دکتر فرهاد فزونی *

یکم: زیباترین و دلنوازترین موسیقی‌ها برایند همگرایی نت‌های گوناگون با زیر و بم‌های متفاوت است که توسط سازهای مختلف نواخته می‌شود. حتی نوازندگان این سازها نیز افرادی با طرز تفکر و رفتارهای متفاوت هستند. هرچه این مجموعه نت‌ها زیباتر و بهتر در کنار هم قرار گیرند، هر چه تعداد سازها بیشتر و ارکستر بزرگ‌تر باشد و هر چه رهبر ارکستر قادر باشد جمع نوازندگان را بهتر رهبری نماید، موسیقی نواخته شده دل‌انگیزتر و خوش‌نواتر خواهد بود و عده بیشتری از آن لذت خواهند برد.

دوم: بدون تردید اگر قرار باشد که نوازندگان هر کدام به تنهایی و بدون هماهنگی با دیگران یک قطعه موسیقی را بنوازند، رهبر ارکستر این توانمندی را نداشته باشد و یا به دلایلی نخواهد که آنان را هم صدا نماید. آنچه که به گوش می‌رسد نا‌موزون خواهد بود، حتی اگر بزرگترین تک‌نوازان در آن ارکستر حضور داشته باشند.

از این بدتر آن است که رهبر ارکستر خود بخواهد تک‌نواز آن هم در میان سایر اعضای ارکستر باشد و به نوازندگان دیگر فرصت اجرا ندهد در این حالت دیگر چیزی به نام موسیقی شنیده نخواهد شد و چه بسا یک قطعه موسیقی بسیار دل‌انگیز و زیبا به خاطر اجرای غلط و بدنوازی به کناری گذاشته شود.

سوم: در ششمین دوره اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن سراسر کشور اگر چه مجموعه‌های بسیاری باید اجرا گردند. اما موسیقی اصلی، سیاست‌های کلی اصل ۴۴ است. موسیقی زیبایی که سال‌های سال است دست‌اندرکاران بخش خصوصی منتظر شنیدن آن هستند و امید دارند که با اجرای صحیح آن تلاش‌های فعالان عرصه کسب و کار در بستر سیاست‌های دانش محور و رقابتی، اقتصاد کشور را به سوی شکوفایی هدایت نماید تا تمامی آحاد مردم از مزایای آن بهره‌مند گردند.

چهارم: انتخابات هیات رییسه اتاق تهران روز سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت برگزار خواهد شد و اعضای ارکستر ۶۰ نفره این اتاق از میان خود رهبر ارکستر و دستیاران او را تعیین خواهند کرد. هیات نمایندگان تهران به راستی نمایشگر یک ارکستر بزرگ با باورها، زیرمایه‌های فکری، سوابق و تجارب کاری و دیدگاه‌‌های مختلف است و رهبران این گروه باید از توانایی خاصی برای ایجاد هم‌نوازی و هم‌سازی در میان این جمع برخوردار باشند. به‌خصوص آنکه نوازندگان در این ارکستر خود در نحوه این هماهنگی‌ها حرف‌هایی برای گفتن دارند.

پنجم: شاید نکته قابل توجه این باشد که رهبر ارکستر باید شخصا آشنایی و باوری کامل و بنیادین با نوع موسیقی اتاق داشته باشد. سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی در دستگاه اقتصاد آزاد و با مایه رقابتی نوشته شده است و رهبر اتاق نیز باید سابقه کار در چارچوب این رویه اقتصادی داشته و آن را به درستی وعمیقا راهگشای مشکلات امروز کشور بداند. اگر افکار و تجربیات رهبر اتاق با روش بخشنامه سالاری شکل گرفته باشد و صدور دستورالعمل و اجرای بدون چون و چرای آن تنها راه حلی باشد که او با آن آشنایی دارد مسلما راه به جایی نخواهیم برد. اگر رهبر اتاق به علت گرفتاری‌های مختلف شغلی به میزان کافی وقت برای تنظیم کارهای اتاق اختصاص ندهد و قصد داشته باشد کارها را با کنترل از راه دور و یا توسط عوامل خود به اجرا درآورد بدون شک باکندی کارها و احتمالا خروج از مسیر اصلی مواجه خواهیم شد. به هر تقدیر امید است که هیات نمایندگان اتاق تهران در جهت دستیابی به اهداف ملی و با درایت و شناخت کامل از توانمندی‌های اقتصادی و نه سیاسی یکدیگر هیات رییسه ای پرتوان وآشنا به دانش امروز علم اقتصاد و دارای وقت کافی جهت انجام کارهای اتاق از میان نامزدهای بخش‌خصوصی انتخاب نمایند.

*عضو هیات نمایندگان اتاق تهران