رییس سازمان توسعه تجارت خبر داد
اختصاص ۲تریلیون ریال برای رونق تجارت فرش
معاون توسعهاقتصادی وزیر بازرگانی از اختصاص یکتریلیون و ۹۸۰میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای توزیع در قالب طرحهای زودبازده و اشتغالزایی در کلیه مشاغل مربوط به فرش در سالجاری خبر داد. مهدی غضنفری در گفتوگو با «ایرنا» گفت: امسال ۷۵میلیارد ریال اعتبار برای کمکهای فنی اعتباری در جهت راهاندازی مجتمعهای قالیبافی و مشاغل وابسته به فرش اختصاص یافته است.
وی افزود: تاکنون ۷۸مجتمع قالیبافی و ۲۵۱کارگاه تامین مواداولیه جهت استفاده از تسهیلات اختصاص یافته در سراسر کشور به شعبههای مرکزی بانکها معرفی شدهاند.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران سپس از برخورداری ۳۵هزار نفر از قالیبافان از مزایای بیمه قالی بافی خبر داد.
وی گفت: افزایش پرداخت جوایز صادراتی فرش از ۳درصد به ۵درصد، اجرای طرحهای تحقیقاتی در حوزههای طرح و نقش، مواداولیه رنگرزی و اجرای ۳۲طرح و زمینهسازی برای اجرای ۱۹طرح از دیگر اقدامات صورت گرفته است. به گفته غضنفری، مشارکت در تهیه و انتشار ۱۵فیلم مستند و یک فیلم سینمایی با همکاری کارگردانان ایرانی درخصوص معرفی بیشتر فرش دستباف نیز در سالجاری انجام شدهاست.
وی گفت: طی سالجاری فعالیت برای حفظ بازارهای کنونی فرش و توسعه آن از طریق تبلیغات و معرفی فرش ایران در شبکههای معروف جهانی و سایر برنامههای تبلیغی از جمله پرداخت یارانه جهت حضور در نمایشگاههای مختلف دنیا در راستای معرفی فرش دستباف در خارج از کشور صورت گرفته است.
غضنفری، افزایش ناوگان و ظرفیت کشتیرانی کشور از ۱۱۴فروند درسال گذشته به ۱۱۷فروند و سفارش و عقد قرارداد ۳۳فروند کشتی کانتینربر و فلهبر را از جمله اقدامات انجام شده برای تقویت و توسعه تسهیلات تجاری در سالجاری ذکر کرد. وی گفت: طی ۹ماه سالجاری ۵میلیون و ۱۱۵هزار و ۴۷تن کالای صادراتی از طریق حملونقل دریایی بارگیری شد که این میزان، رشدی معادل ۲۱درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد. به گفته این مقام مسوول، راهاندازی سرویس کالاهای کانتینری از کشورهای آسیایی و اروپایی به بندرعباس و ترانزیت به بندر امالقصر عراق، ارائه خدمات تحویل کالا از مبدا و تحویل به مقصد مورد نظر صاحب کالا از طریق حملونقل زمینی، ریلی و دریایی جزو برنامههایی است که با هدف توسعه تجارت در سالجاری صورت گرفته است.
غضنفری درعین حال گفت: در سالجاری خطوط منظم هفتگی کشتیرانی از بنادر جنوبی کشوربه بنادر کشورهای آسیایی، اروپایی و بالعکس توسعه یافت و یک خط منظم هفتگی از آسیا به اروپا در جهت تقویت ناوگان حملونقل دریایی تجاری ایجاد شد. رییس سازمان توسعه تجارت ایران، کمک به راهاندازی فرودگاه اراک و انتخاب آن به عنوان مرز هوایی مجاز و نقش آن در صادرات منطقه، کمک به احداث سه پایانه گل و گیاه در دزفول، تهران و محلات را از اقدامات صورت گرفته در سالجاری برشمرد. وی با اشاره به تشکیل دو کارگروه توسعه ترانزیت کالا به عراق و کار گروه پرداخت اعتبارات با بانکهای توسعه صادرات و صنعت و معدن در سالجاری، ابراز امیدواری کرد، فعالیت این کارگروهها منجر به تقویت تجارت خارجی شود. غضنفری سپس به فعالیتهای صورت گرفته در زمینه ساماندهی و نوسازی شبکه تجاری خارجی کشور پرداخت و گفت: اجرای طرح مکانیزاسیون سیستم ثبت سفارشات، طراحی شناسنامه الکترونیک برای تشکلهای صادراتی کشور از جمله این اقدامات است.
وی افزود: واگذاری امور اجرایی فرآیند ثبت سفارشات به سازمان بازرگانی استان تهران و ایجاد شرایط مناسب و تسهیل در امر صدور و تمدید کارت بازرگانی نیز در ساماندهی شبکه تجارت خارجی کشور تاثیر بسیاری داشته است.
ارسال نظر