وزیر بازرگانی با اشاره به انتخابات اتاقهای بازرگانی
همه اعضا رای خود را به صندوقها بریزند
همزمان با نزدیک شدن به روز دوم اسفند ماه زمان برگزاری ششمین دوره انتخابات اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن ایران، وزیر بازرگانی با تاکید بر تلاش همگان در جهت اجراییتر شدن اصل۴۴قانون اساسی، خواستار تعامل بیشتر دولت و اتاقهای بازرگانی در تحقق اهداف توسعهای کشور شد. سیدمسعود میرکاظمی در گفتوگو با «ایرنا»، به بیان مسائلی چون پرهیز نمایندگان بخشخصوصی از تخریب دولت و سیاسی شدن، توقعات دولت از بخشخصوصی، ممانعت از ایجاد رانتهای اطلاعاتی، عدم دخالت دولت در انتخابات اتاقهای بازرگانی و اصلاح قانون اتاقهای بازرگانی پرداخت.
سیاستهای کلی اصل۴۴ و وظایف اتاقهای بازرگانی
میرکاظمی با اشاره به اینکه دولت در جهت اجرایی شدن اصل۴۴ وظایفی را به برعهده دارد که شرط کافی نیست، افزود: در بنگاهها نیز ضروری است که تغییراتی ایجاد شود. وی تاکید کرد: لازمه افزایش رقابتپذیری کالا و خدمات، بالابردن سطح کیفی کالاها است و کاهش هزینه تمام شده، افزایش سرعت عمل و پاسخگویی به نیازهای مشتریان باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. وزیر بازرگانی افزایش میزان انعطافپذیری در حوزه مشتری مداری و توجه به نیازهای بازار هدف را مورد تاکید قرار داد و گفت: تحقق چنین شرایطی موجب میشود تا علاوه بر پاسخگویی به نیازهای مشتریان، از رقابت در بازارهای بینالمللی باز نمانیم. وی معتقد است: توسعه سرمایهگذاری باید مبتنی بر سفارش بازارهای خارجی باشد، زیرا میزان تولید کشور در زمان حاضر مازاد بر مصرف داخلی است. میرکاظمی، افزایش دقت و سطح خدمات کیفی و ارائه بهموقع خدمات و تولیدات به مشتریان، افزایش قابلیت و اطمینان در تولید و تجارت، کاهش ضایعات در تولید و کاهش حمل و نقلهای اضافی را از جمله رویکردهایی دانست که باید مدنظر قرار گیرد.
اعضای اتاقها به میدان بیایند
وزیر بازرگانی سپس برگزاری کمیسیونهای مشترک بازرگانی به صورت جدی و هدایت تجار برای به دست آوردن بازارهای هدف و ارتقای مهارت بازرگانان را از نیازهای اساسی زمان حاضر برشمرد.
وی در ادامه افزود: حضور در بازارهای بینالمللی، افزایش رقابتپذیری در سطح کشور، منطقه و بینالملل ازجمله وظایفی است که بر عهده اتاقهای بازرگانی گذاشته شده است. وزیر بازرگانی با تاکید بر نقش و جایگاه مهم بخشخصوصی در فعالیتهای اقتصادی اظهار داشت: اتاقهای بازرگانی باید تلاش کنند تا ضمن ایجاد تحول در بنگاهها، به ایجاد خوشههای بزرگ صادراتی و فعال در عرصه بینالملل اقدام کنند.
خودداری نمایندگان بخشخصوصی از تخریب دولت و سیاسی شدن
میرکاظمی اظهار داشت: اتاقهای بازرگانی باید برنامههای خود را برای ایجاد تحول در فعالیتهای بخشخصوصی ارائه دهند.
وی تاکید کرد، تشکلهای خصوصی در انتخابات آینده اتاقهای بازرگانی باید به جای تخریب دولت، برنامههای مدون خود را مطرح کنند.
میرکاظمی معتقد است: هر رای که داخل صندوقها ریخته میشود، نویدی بر تحقق سریعتر برنامههای توسعهای کشور خواهد بود.
وی با رد برخی اظهارات که وزارت بازرگانی علاقهای به ایجاد تحول در اتاقهای بازرگانی ندارد، گفت:حضور افراد صاحبنظر و با تجربه و همچنین جوانان با نشاط موجب بروز تحولات مناسبی در فعالیت اتاقها خواهد شد. بهگفته میرکاظمی، رسیدن به اهداف کلان توسعهای کشور نیازمند ایجاد تحولات جدی در بنگاههای اقتصادی کشور است. وی تصریح کرد: باید نمایندگان تمامی بخشهای خصوصی شامل تولید و تجارت، کشاورزی، صنعت و معدن در انتخابات اتاقهای حضور گسترده داشته باشند. وزیر بازرگانی افزود: چگونگی حضور در بازارهای بینالمللی، توجه به تحولات منطقه، آسیا و سایر قارهها، از جمله محورهایی مهمی است که منتخبان آینده اتاقهای بازرگانی باید آگاهی کاملی در این خصوص داشته باشند. میرکاظمی تصریح کرد، کسانی که انتخاب میشوند باید در دوره مسوولیت چهار ساله خود تلاش و ایثار لازم را از خود نشان داده و اتاق بازرگانی را پایگاهی برای خدمت به مردم قرار دهند. وی توسعه کیمیسیونهای مشترک بازرگانی با سایر کشورها، مشارکت دادن بخش عمده تجار سراسر کشور در تصمیمگیریها و یکسان شمردن منافع فردی و گروهی با منافع مردمی را به عنوان عمدهترین محورهایی برشمرد که باید اتاقهای بازرگانی به آن بپردازند. وزیر بازرگانی همچنین از انجمن نظارت بر انتخابات اتاقهای بازرگانی خواست تاضمن رعایت بیطرفی در انتخابات دوم اسفند ماه ۸۵ اتاقهای بازرگانی سراسر کشور، رعایت کامل قوانین و مقررات را مورد توجه قرار دهند.
میرکاظمی در ادامه گفتوگو با «ایرنا» تصریح کرد، توجه به تمامی قوانین و مقررات علاوهبر اینکه موجب برگزاری انتخاباتی با شکوه در سطح ملی میشود، یک روز ماندگار و تاثیرگذار در عرصه بینالملل خواهد بود.
ممانعت از ایجاد رانت اطلاعاتی
وزیر بازرگانی در خصوص وجود ارتباط مستقیم میان استفاده از رانتهای اقتصادی و سیاسی بودن برخی فعالان اقتصادی اظهار داشت: بدون تردید باید از ایجاد چنین شرایطی جلوگیری کرد.
میرکاظمی اظهار داشت: ممکن است افراد نقطه نظرهای سیاسی متفاوتی داشته باشند، اما وقتی در جایگاه نمایندگان قرار میگیرند باید فقط برای اعتلای کشور گام بردارند. وی افزود: ممکن است اطلاعاتی هم در سطح کشور داشته باشند که موجب رانت شود، اما تشکلهای بخشخصوصی خود نباید اجازه فراهم شدن چنین شرایطی را بدهند. وزیر بازرگانی با اشاره به اینکه این وزارتخانه در پی شفافسازی، ایجاد شرایط برابر برای بازرگانان و... است، تصریح کرد: در کتاب سال آینده وزارت بازرگانی تمامی مجوزها حذف میشود و تنها کنترل و نظارت باقی خواهد ماند. وی تصریح کرد، سایر مجموعههای اقتصادی نیز باید همچون وزارت بازرگانی شفاف عمل کنند. میرکاظمی تصریح کرد، اگر اطلاعاتی که به دست میآید به سرعت بر روی سایتهای اطلاعاتی قرار گیرد وهمه فعالان بخشخصوصی در سراسر کشور از این اخبار آگاه شوند در این صورت دیگر رانتی وجود نخواهد داشت.
دولت نمیتوانست سکوت کند
وزیر بازرگانی با طرح این موضوع که اگر شورایعالی نظارت وجود نداشت، مشخص نبود چه اتفاقی رخ میداد، افزود: دولت نمیتوانست در مقابل اعتراضات سکوت کند.
میرکاظمی افزود: تایید افراد رد شده براساس ضوابط قانونی بوده و هیچ کاری غیرقانونی صورت نگرفته است. وی با اشاره به اینکه دولت هیچ دخالتی در انتخابات نداشته و ندارد و با هیچ کس نیز معامله نشده است، گفت: روی هیچ فردی توافق نشده است. به گفته میرکاظمی، اگر منتقدان دولت این دوره را واقع بینانه مرور کنند، در مییابند که این دوره تنها دورهای است که دولت نهایت تلاش خود را برای اجرای قانون به عمل اورده است و اگر قانون اشکال دارد موضوع دیگری است که باید به آن پرداخته شود.
اصلاح قانون انتخابات اتاقهای بازرگانی
میرکاظمی با بیان اینکه قانون اتاقهای بازرگانی نیازمند برخی اصلاحات است،افزود: در این قانون برخی نکات مبهمی وجود دارد که موجب تصمیمگیری سلیقهای میشود. وی در خصوص انتقادهای متعدد از قانون انتخابات اتاق گفت: دولت و بخشخصوصی در این مورد هم عقیده هستند و باید ضمن ارائه پیشنهادها به جمعبندی مناسبی رسید.
وزیر بازرگانی اظهار داشت: شورایعالی نظارت تابستان گذشته بر لزوم اصلاح قانون اتاق ایران، تاکید کرد. میرکاظمی در پایان ابراز امیدواری کرد تا با اصلاح قانون اتاق ایران مشکلات آن رفع شود.
ارسال نظر