نمایه
سالی تلخ برای صادرات خرما
مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدی و بستهبندی رطب و خرما از کاهش صادرات خرما در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن خبر داد. محمدعلی ابراهیمزاده در گفتوگو با ایرنا گفت: صادرات خرمای تعاونیهای کشور که در سال ۱۳۸۴ حدود ۱۹هزار تن بوده در سال گذشته به ۱۴هزار تن کاهش یافت. وی اظهار داشت: با وجودی که ایران در سالهای گذشته توانسته بازار مناسبی را برای صادرات خرما در کشورهای آسیای میانه و جنوب شرق آسیا به دست آورد، اما وجود برخی از مشکلات کاهش میزان صادرات این محصول را در پی داشته است.
وی کنترل نامناسب و افزایش تعرفهها را از دلایل کاهش صادرات اعلام و تصریح کرد: از آنجا که کنترل مناسبی در بخش صادرات وجود ندارد و برخی افراد غیر متخصص اقدام به صدور نامرغوب این محصول با نرخ کمتر از قیمت بازار کردهاند، تمایل کشورها برای خرید خرما از ایران کاهش یافته است.
ابراهیمزاده، با اشاره به پرداخت یارانه تشویقی برای صادرات کالاها توسط دولت، افزود: برخی از افراد دارای کارت بازرگانی که در عمل تخصصی در صادرات ندارند، برای دریافت یارانه تشویقی اقدام به صدور محصول درجه سه و نامرغوب به سایر کشورها کردهاند که این امر بازار صادرات ایران را با مشکل مواجه کرده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدی و بستهبندی رطب و خرما در خصوص دیگر دلایل کاهش صادرات خرما گفت: تعرفه واردات و صادرات این محصول در سال ۸۴ برای هر تن حدود ۲۰۰دلار بوده که این رقم در سال ۸۵ به ۴۰۰دلار رسیده است.
وی دو برابر شدن تعرفه صادرات و واردات را از مهمترین عوامل کاهش میزان صادرات خرما دانست و افزود: این امر سبب شده تا سود خریدار بیش از پیش کاهش یابد.
وی گفت: در صورتی که تعرفه صادرات و واردات به صورت متعارف و پلکانی افزایش مییافت، صادرات خرما با مشکل مواجه نمیشد.
ارسال نظر