جزییات تجارت خارجی ایران در سال ۸۵ اعلام شد
امارات، مقصد اصلی صادرات و واردات
گروه بازرگانی-در سال گذشته ۷۰درصد کالاهای وارداتی کشورمان از امارات، آلمان، چین، سوئیس، فرانسه، جمهوری کره، ایتالیا، انگلستان، هند و هلند صورت گرفت. به گزارش روابط عمومی گمرک ایران در سال ۸۵ بیشترین میزان واردات از امارات متحده عربی انجام شد.
در این مدت ۹میلیارد و ۲۵۹میلیون و ۲۹۵هزار دلار کالا از این کشور وارد ایران شد که ۴/۲۲درصد از ارزش کل واردات کشورمان را به خود اختصاص داد.
براساس این گزارش پس از امارات متحده عربی، از کشور آلمان ۵میلیارد و ۸میلیون و ۴۲۴هزار دلار، چین ۲میلیارد و ۹۳۵میلیون و ۷۰۲هزار دلار، سوئیس ۲میلیارد و ۲۵۴میلیون و ۶۸۴هزار دلار و از فرانسه ۲میلیارد و ۱۱۲میلیون و ۶۵۷هزار دلار کالا وارد کشورمان شد.
در مجموع ۵۲درصد از کالاهای وارداتی به ایران از طریق ۵ کشور مذکور انجام شد که سهم کشور آلمان از ارزش کل واردات به کشورمان ۱/۱۲درصد، چین ۱/۷درصد، سوئیس ۴/۵درصد و فرانسه ۱/۵درصد بود.
این گزارش حاکی است در این مدت جمهوری کره یک میلیارد و ۹۲۵میلیون و ۹۲۱هزار دلار کالا، ایتالیا یک میلیارد و ۶۸۸میلیون و ۱۴۵هزار دلار، انگلستان یک میلیارد و ۴۰۳میلیون و ۹۵۹هزار دلار، هند یک میلیارد و ۳۹۴میلیون و ۲۵۷هزار دلار و هلند ۹۴۹میلیون و ۵۱۰هزار دلار کالا به ایران صادر کردند.
براساس این گزارش در مجموع ۱۸درصد از ارزش کل واردات به ایران از ۵ کشور فوقالذکر صورت گرفت.
براساس این گزارش در سال ۸۵ کشور ژاپن با اختصاص ۲/۲درصد، ترکیه با ۲درصد، اتریش با ۹/۱درصد، برزیل با ۸/۱درصد، بلژیک با ۶/۱درصد، عربستان سعودی و سوئد هر کدام با ۴/۱درصد، روسیه با ۳/۱درصد، اسپانیا با ۱/۱درصد و سنگاپور با یک درصد از ارزش کل واردات به ایران در ردههای بعدی عمدهترین کشورهای صادرکننده کالا به ایران قرار گرفتند.
در سال گذشته ۴۲میلیون و ۱۹۴هزار و ۸۰۰ تن کالا به ارزش ۴۱میلیارد و ۳۹۰میلیون و ۳۰۰هزار دلار وارد کشور شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۲/۲۳درصد و از حیث ارزش ۱/۴درصد افزایش یافت.
همچنین در سال گذشته از مجموع کل صادرات ۲میلیارد و ۵۵۴میلیون و ۶۳۴هزار دلار کالا به امارات متحده عربی صادر شد که ۱/۱۶درصد از ارزش کل صادرات ایران را به خود اختصاص داد.
میزان وزنی صادرات به این کشور ۵میلیون و ۲۰۷هزار تن بوده که ۴/۱۵درصد از وزن کل صادرات ایران را دارا بود.
براساس این گزارش، پس از امارات کشورهای چین، ژاپن و هند عمدهترین خریداران کالای ایرانی در سال گذشته بودند که به ترتیب ۹/۱۰درصد، ۳/۷درصد و ۹/۴درصد از ارزش کل صادرات ایران را به خود اختصاص دادند.
در این مدت یک میلیارد و ۷۲۳میلیون و ۵۷۴هزار دلار کالا به چین، یک میلیارد و ۱۴۸میلیون و ۸۸۹هزار دلار به عراق، ۹۸۹میلیون و ۵۴۲هزار دلار به ژاپن و ۷۷۴میلیون و ۷۳۸هزار دلار به هند صادر شد.
براساس این گزارش در مجموع ۴/۵۴درصد از ارزش کل صادرات ایران به کشورهای امارات، چین، عراق، ژاپن و هند صادر شد.
همچنین کشورهای سنگاپور با اختصاص ۸/۴درصد، ایتالیا با ۹/۳درصد، افغانستان با ۳/۲درصد، آلمان و هلند با ۲/۲درصد از ارزش کل صادرات ایران از دیگر کشورهای عمده خریدار کالاهای صادراتی کشورمان بودند که در مجموع ۴/۱۵درصد از ارزش کل صادرات ایران را به خود اختصاص دادند.
در سال گذشته ۷۶۰میلیون و ۹۷۴هزار دلار کالا به سنگاپور، ۶۲۱میلیون و ۵۷۲هزار دلار به ایتالیا، ۳۵۸میلیون و ۴۷۰هزار دلار به افغانستان، ۳۵۲میلیون و ۲۰۷هزار دلار به آلمان و ۳۴۱میلیون و ۵۲۹هزار دلار به هلند صادر شد.
کشورهای عرستان سعودی، ترکیه، فدراسیون روسیه، پاکستان، آذربایجان، کویت، جمهوری کره، هنگکنگ و سوریه از دیگر کشورهای عمده خریدار کالاهای ایرانی بودند.
در سال گذشته ۳۳میلیون و ۱۲۹هزار و ۲۰۰ تن کالا به ارزش ۱۶میلیارد و ۳۰۰میلیون و ۸۰۰هزار دلار به خارج از کشور صادر شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۲/۴۸درصد و از حیث ارزش ۲/۴۷درصد افزایش یافت.
شرایط ترخیص کالای غیرتجاری از گمرک بدون ارائه گواهی مبدا
به منظور ایجاد تسهیلات برای کارخانههای تولیدی و موسسات تحقیقاتی که نیازهای فوری خود را در سقف غیرتجاری وارد کشور میکنند گمرک ایران بدون مطالبه گواهی مبدا از واردکنندگان اقدام به ترخیص کالا میکند.
به گزارش روابط عمومی گمرک ایران ناصر ابراهیمی مدیر کل دفتر واردات با اعلام این خبر افزود: واردکنندگان مزبور برای ترخیص کالاهای وارداتی به شرط غیرتجاری بودن نیازی به ارائه گواهی مبدا جهت ترخیص ندارند.ابراهیمی اظهار داشت: به شرط غیرتجاری بودن کالای وارده و قید مبدا کالا و محل ساخت آن به صورت دقیق بر روی کالا و سایر اسناد و اطمینان گمرک از این که کالا ساخت و یا محصول کشورهای ممنوعالمعامله نیست، کالا بدون ارائه گواهی مبدا ترخیص خواهد شد.
ارسال نظر