بگذارید همه کشورها از مزایای تجارت جهانی بهره‌مند شوند

گروه بازرگانی- مدیرکل سازمان تجارت جهانی بار دیگر بر ضرورت تسریع مذاکرات دور دوحه در زمینه فرآیند تجارت چندجانبه و عبور از بن‌بست مذاکرات مربوط به یارانه محصولات کشاورزی و تعرفه کالاهای صنعتی تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری رویتر، پاسکال لامی در سمینار بین‌المللی «توسعه» که روز ۱۲ مارس در دهلی نو برگزار شده، تصریح کرد: دور دوحه همچنان به عنوان یک مرحله آزمایشی در سازمان تجارت جهانی مطرح است که اعتبار آینده این سازمان به پیشبرد آن بستگی دارد.

لامی در عین حال این آزمایش را «آزمایش تمایل و خواست جامعه جهانی به همکاری و توافق» دانست.

او به تفاوت در نظام تعرفه‌ای کشورهای صنعتی اشاره کرد و افزود: در سال ۲۰۰۵ نرخ متوسط و تعرفه محصولات صنعتی در اتحادیه اروپا، ۴درصد بود، اما تعرفه البسه مردانه (تیشرت) ۳۲درصد بود، در همان سال نرخ متوسط تعرفه محصولات صنعتی در ایالات‌متحده آمریکا، ۹/۳درصد بود اما تعرفه برخی کفش‌های ورزشی به ۴۸درصد هم رسید.

لامی با بیان این موارد، این پرسش را مطرح کرد که چنین اختلافی در زمینه تعرفه در درون کشور‌های بزرگ عضو WTO دال بر چیست؟

او برای تکمیل این پرسش، مثال دیگری آورد: در ژانویه ۱۹۹۶ ارزش واردات آمریکا از فرانسه ۳میلیارد دلار بود که تعرفه واردات آن مجموعا ۳۰میلیون دلار ارزیابی شده است.

رییس سازمان تجارت جهانی یادآور شد: حال آنکه درست در همان ماه، آمریکا از کامبوج، ۲۰۰میلیون دلار کالا وارد کرد که کمتر از ۱۰درصد واردات ماهانه این کشور از فرانسه بود با این حال میزان تعرفه و عوارض گمرکی آن همان ۳۰میلیون دلار بود!

لامی چنین استنتاج کرد که این وضعیت باید تغییر کند و دور دوحه در پی این تغییر به نفع کشور‌های فقیر و در حال توسعه است.

مدیرکل سازمان تجارت جهانی با این جمله به سخنان خود پایان داد: بگذارید همه کشورها از مزایای تجارت جهانی منتفع شوند.