گروه بازرگانی- در حالی که آمریکا و شرکای اروپایی آن برکوس تحریم گسترده اقتصادی ایران می‌نوازند، جامعه بین‌الملل واکنش‌های متفاوتی به درخواست‌های واشنگتن و یارانش نشان می‌دهد. رهبران تجاری کشورهای حاشیه خلیج فارس با رد درخواست آمریکا مبنی بر کاهش مناسبات تجاری با ایران، این درخواست را غیرواقع‌بینانه خواندند و تصریح کردند تنها در صورتی این اتفاق خواهد افتاد که دولت‌هایشان چنین درخواستی کنند. به گزارش روزنامه گلف دیلی‌نیوز، استوارت لوی، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا، در یک کنفرانس بازرگانی در دبی گفت: من از شما می‌خواهم تا فعالیت‌های شرکت‌هایتان با ایران را بررسی کنید و ببینید که آیا این اقدام منطقی و هشیارانه است یا نه؟

این در حالی است که یک بازرگان سعودی تصریح کرد: چیزی که آمریکایی‌ها می‌خواهند غیرواقع‌بینانه است. مناسبات اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و ایران بسیار قوی است.

لوی از جوامع اقتصادی عرب خواست تا از اقدام آمریکا پیروی کنند و فعالیت‌های بازرگانی خود با ایران را کاهش دهند. وی با اشاره به اقدام بانک یوبی‌اس سوییس در زمینه قطع فعالیت‌های خود با ایران، تصریح کرد: واضح است که بسیاری از شرکت‌ها و موسسات خودشان تصمیم به قطع فعالیت با ایران گرفته‌اند. HSBC، استاندارد چارتر، کامرز بانک و بسیاری دیگر از موسسات مالی نیز ابراز تمایل کرده‌اند تا مناسبات خود با ایران را کاهش دهند. اظهارات لوی در حالی صورت می‌گرفت که اغلب ۲۰۰ شرکت کننده در این جلسه متقاعد نشده و درخواست وی را غیرواقع بینانه خواندند. به گزارش روزنامه گلف دیلی نیوز، در همین حال شورای بازرگانی ایران از تایید نکردن اظهارات لوی خبر داد و ناصر هاشم‌پور، معاون این شورا، گفت: فکر نمی‌کنم که بازرگانان منطقه توجه زیادی به درخواست واشنگتن داشته باشند.از سوی دیگر روزنامه «استاندارد» چاپ اتریش در مطلبی به قلم «ماتیاس کنتسل» تحلیلگر سیاسی، نقش فعال اتریش و آلمان در روابط اقتصادی با ایران را مورد توجه قرار داد. به نوشته این روزنامه، در حالی که ایران با بی‌اعتنایی به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، فعالیت‌های هسته‌ای خود را ادامه می‌دهد، اروپا مشغول امضای قراردادهای بزرگ اقتصادی با ایران است. استاندارد افزود: اتحادیه اروپا به جای پشتیبانی از تحریم‌های اقتصادی برای مجبور کردن ایران به توقف غنی‌سازی اورانیوم، مبادلات اقتصادی خود را با این کشور گسترش داده است. این روزنامه نوشت: با استناد به پشتیبانی مالی که به تایید بانک‌ها و دولت‌های اروپایی نیز رسیده است، اتحادیه اروپا به روابط اقتصادی خود با ایران همچنان ادامه می‌دهد.این روزنامه اتریشی با اشاره به مذاکرات اقتصادی ماه گذشته در وین که با دعوت ایران از شرکت‌های بزرگ نفتی اتحادیه اروپا، هند، روسیه و چین برگزار شد، افزود: در حالی که آلمان ایران را در زمینه ماشین‌آلات و قطعات یدکی تاسیسات صنعتی پوشش می‌دهد، اتریش نیز با تلاش‌های خود به منظور گسترش مناسبات اقتصادی، یکی از مهم‌ترین شرکای بازرگانی ایران در اتحادیه اروپا به شمار می‌رود. استاندارد نوشت: شرکت نفت اتریش یک قرارداد ۵‌میلیارد دلاری در زمینه انتقال گاز با ایران امضا کرده است که با تصمیمات قطعی در این زمینه، اجرای این طرح تا پایان سال جاری میلادی نیز به تصویب خواهد رسید.