رییس مرکز ملی فرش:
امسال ۷۰۰میلیون دلار فرش صادر شد
گروه بازرگانی - تا پایان امسال، صادرات فرش دستباف ایران به ۷۰۰میلیون دلار میرسد. رییس مرکز ملی فرش ایران، در یک نشست خبری گفت: یکی از بحثهای حوزه تجارت فرش هویتبخشی به فرش دستباف ایرانی و داشتن برندهای تجاری است. به گفته دکتر مرتضی فرجی، در سال آتی تبلیغات در قالب برندها صورت میگیرد، ضمن اینکه از برندهای ایجاد شده حمایت شده و به ثبت خواهند رسید.
وی افزود: ۳۰درصد فرش دستباف ایرانی در داخل و ۷۰درصد آن در خارج از کشور مصرف میشود، این در حالی است که قیمت فرش دستباف ایران از ۸۰ هزار تومان تا چندمیلیون تومان متغیر است.
فرجی اظهار داشت: مرکز ملی فرشدرصدد واگذاری فعالیتها به بخش خصوصی است، به نحوی که در اولین گام برگزاری نمایشگاهها فرش دستباف را واگذار به بخش خصوصی کرده است.
وی تصریح کرد: زنجیره فرش دستباف ایران از تولیدکننده، بافنده، طراح، نقاش، تاجر و صادرکننده با هم در ارتباط بوده و حذف یکی از حلقهها فرش دستباف ایران را دچار مشکل میکند.
رییس مرکز ملی فرش ایران، در خصوص ابهامات مطرح شده در بحث شناسنامهدار کردن فرش دستباف ایران، ادامه داد: هیچگونه ابهامی در زمینه شناسنامهدار کردن فرش دستباف ایران وجود ندارد، البته گواهی بازرسی نباید با شناسنامه فرش دستباف خلط شود، چرا که مرکز شمارهگذاری کالا فرش را شناسنامهدار میکند و این یک بحث ملی است و بخش خصوصی نمیتواند در آن دخالت داشته باشد.
فرجی اعلام کرد: در دنیا شرکتهای بازرسی در سطح فراوان و معتبری وجود دارند که گواهی نامه را برای اطمینان خریدار از اصل بودن جنس ارایه شده، صادر میکنند، ولی شناسنامه فرش از یک جایگاه ملی برخوردار است. این در حالی است که اتحادیه تعاونی روستایی فرش دستباف ایران از ابتدای سال آتی در سراسر کشور طرح شناسنامهدار کردن فرش دستباف ایران را اجرایی میکند، اما هماکنون در استان تهران این کار بر مبنای خوداظهاری آغاز شده است.
وی اظهار داشت: طبق آمار ۱۱ ماهه سال جاری صادرات فرش دستباف ایران حدود ۴۰۴میلیون دلار بوده که پیشبینی میشود، تا پایان سال به ۴۸۰ تا ۵۰۰میلیون دلار برسد، این در حالی است که این رقمها بر مبنای قیمتهای سال ۸۰ بوده و اگر متوسط افزایش قیمت ۳۰ تا ۵۰درصدی را برای فرش دستباف در نظر بگیریم، قطعا رقم واقعی صادرات ۷۰۰میلیون دلار خواهد بود.
فرجی اذعان داشت: واردات فرش دستباف ممنوع بوده، اما قاچاق آن ممکن است، وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: یکی از مسائلی که فرش دستباف ایران از آن رنج میبرد، نگاه سنتی در امر تولید و تجارت این کالاست که باید با همکاری و هماندیشی دستاندرکاران آن و با استفاده از تکنولوژی روز و تجارت الکترونیک بتوانیم در راه برونرفت از نگاه سنتی گام برداریم.فرجی، از برگزاری جلسات متعدد مرکز ملی فرش ایران با تشکلها خبر داد و گفت: کمیتههایی نیز تشکیل شده که زیرنظر اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف عمل میکند.وی افزود: در این راستا اتحادیه تعاونی شهری فرش، اتحادیه طراحان و نقاشان و اتحادیه صنف قالیبافان تشکیل شده است.
فرجی، واردات مواد اولیه فرش دستباف را از کشورهای نیوزیلند، استرالیا و اروگوئه عنوان کرد.
ارسال نظر