشینآلات الکتریکی غوطهور برای استفاده در خطوط نفت و گاز و برنج نیمه سفید شده اختصاص داشت.
ده قلم عمده کالاهای وارداتی ۴/۲۶درصد از ارزش و ۴۶درصد از وزن کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.
بیشترین میزان کالاهای وارداتی در این مدت از طریق گمرک شهید رجایی صورت گرفت به طوری که در این مدت یکمیلیون و ۵۶۵هزار و ۱۰۰ تن کالا به ارزش یکمیلیارد و ۴۹۵میلیون و ۱۰۰هزار دلار از طریق این گمرک وارد کشور شد که ۴/۴۵درصد از وزن و ۶/۵۰درصد از ارزش کل واردات را به خود اختصاص داد. پس از آن گمرک بندر امام خمینی (ره) با ۷/۱۳درصد و شهریار با ۵درصد از ارزش کل واردات در ردههای بعدی قرار گرفتند.
در فروردینماه سال جاری همچنین یکهزار و ۶۶۸ دستگاه خودرو به ارزش ۲۸میلیون و ۱۰۰هزار دلار وارد کشور شد.
ارسال نظر